YEREL HABERLER - 28 Mayıs 2016 Cumartesi 07:47

Aydın'da “Ustaların İzinde Geleneksel Sanatlar” Sergisi Açıldı

A
A
A
Aydın'da “Ustaların İzinde Geleneksel Sanatlar” Sergisi Açıldı

Aydın’ın Efeler ilçesinde açılan “Ustaların İzinde Geleneksel Sanatlar” sergisi büyük beğeni topladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi tarafından yürütülen “Ustaların İzinde Geleneksel Sanatlar” projesi kapsamında Cihanoğlu Bilgi ve Kültür Evi öğrencilerinin eğitimini alarak yapmış oldukları Hüsn-ü Hat, Ebru, Resim, Kat’ı, Rölyef, Ahşap Boyama ve farklı el çalışmalarından oluşan sergi Cihanoğlu Külliyesi’nde ziyarete açıldı.
Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Geleneksel Sanatlar Hüsn-ü Hat, Ebru ve El Sanatları Sergisi açılışına Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Recep Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Feti Karsak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Tevfik Aksoy, İlim Yayma Cemiyeti yöneticileri, Bilgi ve Kültür Evi öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Ebu eğitmeni Ayşegül Etice ile Hat ve El Sanatları eğitmeni Saadet Eyice, Vali Ayyıldız ile sergiyi ziyaret eden misafirlere çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sergi 31 Mayıs 2016 tarihine kadar açık kalacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Çek Cumhuriyeti ile sağlık turizminde iş birliği Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Çek Cumhuriyeti ile sağlık turizmini geliştirmek istediklerini belirterek, “Amacımız kazan kazan anlayışı ile geliştireceğimiz ilişkilerle güçlü olan ilişkilerimizi daha iyi bir seviyeye getirmek istiyoruz” dedi. Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) heyeti, Ankara’da bulunan Çek Cumhuriyeti Devleti Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Çek Cumhuriyeti Devleti Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Jiri Borcel tarafından karşılanan ASATUF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Çek Cumhuriyeti ile her konuda ve alanda işbirliğinin geliştirilmesinin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Özellikle sağlık turizmi alanında yapacakları işbirliğinin önemine değinen Karabulut, “Ülkelerimiz bu alanda büyük potansiyellere sahiptir. Amacımız kazan kazan anlayışı ile geliştireceğimiz ilişkilerle güçlü olan ilişkilerimizi daha iyi bir seviyeye getirmek istiyoruz. Ülkemizdeki sağlık kuruluşlarımız güçlü bir alt yapıya sahiptir. Bunun yanında ülkemiz, alternatif tıp alanında, termal kaplıcaları ve doğal güzellikleri bakımından oldukça zengindir. Ayrıca, başta saç ekimi, plastik cerrahi, medikal, kanser, organ nakli özellikle de karaciğer naklinde ve tüm cerrahi müdahaleler konusunda da uzman kadrolarımız bulunmaktadır. THY ile yaptığımız protokol ile de tedavi için gelenlere ayrıcalıklar yapılacaktır. Ayrıca, şahsımın tamamlayıcı tıp ve bitkiler üzerine yazmış olduğum altı kitap ve üç yüz makalem yayınlanmış bulunmaktadır. Alternatif tıp alanında yapmış olduğum bu çalışmalar sonucunda tarafıma bitkilerin profesörü lakabı verilmiştir. Bu alanda Çek Cumhuriyeti Devleti ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz” dedi. Çek Cumhuriyeti Devleti Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Jiri Borcel ise Türkiye ile ilişkilerinin her geçen gün gelişmekte olduğunun altını çizerek “İlişkilerimizin olması gereken düzeyde yeterli olmadığını çok iyi biliyoruz. Taraflar arasındaki karşılıklı ziyaretler ve görüşmeleri devamlı hale getirirsek, ilişkilerimizi daha da güçlendirebiliriz. Çek Cumhuriyeti Devleti olarak, sağlık turizmi alanında sizlerle her türlü işbirliğini geliştirmekten mutlu olacağımızı belirtmek isterim. Türkiye bu konuda son yıllarda çok ilerledi. Sağlık alt yapınız çok güçlü. Tedavi için gelecek hastalarımız güzel sonuçlar alacağı gibi, ülkenizin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini de gezme fırsatı bulacaklardır. Özelikle Türk mutfağı ve lezzetlerini de tatmış olacaklardır. Dağ sporu alanında ülkeme Türkiye’den yoğun bir ilgi vardır. Türk dağ sporu meraklılarını ülkeme davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. Heyetler arası yapılan görüşmelerden sonra ASATUF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Çek Cumhuriyeti Devleti Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Jiri Borcel’e Malatya kayısısı hediye ederek, Çek Cumhuriyeti Devleti Ankara Büyükelçisini ve heyetini ASATUF Genel Merkezi’ne davet etti.
