YEREL HABERLER - 21 Mart 2017 Salı 14:58

Nevruz İncirliova’da coşkuyla kutlandı.

A
A
A
Nevruz İncirliova’da coşkuyla kutlandı.

21 Mart Nevruz Bahar Bayramı, İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde coşkuyla kutlandı.

21 Mart Nevruz Bahar Bayramı, İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde coşkuyla kutlandı.


Nevruz Ateşinin yakılmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Nevruz, Türk Kültürünün vazgeçilmez bir unsurudur. Orta Asya Türk Devletleri tarafından tarih boyunca kutlanmakta olan ve Ergenekon Destanı’nın çıkışı gününü de simgeleyen bu bayram insanlığın birliğe beraberliğe ve kardeşliğe duyduğu özlemi pekiştirmektedir. İncirliova Belediyesi olarak halkımızla iç içe olup kültürel mirasımız olan Nevruz Bayramı’nı birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı etkinliklerle birlikte olacağız. Baharın müjdeleyicisi, hürriyetin simgesi Nevruz Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.


Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Kale ile vatandaşlar temsili demir döverken ateş üstünde atladı. İncirliova Tarihi Alperen Mehter Takımı, İncirliova Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Judo Takımının gözterileri etkinliğe renk katarken, etkinlik sonrası İncirliova Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ikramı yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.