YEREL HABERLER - 09 Aralık 2016 Cuma 17:13

Aydınlılar İsmet Abi’sini son yolculuğunda yalnız bırakmadı

A
A
A
Aydınlılar İsmet Abi’sini son yolculuğunda yalnız bırakmadı

GATA’da bir süredir tedavi gören ve önceki gün çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin’i son yolculuğunda hemşehrileri yalnız bırakmadı. Ankara’da düzenlenen cenaze törenine katılan Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Aydın’ın İsmet Abisi idi. İlimizin sembol ismi haline gelmiş önemli bir devlet adamını yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Nur içinde yatsın” diye konuştu.
Aydın Belediye Başkanı, TBMM Başkanlığı, İçişleri, Milli Savunma bakanlığı yapan İsmet Sezgin’in cenaze törenine AYESOB Yönetim Kurulu Başkanı Selahittin Çetindoğan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Şoförler Odası başkanı Semih Özmeriç Aydın esnafı adına katıldı. Aydın’ın İsmet Abisi Sezgin’e vefa borçları olduğunu belirten Başkan Çetindoğan, “Aydın’ın ismet abisi, devlet ve siyaset hayatımızın güçlü ismi idi. Herkesin işini görür mütevazı kişiliği ile sadece Aydınlının değil tüm Türkiye’nin gönlünde taht kurmuş bir kişiydi” diyerek taziye ve rahmet dileklerini iletti.
88 yaşında hayata veda eden eski TBMM Başkanı Sezgin için Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye Aydınlılar da yoğun ilgi gösterdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Nöroloji Uzmanı Dr. Alnıaçık ANKA’da Hasta memnuniyeti odaklı sağlık hizmeti vermeye özen gösteren Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, hekim kadrosuna uzman isimleri dahil etmeyi sürdürüyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Süleyman Ömer Alnıaçık Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nin hekim kadrosu arasında yerini alarak hasta kabulüne başladı. Nöroloji Uzmanı Dr. Süleyman Ömer Alnıaçık, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nin güçlü hekim kadrosuna dahil olarak hasta kabulüne başladı. 1985 yılında Konya’da doğan Alnıaçık, ilk, orta ve lise eğitimimi Konya’da tamamladı. 2011 yılında Dokuz Eylül Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Alnıaçık, uzmanlığını 2017 yılında Konya Meram Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim dalında aldı. Dr. Alnıaçık, 2011-2012 yılında Konya Karaman Devlet Hastanesi’nde, 2012-2013 Konya Selçuk Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, 2013-2017 Konya Meram Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı, 2017-2019 Osmaniye Devlet hastanesi /Düziçi Devlet Hastanesi / Kadirli Devlet Hastanesi, 2019-2024 Gaziantep’in Nizip ilçesinde özel bir hastanede görev yaptı. Alnıaçık’ın ilgi alanları nörovasküler hastalıklar (stroke/inme), Parkinson gibi hareket hastalıkları, Demans , Alzheimer, Epilepsi, baş ağrıları (migren), vertigo/dengesizlik , nöromüsküler kavşak hastalıklarıdır. ANKA Hastanesi nöroloji servisinde Epilepsi, hareket bozuklukları, beyin damar hastalıkları, bunamalar (alzheimer gibi), periferik sinir sistemi hastalıkları, beyin iltihabı, uyku bozuklukları ile nörolojik hastalıkların ayaktan ve yatarak teşhis, tedavi ve takip hizmetleri gerçekleştirilmektedir.