Antalya İlk kazadan yaralı olarak kurtuldu, 3 yıl sonra ilk iş günündeki ikinci kazada hayatını kaybetti Antalya’da önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden servis sürücüsü Uğur Efe’nin 3 yıl önce de turizm otobüsü ile kontrolden çıkıp yolun karşı şeridine geçtiği ve bir işyerine girerek durabildiği kazadan yaralı olarak kurtarıldığı ortaya çıktı. Uğur Efe’nin önceki gün sabah saatlerinde yine karşı şeride geçerek kullandığı servis aracının devrilmesi sonucu hayatını kaybettiği kazanın yeni işindeki ilk ününde yaşandığı belirlendi. Antalya’da önceki gün sabah 06.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında Uğur Efe’nin (48) kullandığı 07 BRG 377 plakalı servis aracı, köprülü kavşağa geldiği sırada sürücünün aracın kontrolünü kaybederek karşı şeride geçmesi sonucu araç yan yatmış ve kazada 8 kişi yaralanmıştı. Ambulanslar ile hastaneye kaldırılan yaralılardan araç sürücüsü Uğur Efe ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hastanede hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından hayatını kaybeden servis aracı sürücüsü Uğur Efe’nin 6 Eylül 2021 tarihinde Çevreyolu’nda meydana gelen ve 3 kişinin yaralandığı trafik kazasında da otobüsün sürücüsü olduğu ortaya çıktı. 3 yıl önce de kazaya karışmış 2021 yılında meydana gelen trafik kazasında Gazi Bulvarı’ndan Havalimanı güzergahına seyir halinde ki 34 LFC 655 plakalı turizm otobüsünün sürücüsü olan Uğur Efe, aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek refüjü aşıp karşı şeride geçmişti. Hande Aykurt yönetimindeki 07 EDV 07 plakalı otomobile çarpan otobüs yol kenarındaki işletmelere zarar verdikten sonra, oto tamirhanesine girerek durabildi. Kazada 3 işyeri ve 4 araç zarar görürken, yaranan Uğur Efe ise ambulans ile hastaneye kaldırılmıştı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansımıştı Öte yandan, 2021 yılındaki kaza anı yakındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Otobüsün şeridinden karşıya hızlı şekilde geçmesi, ardından otomobilin refüje çıkan otomobilin dumanların çıktığı anlar görüldü. Görüntüde ayrıca şehir içi yolcu otobüsünün, kaza yapan otobüsten saniyeler önce önünden geçtiği anlar yer almıştı.
