YEREL HABERLER - 03 Eylül 2015 Perşembe 13:01

Söke Garı İçin Müjdeli Haberi Ak Partili Atay Verdi

A
A
A
Söke Garı İçin Müjdeli Haberi Ak Partili Atay Verdi

TCDD Söke Tren Garı restorasyon ve çevre düzenlemesi için girişimlerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Sadık Atay, projede kullanılmak üzere 2015 yılı için 1 Milyon 300 Bin lira ödeneğin ayrıldığını ve restorasyonun ise 2016’da biteceğinin müjdesini verdi.
Restorasyonu ve çevre düzenlemesi adeta yılan hikayesine dönen TCDD Söke Tren Garı ile ilgili olarak Ankara’da girişimlerde bulunduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Sadık Atay, olumlu neticeye ulaştıklarını söyledi.
PROJE 2016’DA TAMAMLANACAK
Projede bu yıl kullanılmak üzere 1 milyon 300 bin liralık ödeneğin ayrıldığını belirten Atay, “Tamamlandığında Söke’nin çehresini kökünden değiştirecek olan TCDD Söke Tren Garı Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi için TCDD Bölge Müdürlüğü ihale için Genel Müdürlükten yetki istiyordu. Ancak TCDD Genel Müdürlüğü yönetim kurulunun seçim dolayısıyla adaylık için istifa etmeleri ve yeni yönetim kurulunun oluşması süreci uzatacağını öngörerek Ankara’da projenin bir an önce tamamlanması için görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmeler sonucunda ise bu yıl için projede kullanılmak üzere 1 Milyon 300 Bin lira ödenek çıkmasını sağladık. Her hangi bir sorun yaşanmaması halinde proje 2016 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak” dedi.
11 BİNA YENİLENECEK
Atay, proje içinde yer alacak tesisleri de açıklayarak, “Söke Gar Sahası, şehrin merkezi sayılabilecek bir noktada. Şu an itibariyle istasyon binası haricindeki tüm tescilli binalarımız boş ve atıl vaziyette. Restore edilecek binaların sayısı 11, restore edilecek binaların toplam alanı 2 bin 700 metrekare 2, çevre düzenlemesi yapılacak açık alan ise 50 Bin metrekare. Boş ve atıl durumdaki binaların kazanacağı fonksiyonlar da eski yükleme yolu, sevgi yolu, bisiklet ve koşu parkurları, hangar binası, organik ürünler ve el sanatları merkezi, ambar binası, turistik çarşı, cer depo binası, kent müzesi, restoran, kafeterya, kültür evi ve sosyal tesis. Bu tesisler şimdiden Aydın’ımıza sonra da Söke’ye hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi neticesinde yere düşmüştü. Yerde yuvarlanmasının abartılı bulunması ve tepki görmesi sonrasında Efe, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında 25 Mayıs tarihinde İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen Efe’nin yuvarlanması abartılı bulunup tepki çekti. İstifa etti AK’ Parti Kocaeli İl Başkanlığı, dün İbrahim Efe hakkında disiplin süreci başlattığını duyurmuştu. Bugün ise AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Efe sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Herkes sonuca baktı. Sebebi kimse sormadı olsun varsın sormasınlar. Arsızlık etmedim, yüzsüzlük etmedim, hırsızlık yapmadım. Sevgili dostlarımızın yüzünü yere düşürecek hiç bir işin içinde olmadım. Bölge parti etnik köken gözetmeksizin herkesin iyi ve kötü gününde her haline ve her şeyine rağmen zaman mefhumu gözetmeden her şartta hizmet ettim. Her zaman olduğu gibi vatandaşımıza hizmet adına gelişen bir olayda anlık öfke kontrolüne yenik düştüm...Düşürüldüm... Sonrasında gelişen olaylar şahsıma özellikle ailemi hakikaten çok etkiledi. Bizimde insan olduğumuzu unutulduğu, hislerimiz duygularımızı hiçe sayıldığı, kamuoyunda bu denli linç girişiminin yapılması bizi derinden yaraladı. Yaşanan olaylar bizleri asla Yolumuzdan döndüremez kimseye kırgın ya da kızgın değilim ama süreçte duruş gösteren dost ve arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim. Ne kadar gariptir başka başka videoların yayınlandığı konular bile bu kadar gündem olmadı. Bu sebeple ailemin ve partimin daha fazla zarar görmemesi adına İzmit Belediyesi meclis üyeliğinden ve gönül verdiğim partimden istifa ediyorum" dedi. (FK-