GENEL - 25 Nisan 2018 Çarşamba 12:05

103’üncü yıl anısına 103 metrelik dev Türk bayrağı

A
A
A
103’üncü yıl anısına 103 metrelik dev Türk bayrağı

Çanakkale Kara Savaşlarının 103.

Çanakkale Kara Savaşlarının 103.yıl dönümü ve 57. Piyade Alayı Şehitleri anısına özel olarak yaptırılan 103 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı yürüyüşte öğrenciler tarafından taşındı.


Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıkları ile anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, “Vefa Yürüyüşü” ile Aydın’da yad edildi. Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. yılı kapsamında aziz şehitlerimizi yad etmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak “Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganı ile anma programı Aydın’da gerçekleştirildi. Yürüyüşte Çanakkale Kara Savaşlarının 103.yılı olması nedeniyle özel olarak yaptırılan 103 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı öğrenciler tarafından taşındı.


Aydın’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 57. Alay Şehitleri anma programı, ilk olarak Külliye Camisinde kılınan sabah namazı ile başladı. Ardından vatandaşlara Çanakkale Savaşında askerlerin yediği yağlı buğday çorbası Külliye Cami önünde ikram edildi.


Çorba ikramının ardından katılımcılara ve gençlere Aydın Gençlik Merkezinde “Çanakkale” konulu belgesel izletildi.


57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü saat 09.30’da Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Kemer Mezarlığı Programı ve Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Şehitlik ziyaretinin ardından şehitler için lokma hayrı yapılarak, Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.


Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Gençler bizim umudumuzsunuz. Tarihimizi bilmezsek yarına yürüyemeyiz. Bu nedenle sizlere büyük görevler düşmektedir. Bu millet üzerinde yüzyıllardır oyunlar oynanmaktadır. Biz tarihimizden ders alırsak bu oyunları boşa çıkarırız. Çanakkale’de omuz omuza mücadele birlikte canını verenlerin, Türk-Kürt, Alevi-Sunni derdi yoktu. Dikkatli olmalıyız. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 225 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim alan 225 öğrenci için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Niğde Belediye Başkan Vekili Sebahattin Ecemiş, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Özgür Akdemir, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda konuşma yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, ‘’ İnanıyorum ki öğrencilerimiz, hem fiziksel hem de vicdani temizliğin simgesi olan beyaz önlükleriyle çok iyi birer hekim olacaklar ve ülkemizin güçlü sağlık sistemine daha da güç katacaklardır. 2017 yılında öğrenci alarak eğitim öğretime başlayan üniversitemizin gözbebeği Tıp Fakültemiz, geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını verdi. Hâlihazırda 700’e yakın öğrencisi ve 100’e yakın öğretim elemanıyla tıp alanındaki bilim ve eğitim öğretim hizmetlerine devam eden fakültemiz, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi aracılığıyla şehrimize ve bölgemize üst düzey sağlık hizmetleri vermeyi de sürdürmektedir. Bu yönüyle hem bir eğitim yuvası hem de ülkemizin sağlık sisteminin güçlü ve önemli bir parçası olan Tıp Fakültemiz, sürekli gelişmeye ve geliştirmeye devam etmektedir. Biz de Üniversite yönetimi olarak fakültemizin sürekli gelişmesi ve büyümesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum.’’ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Özgür Akdemir, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, beyaz önlük giymenin ayrıcalık olduğunu söylediği açıklamasında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Önlükleriniz beyaz kalsın asla kirletmeyin. Ülkemizde ve dünyada hekim olmak, beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır. Bu uğurda yapacağınız fedakarlıklar için hiç bir zaman bıkkınlık göstermeyin. ‘’ dedi. Öğrenciler adına konuşma yapan dönem birincisi Musa Aydın ise konuşmasında hekim olarak insanlığa karşı sorumluluklarının büyük olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından alkışlarla sahneye gelen 225 öğrenciye beyaz önlük giydirildi.