Gaziantep GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin beyaz önlük gururu Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından dönem 3 öğrencileri için GAÜN Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Törende, 100 diş hekimliği fakültesi öğrencisi beyaz önlüklerini giyme gururunu yaşadı. Salon, heyecan ve coşkuyla dolarken, öğrencilerin aileleri ve akademisyenler de bu anlamlı günde onları yalnız bırakmadı. Diş hekimliği eğitimine pratikte başlayacak olan gençler, törenle meslek hayatlarına ilk adımlarını attı. Programın açılışında konuşan GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Aydın, bu anlamlı etkinliğin öğrencilerin akademik hayatlarındaki bir dönüm noktası olduğunu belirterek, öğrencilere başarılar diledi. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Aydın, “GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi olarak üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan, önemli ve büyük bir kurumuz. Bu noktaya gelmemizde akademik ve idari personelimizin katkısı büyük. Az sayıda olmamıza rağmen herkes büyük fedakarlık gösterdi. Bazı akademisyenlerimiz kendi çalışmalarından feragat ederek öğrencilerimizin daha nitelikli eğitim alması için projeler geliştirdi. Onların çabalarıyla derslerimiz yüksek standartlara ulaştı. Eğitim standartlarımızı daha da yükseltmek için gayret ediyoruz. Klinik kapasitelerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize daha fazla pratik yaptırıp, bilgi ve tecrübelerini arttırarak, onları daha nitelikli hekim olarak mezun etmeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı. Öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyerek sözlerine başlayan Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı M. Yücel Özbaş ise diş hekimliği alanında önemli olanın hem mesleki becerilerin kazanılması hem de insan odaklı bir hekimlik anlayışının geliştirilmesi olduğunu vurguladı.
Adana Adana’da üniversite öğrencileri TEKNOFEST’te şampiyonluk hedefliyor Adana’da Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) öğrencileri, bu yıl Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFES’te derece elde etmeyi hedefliyor. Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kaan Teknoloji Kulübü öğrencileri, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali için üniversitedeki uçuş için belirledikleri alanda ve teknoloji laboratuvarlarında geniş bir ekiple çalışmalarını sürdüren ekip, yarışma için belirledikleri görevleri gerçekleştirmek üzere uçuş testleri gerçekleştirdi. Uçuş testini otonom bir biçimde insan müdahalesi olmadan gerçekleştiren İHA testi başarılı bir şekilde tamamlarken, öğrenciler başarıyla sonuçlanan testleri alkışlayarak kutladı. "Hedefimiz Adana olarak derece elde etmek" ATÜ öğrencileri olarak 5 takım halinde TEKNOFEST’e katılacaklarını belirten Havacılık ve Uzay Mühendisliği 4.sınıf öğrencisi Görkem Kemal Ermurat, "Şu anda TEKNOFEST 2024 yarışmasına hazırlıklarımız sürüyor. Önceden tasarlamış olduğumuz 2 Dik İHA aracımız ile 2024 yarışması için hazırlamış olduğumuz görev sistemlerinin testlerini gerçekleştirerek hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Biz 3 farklı kategoride 5 takım olarak katılacağız. Bunların 2’şer tanesi ’Uluslararası İHA’ ve ’Girişim’, bir tanesi ise ’Savaşan İHA’ kategorisinde yer alacak. Daha önceki Teknofest yarışmalarında ev sahibi şehirlerin takımları genellikle derece alamadı. Bizlerin hedefi şu anda Adana’da olan bir takım olarak bu yıl derece elde etmek" dedi. TEKNOFEST’e davetli olarak katılması beklenen SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ı da Adana’ya beklediklerini belirten Ermurat, "Elon Musk inşallah Adana’ya gelecek. Geçen sene kendisi katılım sözü vermişti. Adana’da onu yakalayabilirsek kendi laboratuvarımıza getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. "Ülkemiz havacılık ve sanayi konusundaki gelişimini TEKNOFEST’e borçlu" Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Şiar Tunçdemir ise, "Yeni tasarımımız Dik İHA olarak adlandırılan, piste ihtiyaç duymadan kalkabilen insansız hava aracımız. Tasarımı tamamen bize ait. İçerisindeki elektronik kartları ve tüm elektronik sistemleri de bize ait. Tasarımlarını da biz yapıyoruz. Bu İHA’mız havada 80-90 metre/saniye hızla uçuş yapabiliyor. 250 metreye kadar testini yaptık. Yarışmaya ekip olarak hazırız. TEKNOFEST ülkemiz için çok önemli bir noktada bulunuyor. Ülkemiz havacılık ve savunma sanayi konusundaki gelişimi bence TEKNOFEST’e borçlu. Bu sayede öğrenciler kendi üretimlerini sergileyecek ve birbirleri ile rekabet edebilecek duruma geliyor. Bu da diğer ülke ve diğer üniversitelere göre güzel bir rekabet sağlıyor" ifadelerini kullandı.