YEREL HABERLER - 19 Ekim 2016 Çarşamba 07:59

Aydın itfaiyesinden kan bağışına anlamlı destek

A
A
A
Aydın itfaiyesinden kan bağışına anlamlı destek

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İtfaiye Daire Başkanlığı personeli, Aydın Kızılay tarafından yürütülen kan bağışına destek verdi.
Başkan Çerçioğlu, İtfaiye personelinin Türk Kızılay’ına kan bağışı nedeniyle İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın her konuda olduğu gibi kan bağışında da başarılı bir il olduğuna dikkat çekerek, “Kan bağışı herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gereken bir konudur. Aydın ili olarak konteynır kan bağışında Türkiye’de birinci ve Avrupa ortalamasını da geçmek üzereyiz. Zaten Aydın her konuda başarılı bir ildir. Kan bağışında hedefimiz Avrupa ortalaması olan yüzde beş oranını yakalamak ve geçmek. Aydın halkını kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.
İl genelindeki 400 itfaiye personelinin kan bağışında bulunduğunu söyleyen İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır da, “İtfaiye olarak yangınlarda halkın canını ve malını kurtarma gibi önemli bir görevi ifa etmenin yanında sosyal sorumluluk projelerine de başladık. Bu kapsamda Kızılay ile iş birliği yaparak kan bağışında bulunduk” dedi.
Kızılay’dan Başkan Çerçioğlu’na teşekkür
Türk Kızılay Derneği Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci ise, Başkan Çerçioğlu’nun her zaman Kızılay’a ve kan bağışına destek olduğunu belirterek, “Yangınlarda insanlara kurtarmak için mücadele eden itfaiye ekiplerimizin yine aynı duyarlılıkla kan bağışında bulunmaları bizleri sevindirdi. Şu anda gelişmiş ülkelerde kan bağışı yüzde 5 civarında, Türkiye’de bu durum yüzde 2,5 düzeylerinde, Aydın’da ise yüzde 4,5 dolaylarındadır. Eminim ki Avrupa ortalamasını Aydın insanının duyarlılığı sayesinde geçeceğiz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.