YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 16:23

GEKA’NIN DOĞRUDAN FAALİYET DESTEKLERİ DİDİM’DE ANLATILDI

A
A
A
GEKA’NIN DOĞRUDAN FAALİYET DESTEKLERİ DİDİM’DE ANLATILDI

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından düzenlenen “2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destekleri” konulu bilgilendirme toplantılarına Didim’de devam edildi.
Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi’nde yapılan seminere Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, ADÜ Didim MYO Müdürü Prof. Dr. Atila Yüksel, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Oda Meclis Başkanı Ümit Soneren, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri ile GEKA yöneticileri ve davetliler katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, GEKA’nın bölge için bir değer olduğunun altını çizerek, “Güney Ege Kalkınma Ajansının bölgemiz için değerinin farkındayız. Bu farkında lığın göstergesi olarak 2011 yılı içerisinde hazırlayıp İlçenin çeşitli kurumları olarak ajansınıza sunduğumuz projelerimizi örnek gösterebiliriz. Her ne kadar geçtiğimiz süreçte değerlendirmeye giren projemiz olmasa da proje hazırlamaktan, proje hazırlanması için tüm sivil toplum örgütlerine destek olmaktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Odamızın anlayışı gereği sosyal ve kültürel sorumluluk projelerinde destek olma kararlığımız devam etmektedir. Bizler hep işve aş kaygısı içerisinde olduk. Bireysel zenginleşmenin değil, toplumsal zenginleşmenin, sürekli, dengeli ve sürdürülebilir kalkınmanın takipçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Oda olarak hedefimiz İlçemizin gelişmesinde öncü rol üstlenen, ilçemiz insanlarının yaşam kalitesini üst seviyelere çıkartarak. Güzel ilçemiz Didim’in, yaşanabilir bir ilçe olmasına katkı sağlamaktır. Bu amaçla projeler hazırlamak, belli bir kültür ve birikim gerektirmektedir. Bu aşamayı bile çok ciddi bir biçimde önemsemekteyiz. Birtakım eylem ve düşünceleri projelendirme kültürünün oluşması, hayal ve hedeflerin… Materyal ve metotlarının belirlenmesi, finansal sonuçla tamamlanması gerekmektedir. Bu girişim ve çabaların bizlere ciddi şeyler kattığı kanaatindeyim” dedi.
Başkan Döver, Bafa gölüyle ilgili hazırladıkları projeyle ilgili olarak da, “Üniversitemizin hocalarının, çok önemsediğimiz bir projeleri var. Bu konuya değinmek ve projeye tüm ilçenin destek verdiğini belirmek istiyorum. Alüvyon sonucunda denizle bağlantısı kesilen, bir sahil baraj gölü olan Bafa Gölü, Aydın ve Muğla il sınırları içerisinde yer almaktadır. Yüzölçümü yaklaşık 60-70 kilometrekare olan Göl, 08 Temmuz 1994 tarihinde ulusal tabiat parkı ilan edilmiş olup göl çevresi uluslar arası önemli kuş alanları listesinde yer almaktadır. Yaklaşık 33 yıldır, sebebi henüz somut delillerle ortaya konamamış balık ölümleri meydana gelmektedir. Bölgesindeki balık ölümleri nedenlerinin araştırılarak, su ürünleri yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, yatırım kararlarına yön verecek verilerin oluşturulması ve bölge iç sularının kirlilikten arındırılarak turizm potansiyelinin etkin kullanılması hususunda hazırlanan projeye destek olunması gerekmektedir. Didim Ticaret Odası olarak, bu desteği siz değerli ajans yetkililerinden alacağımıza olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, toplantımızın ilçemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor ve şimdiden tüm katılımcılara en içten teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından seminere geçilirken GEKA Proje sorumlusu Yeliz Sarıbaş Kalkınma ajansları kuruluşu, işleyişi ve desteklemeler konusunda bilgiler verdi.GEKA Program yönetim uzmanı Songül Başer ise Doğrudan Faaliyet Destekleri konusunda slayt eşliğinde katılımcılara bilgiler verdi. Seminer soru-cevap kısmı ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.