KÜLTÜR SANAT - 20 Mayıs 2018 Pazar 09:51

Aşık Mahzuni Şerif, Aydın’da anıldı

A
A
A
Aşık Mahzuni Şerif, Aydın’da anıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aşık Mahzuni Şerif’i andı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aşık Mahzuni Şerif’i andı. Ünlü halk ozanının aramızdan ayrılışının 16. yılında dost meclisi kuruldu.


Usta halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, aramızdan ayrılışının 16. yıldönümünde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni’nin sahneye çıktığı gecede usta sanatçı hem türküleriyle hem de anılarla anıldı.


Ünlü ozanın "Merdo", "Yuh Yuh", "Nem Kaldı", "Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana" gibi genç-yaşlı herkes tarafından bilinen türküleri Ali Mahzuni tarafından seslendirildi. Ali Mahzuni, türkü aralarında ise Aşık Mahzuni’nin hayatından anıları paylaştı. Sanatçının bir başka ünlü halk ozanı Aşık Veysel’le yaşadığı anı ise seyircilerden büyük alkış aldı.


Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’ndaki geceye katılan seyirciler de ünlü halk ozanının türkülerini hep bir ağızdan seslendirdi. Ali Mahzuni ayrıca seyirciler için Ali Öztunç’un ünlü ozanın hayatını anlattığı ve büyükşehir belediyesi tarafından türkü dostlarına armağan edilen Devr-i Mahzuni kitabını imzaladı.


Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Evrim Karakoz’un katılımlarından dolayı program sonrasında çiçek takdim ettiği Ali Mahzuni, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederken "Mayıs ayı benim Mahzuni dostlarıyla daha çok bir araya gelme şansı yakaladığım bir ay, tabii ki ayrıca matem ayım. Adıyla müstesna Aydın’ın aydınlık insanlarına ve bu geceyi tertip eden başkan Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Aşık Mahzuni Şerif 17 Kasım 1939’da Kahramanmaraş Afşin’de doğdu ve 17 Mayıs 2002’de Almanya Köln’de aramızdan ayrıldı. Türkiye’nin yetiştirdiği en üretken sanatçılardan olan Aşık Mahzuni’nin 453 plağı, 58 kaseti ve yayımlanmış 8 adet kitabı bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "6 ilde düzenlenen ‘Mahzen-35’ operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde düzenlenen “Mahzen-35” operasyonları ile 6 ayrı suç örgütünün çökertildiğini, operasyonlarda elebaşlarının da aralarında bulunduğu 46 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, 6 ilde düzenlenen operasyonlar ile Antalya’da Engin Tatar, Balıkesir’de Mehmet Canbaz, Gaziantep’te Eyyüp Doğruer, Konya’da Recep Örnek, Mersin’de Okday Gün ve Uşak’ta Erkan Saltık’ın elebaşılığını yaptığı 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 46 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Konya, Mersin ve Uşak İl Emniyet Müdürlükleri, KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; kumar faaliyetleri kapsamında borç adı altında para vererek yüksek faizle geri istedikleri ve parayı ödeyemeyen kişilere yönelik silahlı saldırı eylemleri düzenledikleri, tefecilik faaliyetleri kapsamında yüksek faizle borçlandırdıkları kişilerin iş yerleri ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, rekabet ve alan kavgası içerisinde oldukları diğer suç gruplarının kumar oynattıkları yerlere silahlı saldırı düzenlendikleri, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı ve kiralanan evin boşaltılması konularına müdahil olarak baskı, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç elde ettikleri, kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, zorla ve tehditle el koymak istedikleri işletmelerde kavga çıkararak, iş yeri sahiplerinin üzerinde baskı kurdukları, eğlence mekanlarında bulunan örgüt üyesi kadınların aracılığıyla kişileri tuzağa düşürdükleri ve şantaj yaparak silah zoruyla bu kişilerden yüksek miktarda para aldıkları, uyuşturucu madde ve silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda, 30 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, otomatik silah, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok miktarda Türk Lirasına el konuldu.