YEREL HABERLER - 24 Nisan 2012 Salı 11:16

SÖKELİ İZCİLERDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK YÜRÜYÜŞÜ

A
A
A
SÖKELİ İZCİLERDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK YÜRÜYÜŞÜ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ve Sökeli İzciler 15 kilometreik yürüyüş gerçekleştirdi.
Doğanbey Köy yakınlrındanbaşlayan yürüyüş Dilek Yarımadası Milli Park sınırları içinde Kalyon güzergahında sona erdi. Yürüyüşe 99 kişi ve izci liderleri katıldı. Sökeli izcilerin yürüyüşünde Endüstri Meslek Lisesi`nden 19, Nebahat Alpan İlköğretim Okulu`ndan 22, Sadullah Kuşada İlköğretim Okulu`ndan 58 izci ile birlikte misafir yürüyüşçüler ve izci lider izciler yer aldı. Milli Parkın doğal güzelliklerinin yer aldığı parkurda 15 Km`lik ve 5 saat süren yürüyüşte izciler keyifli anlar yaşadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da doğalgaz patlaması: 1’i ağır 2 yaralı Aksaray’da kaynakçının apartmandaki doğalgaz borusunu kaynattığı esnada patlama yaşandı. Binanın duvarlarının yıkıldığı patlamada 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Patlama saat 19.30 sıralarında Meydan Mahallesi 966 sokakta bulunan 4 katlı Tokoğlu Apartmanının giriş katındaki ardiyede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, dairesine gaz gelmeyen Demirel B. (56) durumu doğalgaz yetkililerine bildirdi. İhbar üzenine olay yerine gelen doğalgaz yetkilileri tesisatta inceleme yaparak doğalgaz tesisatının kaynak yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ev sahibi Demirel B., Bahtiyar K. (53) isimli kaynakçıyı arayarak çağırdı. Tesisat tamiri için apartmanın ardiyesine gelen kaynakçı buradaki doğalgaz borusuna kaynak yapmak için çalışma başlattı. Kaynakçının doğalgaz tesisatına kaynak makinesini temas ettirmesiyle birlikte apartmanda büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın etkisiyle ev sahibi ve kaynakçı binanın içine savruldu. Apartmandaki daire duvarlarının yıkıldığı patlamada ne olduğunu anlayamayan apartman sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı ev sahibi ve kaynakçıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan kaynakçının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, ev sahibinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis ve AFAD ekiplerinin inceleme başlattığı olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.