Giresun Doğu Karadeniz’de sürüler yaylalara çıkmaya başladı Giresun’da ilkbaharın gelmesi ile birlikte koyun sürüleri, yaylalara çıkarılmaya başladı. Yaklaşık 3-5 gün sürecek yolculuğun ardından sürüler yaz aylarını Giresun’un yaylalarında geçirecek. Yaylalarda Mayıs ayında yaşanan süpriz kar yağışına rağmen besiciler, küçükbaş hayvanlarını otlatmak için kış aylarında şehir merkezlerinde bulunan mandıralarından ayrılıp yüksek rakımlı yaylalara yolculuk etmeye başladı. Piraziz’den yola çıktıklarını belirten Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Yavuz, “300 koyunumuzla birlikte 2 bin rakımlı Eğribel Yaylasına yolculuğumuz başladı. Tahmini 3 günde varacağımızı düşünüyoruz fakat hava koşulları varış zamanımızı değiştirebilir. Her yıl mayıs ayının başında uzun bir yolculuk yaparak obalara çıkıyoruz. Eylül ayının sonlarına doğru ise şehirdeki mandıramıza geri dönüş yapıyoruz. Yolculuğumuz sırasında sürümüze 2 çoban ve 1 bekçi köpeği eşlik ediyor” dedi. Sürünün doğada daha iyi beslendiğini de dile getiren Yavuz, “Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte trafiğin sakinliğinden faydalanarak, şehir içinden yolculuklarına başlıyoruz. Yaylada 4-5 ay boyunca yaylalarda kalacak olan hayvanlarımız bu süre zarfında doğal ortamlarda bol bol otlamasını sağlanarak, sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi sağlanıyor” diye konuştu.
Trabzon Prof. Dr. Osman Bektaş: "Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor" Doğu Karadeniz Bölgesi’nde dolgu ve heyelanlı alanlarındaki yapılaşma deprem riskini büyütüyor. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgenin 3 tane fay arasında bulunduğuna dikkat çekerek yerel yöneticilerinin deprem algısını benimsemeleri gerektiğini söyledi. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin dik ve engebeli arazi yapısı tehlikeli yapılaşmayı beraberinde getirdi. Son yıllarda dolgu ve heyelanlı alanlarda yükselen yüksek katlı binalar deprem riskini arttırdı. 3 riskli fay ortasında bulunan Doğu Karadeniz Bölgesi’nde uzmanlar özellikle dolgu ve heyelanlı alanlara yapılan yüksek katlı binalara karşı uyarılarda bulundu. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon’daki yapı stokunun depreme dayanıklı olmadığını belirterek “Yerel yöneticilerin Doğu Karadeniz’in deprem tehlikesini kabullenmesi gerekir. Maalesef yıllardan beri burada deprem olmaz buranın deprem tehlikesi yoktur diye Doğu Karadeniz’in yapı stoku maalesef depreme dayanıklı değildir. Yani hem şu andaki yapı stokumuz depreme dayanıklı değil hem şehirleşme, heyelan sahaları üzerinde, yamaçlarda veya kumsal alanda yapılaşmalar mevcut. Kumsaldaki bir apartman üç depremi hissetti. Şimdi bu durumda burada deprem tehlikesi yok demek mümkün mü? Mümkün değil. Yani her şeyden önce yöneticilerin bu deprem algısını benimsemeleri lazım. Halkın daha duyarlı olması lazım. Toplum ve yöneticiler ile el birliği verirsek bu gelecek kuşağı daha sağlıklı, daha güvenli bir yaşam ortamı bırakmış oluruz” dedi. Trabzon’da Yomra, Beşirli ve Akyazı’da riskli yapıların olduğuna dikkat çeken Bektaş, “Deprem açısından eğer değerlendirecek olursak en riskli yerlerden bir tanesi Yomra’da Şana mevkii. Kumsal alan üzerindeki binalar veya dere yatağındaki büyük binalar. Ayrıca Beşirli ve Akyazı mahallelerinde heyelan sahaları üzerinde dikilmiş çok katlı binalar. Bunlar her an sallanıyor. 10 kilometre açıkta kuzeyimizde Karadeniz fayı var. Deprem kaynağı. Güneyimizde 100 kilometre uzaklıkta Kuzey Anadolu fayı var. Türkiye’nin en büyük fayı. Doğumuzda Kuzeydoğu Anadolu fayı var. Bu üç tane deprem kaynağı arasında ben kumsalın üzerindeyim ve her depremi de hissediyorum. O zaman deprem tehlikesi yok demek ne kadar doğrudur?” ifadelerini kullandı.