POLİTİKA - 16 Temmuz 2018 Pazartesi 21:47

Mustafa Savaş, TBMM KİT Komisyon Başkanlığına seçildi

A
A
A
Mustafa Savaş, TBMM KİT Komisyon Başkanlığına seçildi

AK Parti, 24 Haziran seçimleri sonrasında Aydın’da vekil sayısını 4 e çıkarırken; elde edilen bu başarı Aydın’a bir Bakanlık dışında bir de Meclis Komisyon Başkanlığı getirdi.

AK Parti, 24 Haziran seçimleri sonrasında Aydın’da vekil sayısını 4 e çıkarırken; elde edilen bu başarı Aydın’a bir Bakanlık dışında bir de Meclis Komisyon Başkanlığı getirdi.



24 Haziran sonrası kabinedeki Bakan aritmetiğinden Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı gibi çok önemli bir hizmet noktasıyla ödüllendirilen Aydın’a bir güzel haber de Meclis KİT Komisyon Başkanlığıyla geldi.



AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Savaş Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Başkanlığı’na seçildi.



Yeni göreviyle alakalı açıklamalarda bulunan Mustafa Savaş, “Yoğun ama güzel günlere giriyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Başkanlığı’na seçilmemizin ardından yeni ve yoğun bir çalışma sürecine girmiş bulunuyoruz.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’mizin fiili olarak yürürlüğe girmesiyle birlikte devletimizde yeni bir dönem başlamış, bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımızda bu değişikliğe ayak uyduracak şekilde önemli yenilik ve düzenlemelere gidilmiştir. Bunlar tarihi adımlardır.


Bu bilinçle, yeni yasama döneminde Gazi Meclisimizde partimizin Aydın milletvekili


ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Başkanı olarak, elimden gelen tüm gayreti ortaya koyacağımın ve bu görev layıkıyla yerine getirmenin mücadelesi içerisinde bulunacağım Allah, vatanımıza, milletimize ve Aydınımıza hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip etsin" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.