YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 11:41

DİDİM TİCARET ODASI BAŞKANI DÖVER, 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
DİDİM TİCARET ODASI BAŞKANI DÖVER, 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Didim Ticaret Odası yönetim kurulu Başkanı Ufuk Döver 2011 yılını değerlendirdi. Başkan Döver Oda tarafından gerçekleştirilen projeler, çalışmalar ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver 2011 yılını değerlendirdi. Başkan Döver 1995 yılında kurulan odanın 1996 Nisan ayında faaliyete geçtiğini belirterek pek çok proje ve etkinliğe imza attığını söyledi.
Döver sözlerini şöyle sürdürdü, “Didim Ticaret Odası üyeleri ile bütünleşerek üyelerinin bugünkü ve gelecekteki vizyonlarını koruyacak ve geliştirecek çalışmalarda bulunmuştur. Didim Ticaret Odası 2004 yılının Kasım ayında yeni binasına kavuşmuş olup, Oda binası 3 Bin metrekarelik alan üzerinde hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.
“SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİN ADRESİ, KÜLTÜR MERKEZİ “
Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinin faaliyete geçmesiyle Oda tarafından sürdürülen sosyal ve kültürel faaliyetlerin daha etkin şekilde sürdürüldüğüne dikkat çeken Başkan Döver, “Kültür Merkezimizin açıldığı günden itibaren çok yoğun bir program trafiği ile karşı karşıya kalmış, henüz açılalı bir yılı yeni aşmış olmasına rağmen, onlarca tiyatro, konser, seminer ve konferansa ev sahipliği yapmıştır” şeklinde konuştu.
2009-2010 ve 2011 yıllarını kapsayan son 3 yıl içerisinde odaya 988 işletmenin kayıt olduğunu belirten Döver, 389 işletmenin kaydını sildirdiğini de belirtti.
Göreve geldiklerinden itibaren önem verdikleri konular arasında fuarların yer aldığını ifade eden Döver, “Göreve geldiğimiz günden itibaren önem verdiğimiz konulardan biri de üyelerimizi kendi meslekleri ile ilgili fuarlarla buluşturarak hem mesleki bilgi ve deneyimlerini arttırmak, hem de son teknoloji ile buluşmalarını sağlamaktır. Bu amaçla başta turizm fuarları olmak üzere inşaat, mobilya ve otel ekipmanları fuarları düzenli olarak takip edilmektedir”dedi.
“3. TURİZM YATIRIM ZİRVESİ”
Bu yıl 3.Turizm Yatırım Zirvesinin düzenlendiğini dile getiren Döver “Odamız öncülüğünde başlatılan ve ilçemiz için yararlı sonuçlar doğuran Turizm Yatırım Zirvelerinin 3.nü bu yıl gerçekleştirdik. Başta Kültür ve Turizm Bakanımız olmak üzere bir çok üst düzey bürokrat ve önemli turizm yatırımcısını ilçemiz turizmcisi ile buluşturduk. Turizm yolumuzu istiyoruz kampanyasını gerçekleştirdik. Bu amaçla toplanan 5 bin imza yetkililere ulaştırıldı. Bunun neticesinde Bodrum Havaalanı-Akbük-Didim yolu ihale edilerek yapımına başlandı” ifadelerini kullandı.
“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM”
Üyelerin ihtiyaçları çerçevesinde ilçede bulunan bankalarla protokoller imzalanarak üyelere uygun kredi kullanımının önünü açtıklarını belirten Döver KOSGEB, TAPDK ve İŞ-KUR gibi kurumların oda bünyesinde işlemlerinin yapılmasına sağladıklarını kaydetti. Sosyal projelere de ağırlık verdiklerini belirten Döver “Her yıl düzenli olarak Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine 650 paket gıda yardımı ve yine ihtiyaç sahibi Bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. Bunun yanından Sivil toplum kuruluşlarına ve etkinliklerine yardımlarımız devam etmektedir”dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir