YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 11:26

ADD`DEN DAYANIŞMA VE KAYNAŞMA YEMEОİ

A
A
A
ADD`DEN DAYANIŞMA VE KAYNAŞMA YEMEОİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde dayanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi. Gecede Türk bayrakları ile adeta görsel şov yağan dernek üyeleri ve davetliler gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.
Nazilli Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen birliktelik yemeğine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan ve eşi, CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı ve yönetim kurulu üyeleri ile Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve çok sayıda ADD Üyesi katıldı.
89 yıl önce geleceğimiz vardı, 89 yıl sonra yarının ne getireceğini bilemez olduk diyen ADD Nazilli Şube Başkanı Kamil Aktamur; ``Atatürkçüler olarak ülkemizin, ulusumuzun, komşularımızın ve tüm dünyanın büyük sorunlar yaşamakta olduğunun bilincindeyiz. Bilincinde olduğumuz başka bir konu da tüm bu sorunların Emperyalizm ve işbirlikçileri tarafından yaratıldığı ancak çözümlerinin de var olduğudur. Ülkemiz ve ulusumuz için bu çözüm, her alanda Cumhuriyet`in ilke ve kurallarının işletilmesi ve ödünsüz uygulanmasındadır. Tüm kurumların bu ilke ve kurallar doğrultusunda yapılandırılmasındadır. Cumhuriyeti yıkma zehrine karşı panzehir Atatürk`tür. Atatürkçü düşünce ve Atatürkçü eylemdir. Derneğimizin amacı rejimi değiştirmek değil, onu korumak ve ona sahip çıkmaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği örgütlerinin verdiği onurlu mücadelenin şeriatçılar, mandacılar, numaracı Cumhuriyetçiler, bölücüler ve dış güdümlü maşaların gizli ittifaklarını ne denli rahatsız ettiği ortadadır. Bunca saldırılara rağmen tarih, Atatürk Cumhuriyet`inin nasıl yıkıldığının değil, Kemalistlerin, ülkelerini kurucularının yolunda ilerleyerek nasıl aydınlattıklarını yazacaktır. Ve o tarih yazılırken de Atatürkçü Düşünce Derneği`ne özel bir yer ayrılacaktır`` dedi.
Canlı müzik eşliğinde düzenlenen yemekli dayanışma gecesinde Türk bayraklarını ellerine alan davetliler şarkılara eşlik ederken, dans müziklerine dans ederek eşlik ettiler. Gecenin geç saatlerine kadar süren birliktelik yemeğinin sonunda ise 10. Yıl marşı söylenerek gece sona erdirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.