ASAYİŞ - 08 Aralık 2016 Perşembe 20:01

Aydın’da feci ölüm

A
A
A
Aydın’da feci ölüm

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, kepçe ile sulama suyu hattı döşeyen 2 kişi göçük altında kaldı. Şahıslardan biri kurtarılırken, diğeri kepçenin bomunun başını ezmesi sonucu hayatını kaybetti.
Olay, Nazilli’nin kırsalında yer alan Derebaşı Mahallesi Yavansu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yayladan mahallede bulunan tarlalarına sulamaya su götürmek isteyen Adem Dürge (25) ve Adem Kurt (25), sabah saatlerinde Mesut G.’nin kullandığı iş makinesinin de yardımıyla çalışmaya başladı. Boruyu döşemek için kepçenin açtığı derin çukura inen iki arkadaş, toprak kayması sonucu göçük altında kaldı. Adem Dürge ve Adem Kurt’un toprak altında kaldığını gören kepçe operatörü Mesut G., Dürge ve Kurt’u kurtarmak için çalışırken bir yandan da sağlık ekiplerine haber verdi.
İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Servis, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kepçe operatörü Mesut G., vücudunun bir bölümü gözüken Adem Kurt’u kepçe yardımıyla toprak altından çıkarmaya çalıştı. Ağır yaralı olarak kurtarılan Adem Kurt, ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tonlarca toprağın altında kalan Adem Dürge’nin cansız bedenine ise yaklaşık 1,5 saat süren çalışmalar sonucu ulaşıldı. Adem Dürge’nin kepçenin bomunun başını ezmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.
Kazayı haber alan Adem Dürge ve Adem Kurt’un yakınları olayın yaşandığı yere ve hastaneye akın etti. Adem Dürge’nin öldüğünü öğrenen bazı akrabaları sinir krizi geçirdi. Dürge’nin cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için morga kaldırıldı. Yaralıyı kurtarmak isterken diğer bir kişinin ölümüne neden olan kepçe operatörü Mesut G., taksirle adam öldürmek suçundan gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu Kayseri’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, 21 okulda gerçekleşti. Eğitim ve maneviyatın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin; öğrencilerin bu tür etkinliklerle manevi değerlere daha fazla önem vermelerinin sağlandığını belirtti. Şahin; "Siyer-i Nebi yarışması, gençlerimizin peygamberimizi daha yakından tanımalarını ve hayatını anlamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimizin manevi yönden gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu gibi etkinlikler gençler arasında manevi değerlere olan ilginin artmasına ve peygamberimizin hayatının daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor. Biz de bu amaçla çalışmalarımızı genişleterek yapmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de 21 okulda sınavı icra ettik. Gençlerin bu derecede ilgisi ile biz de heyecanlanıyoruz. Biz bu coşkuyu ile çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Gençlerimizle faaliyetlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerin, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını ele alan kitaptan girdiği sınavda büyük bir heyecanla sınavı yaptıkları görüldü. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği açıklandı.