YEREL HABERLER - 19 Ocak 2017 Perşembe 14:49

AB Standartlarında Kurulan Mezbaha Basına Tanıtıldı

A
A
A
AB Standartlarında Kurulan Mezbaha Basına Tanıtıldı

Aydınlı işadamı Cihan Can tarafından Muğla yolu üzerine AB standartlarında kurulan ve 6 Milyon TL’ye mal olan Paşa Et Entegre Tesisleri ve Mezbahası basına tanıtıldı. Aydın’da, 2007 yılında kurulan ve Helal Sertifikası Bulunan Paşa Et Entegre Tesisleri, Savrandere Mahallesi’nde AB müktesebatına uyumlu halde kurulan mezbaha vatandaşların hizmetine sunuldu. Kasaplar Odası Başkanı Kadı’nın açıklamalarının ardından Aydın basınını mezbahayı gezdirip tanıtımını yapan Paşa Et Entegre Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Can, bu mezbahadan vatandaş ve kasap esnafına temiz ve sağlıklı et ve ürünleri sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
“Aydın’a Bölgenin En Modern Mezbahasını Kazandırdık”
Aydın’a 6 milyon TL’ye mal olan bölgenin en modern mezbahasını kazandırdıklarını belirten Cihan Can, "Daha önceki mezbahamızı, 10 yıl önce hizmete açmıştık. O mezbahadaki sistemler, AB standartlarına uymadığı için bakanlığımız bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda yeni bir mezbaha yapma gereği duyduk. Biz, bu yatırımı halkımızın sağlığını düşünerek açtık. Ayrıca iş adamı olarak, bu yatırımın karşılığını almak da hakkımız olduğunu düşünüyorum. Ama son günlerde, Kasaplar Odası Başkanımız Sayın İsmail Kadı, özel mezbahaların güvenilir olmadığını, kesim fiyatlarının 200 liranın üzerinde olduğunu söyledi. Bizim kesim fiyatımız, Efeler’deki esnaflar için KDV ve nakliye dahil 120 liradır. Belediyenin kendi mezbahası için vermiş olduğu fiyat ise 121 liradır. Mezbahamıza gelen hayvan 2’si devlet memuru olmak üzere toplam 3 veterinerin kontrolünden geçiyor. Hayvan sağlıklı ise kesimi yapılıp, soğuk hava sistemi bulunan 4 aracımızla kasap esnafımızın işyerlerine kadar bırakıyoruz. Aydın’ın 3 İlçesi dışında bütün ilçelere et gönderiyoruz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha kaliteli hizmet alabilmesi için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
“Hijyen ve Sağlıklı Et Konusunda Kendimize Güveniyoruz”
İnsan sağlığını ön planda tuttuklarını söyleyen Paşa Et İşletme Sahibi Cihan Can, "Amacımız halkın sağlığı bakımından kusursuz etle beslenmesini sağlamak, hayvandan insana geçen hastalıkların yayılmamasını sağlamak ve kasaplık, hayvan ile et pazarını kontrol altında tutarak et ekonomisini de dengede tutmak. Bizi diğer mezbahalardan ayıran özelliğin başında modern ve hijyenik bir tesise sahip olmamız yer alıyor. Hizmet, kalite, sağlık, güvenirlilik ve temizlik gibi, biz her konuda kendimize güveniyoruz. Hayvan ve insan sağlığı çok önem arz ediyor. Biz burada önce hayvanların sağlıklı olup olmadığını kontrol ediyor ve sağlıklı ise kesime gönderiyoruz. Eğer ki hayvanın önemli bir hastalığı varsa da kontrollü bir şekilde imha ediyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Üreticilere ilaçlama uyarısı Tepebaşı Belediyesi’nin üreticiler için hayata geçirdiği Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi, Eskişehirli üreticileri zirai hastalık ve zararlılara karşı uyarıyor. Eskişehir’de ilk defa uygulanan ve 5 farklı noktaya kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları oluşan herhangi bir hastalık ya da meteorolojik olaylara karşı üreticiye önceden uyarı vererek önlem almalarını sağlıyor. Bu kapsamda 29 Nisan Pazartesi günü istasyonlardan alınan verilere göre bölge genelinde elma karaleke hastalığı enfeksiyonunun oluştuğunun tespit edilmesi üzerine üreticilere bilgi verildi. Üreticilere, en kısa zamanda elma, armut ve ayvada ilaçlı mücadele yapılması yönünde öneride bulunan yetkililer, “Elma küllemesinin de sorun olduğu bahçelerde her iki hastalığa da etkili olan bitki koruma ürünleri tercih edilmelidir” şeklinde uyarıda bulundu. Tepebaşı’nda tarımsal faaliyet gösterilen 477 bin 769 dekar alanı kapsayacak şekilde 5 mahallede istasyonlar kuruldu. Ayrı iklimsel özelliklere sahip Beyazaltın, Cumhuriyet, Kavacık, Yusuflar ve Takmak mahallelerinde kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları, tüm Tepebaşı kırsalına hizmet veriyor. Kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve enfeksiyonla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0 (222) 211 40 00/3214/3219 numaralı telefondan ve Tepebaşı Belediyesi’nin https://www.tepebasi.bel.tr/ adresinden yetkililere ulaşabiliyor.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi turizm alanında en çok akreditasyon alan üniversite oldu Anadolu Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilmiş Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından turizm alanında en çok akredite edilmiş programa sahip üniversite oldu. Anadolu Üniversitesi Senato Salonunda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Eskişehir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Salim Şengel ve öğretim elemanlarının katılımıyla belge teslim töreni düzenlendi. Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna tarafından akredite edilen programların plaketleri Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’a takdim edildi. Törende Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kozak ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökçe Yüksek, Eskişehir Meslek Yüksekokulu adına Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Salim Şengel ve Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Acar akreditasyon belgelerini teslim aldılar. Prof. Dr. Fuat Erdal Anadolu Üniversitesi’nin kalite çalışmalarına verdiği önemi vurgularken, Prof. Dr. Muharrem Tuna Anadolu Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kurulu tarafından öncelikli kabul edilen uluslararasılaşma konusunda öncü olduğunu, sahip olduğu kurumsal altyapı ile turizm alanındaki programların da kısa sürede uluslararası tanınırlığının sağlanacağına inandığını dile getirdi. Turizm Fakültesi’nin 2021 yılında başlattığı süreç sonrasında akredite edilen üç bölümü de yeniden süreci başarıyla tamamlarken; 2023 yılında yaptığı başvuru sonrası Eskişehir Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’ne bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Aşçılık Önlisans programları da ilk kez akredite edilmiş oldu. Turizm alanında akredite olan beş programla Anadolu Üniversitesi’nin kalite ve iyileştirmeye verdiği önem yeniden tescillendi.