YEREL HABERLER - 30 Kasım 2016 Çarşamba 10:36

Aydın Ticaret Odası uluslararası MIND projesi toplantısına katıldı

A
A
A
Aydın Ticaret Odası uluslararası MIND projesi toplantısına katıldı

Aydın Ticaret Borsası, ortağı olduğu Pazarlama, Uluslararasılaştırma ve Geliştirme Projesi’nin (MIND) İspanya’d yapılan 4’üncü toplantısına katıldı.

Aydın Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ile Aydın Ticaret Borsası’nın ortağı olduğu tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin uluslararasılaşma, yeni ticari ağlar ve pazarlar geliştirme kapasitelerini artırmayı amaçlayan Avrupa Birliği projesi olan MIND’in dördüncü toplantısı İspanya Espaitec Danışmanlık ve Ar-Ge şirketinde gerçekleştirildi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Genel Sekreter Çimen Mutlu ve Proje Sorumlusu Fevzi Çağrı Menderes ile Aydın Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Koordinatörü Reyhan Türkmen, projenin Türkiye ortağı olarak kurumlarını temsilen katılım sağladı.

2016 Temmuz ayında Madrid’de İspanya için İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen proje toplantısının devamı niteliğinde Castellon’da gerçekleştirilen 4. toplantıda, proje ortakları proje sonunda oluşturulacak açık kaynak kütüphanesi için seçmiş oldukları konular ile ilgili araştırmalarını ve kendi dillerine çevirilerini tamamlayarak, gelecek toplantı için yeni görevler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Proje hakkında bilgi veren Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, “5 ayrı ülkeden 10 proje ortağının katıldığı Pazarlama Uluslararasılaşma ve Kalkınma (MIND Marketing, Internationalization & Development) projesi erasmus+ mesleki eğitim stratejik ortaklık projesidir. Projenin amaçları; kurumsal, ekonomik ve eğitim açısından istikrarlı bir Avrupa ağı oluşturmak, Avrupa düzeyinde ‘Uluslararası Pazarlama Yöneticisi’ meslek profilini analiz etmek, tasarlamak, test etmek, doğrulamak ve yaygınlaştırmak, KOBİ’lerin tarımsal gıda alanında faaliyet gösteren uluslararasılaşma işlemlerini desteklemek, pazar fırsatlarını belirlemek ve ilgili stratejilerin kabulü için iç ve dış yatırım kaynaklarını analiz etmek, uluslararası pazarlama stratejilerini belirlemek, ihracat planlarının belirlenmesinde KOBİ’lere rehberlik etmek, MIND projesinde geliştirilecek yaygın eğitim standartlarının geçerliliğini sağlamak, açık öğretim materyallerini kullanarak öğrenmede dijital entegrasyonu artırmak, KOBİ’lerin uluslararası korunmasında stratejik planlamaya yönelik rekabet edebilirliklerini sağlamaktır. Proje tamamlandığında proje web sitesi http://mind.prismsrl.it/tr/ üzerinden pek çok dilde uluslararasılaşma konularında kapsamlı bir açık kaynak kütüphanesi oluşacaktır. Aydın Valiliğimiz ile birlikte çok uluslu bir proje ağı içerisinde yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.