YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 12:07

DİDİM’DE SİTE SAKİNLERİNİN İSKAN VE ELEKTRİK İSYANI

A
A
A
DİDİM’DE SİTE SAKİNLERİNİN İSKAN VE ELEKTRİK İSYANI

Aydın’ın Didim İlçesinde 61’i İngiliz aile olmak üzere 70 haneden oluşan sitenin iskan ve elektrik sorunu çözüme kavuşmaması site sakinlerini isyan ettirdi. Site sakinleri konunun basında yer almasından sonra Site’yi yapan Müteahhidin kendilerine verdiği sözleri tutmadığını iddia ettiler.
Didim Efeler Mahallesinde 2007 yılında tamamlanan aralarında 61’i İngiliz 9’u Türk aileden oluşan 70 hanenin yaşadığı Dolphin Homes 2”adlı sitenin sakinleri elektrik sorunu ve iskan sorununun basına yansımasından sonra siteyi yapan müteahhid A.G.’nin geçen sürede verdiği sözü tutmadığını belirterek sorunlarının sürdüğünü belirttiler.
Bilindiği üzere Eylül ayı içerisinde bir araya gelen site sakinleri düzenledikleri basın açıklamasında bazı site sakinlerinin tapusunu alamadığını, tapusunu alanların ise iskanının olmadığını belirtmiş ayrıca tek abonelik olmasından dolayı elektrik borcunun ödenmemesinden ötürü sıkıntılar yaşandığını dile getirmişlerdi.
Konunun basından duyulmasından sonra siteyi yapan müteahhit A.G. de tapusunu isteyenleri vereceğini, iskan sorununun çözülmesi içinde de sitenin borçları ödeyeceğini belirtmiş ve elektrik sorununun da çözümü için çalışacağını belirtmişti.
Aradan geçen 3 aylık sürede müteahhidin verdiği sözleri tutmadığını belirten site sakinleri yaptıkları açıklamada “Konunun basında haber yapılmasından sonra müteahhit eleman gönderdi ve o döneme kadar biriken elektrik borcunu ödendi. Sonra elektrik aboneliği için elektrik panosu yapılacağını söylediler ama yapmadan bırakıp gittiler. İskanla da ilgili hiçbir girişim olmadı. Geçen ayki faturayı site sakinleri olarak biz ödedik ama bu ay ödemeyecektik böyle karar aldık ama bazı komşularımız çocukları var ve elektriksizlik yüzünden hasta oldular. O nedenle tekrar biz ödedik. Verdiği sözlerin hiç birisini yerine getirmedi. Kendisine de ulaşamıyoruz çünkü telefonlarımıza cevap verilmiyor. Şu an sitede Türkler kalıyor. İngilizler ülkelerine döndü. Sıkıntımız büyük, ama bir sonuç elde edemiyoruz. Müteahhid verdiği sözleri yerine getirmediği takdirde konuyu yargıya taşımayı düşünüyoruz.”ifadelerine yer verdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir