YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2017 Çarşamba 16:30

Söke’de kadınların el emekleri enerjiye dönüştü

A
A
A
Söke’de kadınların el emekleri enerjiye dönüştü

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde el emeği pazarı açmış, buradan elde edecekleri gelirle şarj ünitesi kazandırmayı hedeflemişlerdi.

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde el emeği pazarı açmış, buradan elde edecekleri gelirle şarj ünitesi kazandırmayı hedeflemişlerdi. Sökeli kadınlar bu hedeflerine ulaşmayı başardı. Güneş enerjisi ile çalışan telefon şarj ünitesi Belediye meydanına kuruldu.


Kadınların el emeği pazarından elde ettikleri gelir ve Söke Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan şarj ünitesinin belediye meydanına montajı yapıldı. Vatandaşlar telefonları şarj olurken, bir yanda da ünitede dinlenme fırsatı bulacaklar. Bir başka şarj ünitesinin Söke İşletme Fakültesi önüne de yapılacağı ifade edildi.


“Kadın Emeği Güneş Enerjisiyle Birleşti” sloganı ile projelerini geliştiren ve gerçekleştiren Sökeli kadınlar haklı bir mutluluk yaşıyor. Söke Kadın Meclisi Başkanı Güler Nalbant; “Güneş enerjisiyle çalışan telefon şarj istasyonunu Sökemize kazandırdık. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Söke Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Ceylan ise; “Kadın Meclisimizin katkılarıyla gerçekleştirilen şarj ünitesi Söke Belediye Meydanında hizmete girdi. Bu projemize başından itibaren destek veren Söke Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Toyran’a ve belediyenin destek veren şantiye ve ar-ge birimlerine teşekkür ediyoruz. Kent Konseylerinin en önemli özelliği olan ‘Yönetişim’ kavramının güzel örneklerini Sayın Belediye Başkanımızla yaşamanın keyfini çıkarıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.