YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 14:49

KARAER: ``SAОLIKTA ŞİDDET TOPLUMSAL ŞİDDETİN YANSIMASIDIR``

A
A
A
KARAER: ``SAОLIKTA ŞİDDET TOPLUMSAL ŞİDDETİN YANSIMASIDIR``

Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer yaptığı açıklamada Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi`nde görev yapan ve 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından öldürülen Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan`ı rahmetle andı.
Yaşanan bu son olayın toplumsal şiddet konusunda bugün akıl almaz boyutlara ulaştığını gösterdiğini belirten Karaer, ``17 yaşındaki bir çocuğun bir hekimi, bunun da ötesinde bir insanı öldürecek boyutlara gelmesine ya da getirilmesine neden olan psiko-sosyal faktörleri önlemek ve caydırıcı tedbirleri alma gerekliliğini bugün de vurguluyoruz``dedi.
Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı ile başlattıkları sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarının içinin doldurulamadığına işaret eden Karaer,``Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi ile yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez`` diye konuştu.
Sağlık-Sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeli olduklarını ifade eden Karaer şunları söyledi: `` Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sağlık Bakanlığı bu konuya proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmelidir. Bundan sonra yaşanacak bu olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamalar acil olarak hayata geçirilmelidir. Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Ülke insanımız için 7 gün 24 saat kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır``
Arslan`a yapılan saldırıyı kınayan Karaer, Arslan`a Allah`tan rahmet, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Art arda yaşanan köpek ölümleri sonrası muhtardan Yalvaç Belediyesi’ne tepki Isparta’nın Yalvaç ilçesindeki bir köyde art arda yaşanan köpek ölümlerine tepki gösteren köy muhtarı Hasan Aydın, Yalvaç Belediyesi’nin konuya ilgisiz kaldığını söyledi. Aydın, "3 ay önce başıboş köpeklerin toplanması için tüm yetkililere başvurdum. Yalvaç Belediyesi dahil herkes ‘Aracımız yok, imkânımız yok’ dedi" ifadelerini kullandı. Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Hisarardı köyünde geçtiğimiz günlerde art arda yaşanan köpek ölümleri, köyde büyük tedirginlik oluşturdu. Konuyla ilgili konuşan Köy Muhtarı Hasan Aydın, uzun süredir sahipsiz köpekler konusunda yardım istediğini ifade ederek, "Köyümde son günlerde art arda köpek ölümleri yaşanıyor, zehirlenme iddiaları var. Bu durumla ilgili 3 ay önce resmi başvurumu yaptım. Köyümüzde çok sayıda sahipsiz köpek bulunuyor. İlçeden gelenler, tarladan dönenler, yolda yavrulayanlar derken sayı her geçen gün arttı. Yolda yavrulu köpeklerin araçlara ve motosikletlere yönelme riski olduğunu daha önce yetkililere defalarca bildirdim. Yavruların ve annelerinin toplanmasını istedim" dedi. Aydun, Yalvaç Belediyesi dahil herkesin ‘Aracımız yok, imkânımız yok’ dediğini anlattı. "Köpekleri toplasınlar, barınaklara yerleştirsinler" 37 köyde köpeklerin toplandığını fakat kendi köyünde durumun bu şekilde olmadığını aktaran muhtar Aydın, "Köyümüzden bir tane bile köpek alınmadı. 37 köyün köpekleri toplandı, bir tek bizim köy kaldı" ifadelerini kullandı. Aydın, "Bu yavruların ve annelerinin toplanıp güvenli bir barınağa götürülmesini istiyoruz. Orada bakılsınlar, beslensinler. Aksi halde bugün birkaç köpek öldüyse yarın 400’den fazlası ölebilir. Gelsinler, köpekleri toplasınlar, barınaklara yerleştirsinler. Şu anda köyün 4–5 farklı noktasında hem yetişkin köpekler hem yavrular bulunuyor" dedi.