YEREL HABERLER - 24 Mart 2017 Cuma 03:19

Kuşadası Belediyesi Antalya’da City Expo Fuarı’na katıldı

A
A
A
Kuşadası Belediyesi Antalya’da City Expo Fuarı’na katıldı

Kuşadası Belediyesi, Antalya’da düzenlenen City Expo Fuarı’nda yerini aldı.

Kuşadası Belediyesi, Antalya’da düzenlenen City Expo Fuarı’nda yerini aldı.


Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) tarafından düzenlenen City Expo Şehircilik ve Teknoloji Fuarı’na bir stantla katılan Kuşadası Belediyesi, ilçenin tanıtımını yapıyor.


Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen City Expo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Antalya’da 7’inci kez kapılarını açtı. 7500 metrekarelik alanda, 1500 belediye başkanının katılımıyla gerçekleşen fuara Fas, Kosova, Makedonya, Irak, İran, Kırgızistan, Kıbrıs, Azerbaycan, Umman, Filistin, Lübnan, Karadağ, Ukrayna, Arnavutluk, Cezayir, Ürdün, Suudi Arabistan, Çin ve Kuveyt’ten delegeler katılıyor. Şehircilik teknolojilerine dair her türlü yenilik ve ürünlerinin sergileneceği fuarda, uygulama örnekleri de sunuluyor. Fuarda, belediye ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park-bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi ürünler sergileniyor.


Kuşadası Belediyesi’nin bir stantla yer aldığı Antalya City Expo Fuarı’na, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Eryiğit ve Tufan Asrav, Belediye Meclis Üyesi Hakan Turhan ile İmar ve Şehircilik Müdürü Serdar Kılınç katıldı. Başkan Kayalı, Kuşadası standında Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile bir araya geldi. Antalya City EXPO 26 Mart tarihine kadar devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.