YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 08:36

ADÜ TANITIM TURUNA ÇEŞME`DE DEVAM ETTİ

A
A
A
ADÜ TANITIM TURUNA ÇEŞME`DE DEVAM ETTİ

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Türkiye`nin önde gelen 19 üniversitesinin yanı sıra kurum ve kuruluşlarının tanıtıldığı ``˜Çeşme 5. Kariyer Günleri`ne katıldı.
Çeşme Kaymakamlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen Çeşme 5. Kariyer Günleri, 12-13 Nisan tarihleri arasında Çeşme Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi`nde gerçekleştirildi. Türkiye`nin önde gelen 19 üniversitesinin yanı sıra kurum ve kuruluşlarının tanıtıldığı fuara, ADÜ Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli ADÜ`yü temsilen katıldı. Yoğun ilginin gözlendiği fuara katılan öğrencilere, Adnan Menderes Üniversitesine ait tanıtım materyalleri dağıtılırken, ADÜ`nün birimleri, sağladığı imkanlar ve kazandırdıkları hakkında bilgi verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN öğrencileri tüketici hakları için sahaya indi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programı birinci sınıf öğrencileri Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan tarafından yürütülen ‘Tüketici Hakları Bilincinin Geliştirilmesi’ temalı Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında, Gaziantep’te vatandaşlara dönük tüketici hakları ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan öğrenciler proje sürecinde öncelikle tüketici haklarının hukuki boyutu hakkında eğitim çalışması yapıp konuyu teorik düzeyde öğrendi. Tüketicinin korunması hakkında kanunun ve ilgili mevzuatın tüketicilere sağladıkları haklar öğrenildikten sonra her bir öğrenci bir tüketici hakkı konusunda bir el broşürü hazırladı. Broşürler hazırlanırken tüketicilerin günlük yaşamlarında en çok ihtiyaç duydukları pratik bilgilerin açık ve anlaşılır bir şekilde hazırlanmasına özen gösterildi. Broşürlerde özellikle mesafeli sözleşmeler, yüz yüze satışlar, cayma hakkı, tüketicinin seçimlik hakları, tüketici hakem heyetine yazılı ve e-devlet üzerinden başvuru hakkı, tüketici mahkemesine başvuru hakkı gibi bilgilendirmelere ağrılık verildi. Hazırlanan broşürler daha sonra Gaziantep merkezde saha çalışması ile rastgele belirlenen vatandaşlara dağıtılarak anlatıldı. Ayrıca tüketici hakları ile ilgili olarak vatandaşlarca sorulan sorular cevaplandırıldı. Proje ile ilgili konuşan GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan, “Tüketici hakları günlük yaşamda en çok ihtiyaç duyulan ancak sadece bir sorun yaşandığında araştırılan haklardır. Tüketici hakları konusunda asgari düzeyde bilgi sahibi olunması oldukça önemlidir. Bu etkinlikle ile amacımız hedef kitlemize en çok ihtiyaç duydukları tüketici haklarının kullanımı noktasında pratik bilgi vermektir. Öğrencilerimiz bu projede görev alarak öncelikle kendileri tüketici haklarını öğrendiler. Sonrasında ise bu bilgileri kullanıp bizzat hazırladıkları bilgi broşürlerini vatandaşlarla paylaştı ve toplumsal duyarlılık projemizi amacına ulaştırmaya çalıştılar” dedi. TDP etkinliği ile ilgili konuşan GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin, “Tüketici hakları gibi her zaman ihtiyaç duyulan bir alanda halkı bilgilendirmeye dönük yapılan proje etkinliğini yerine getiren katılımcı öğrencilerimizi tebrik ederim” diye konuştu.