GENEL - 08 Ekim 2019 Salı 13:21

Aydınlı kadınlar birlik oluyor

A
A
A
Aydınlı kadınlar birlik oluyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kadın kooperatifleriyle ev kadınlarının iş sahibi olmasını sağlıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kadın kooperatifleriyle ev kadınlarının iş sahibi olmasını sağlıyor.


Türkiye’de kooperatifçilik birimi olan tek büyükşehir belediyesi olan Aydın Büyükşehir Belediyesi, kooperatiflere verdiği destekle ev kadınlarının iş sahibi olmasını sağlıyor. Kooperatifler Şube Müdürlüğü, Aydın genelinde özellikle ev kadınlarının ve üreticilerin kooperatifleşmelerini desteklerken onlara yeni pazarlar da açıyor.


Şube müdürlüğü tarafından Aydın genelinde kooperatifleşmek isteyen tüm üreticilere her türlü destek veriliyor. Koçarlı Yeniköy’de kurulan Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Kooperatiflerini ve Kırsal Hizmetleri Destekleme Merkezi’nde de bölgedeki onlarca kadına iş imkanı sağlandı. Merkezde kadınlara gerekli eğitimler de verilirken yeni pazarlara açılmaları konusunda da imkanlar sağlanıyor.


Başkan Çerçioğlu, “Kadınlarımızı destekliyoruz”


Kadınları desteklemeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Çerçioğlu, yakın zamanda yeni kooperatiflerin de kurulacağının müjdesini verdi. Türkiye’de işsizliğin büyük bir sorun olarak ortada durduğunun altını çizen Başkan Çerçioğlu, kadınların kooperatifleşerek işsizliğin üstesinden geldiğini söyledi. En son Koçarlı Yeniköy’de kadınların kendilerinden kooperatif konusunda destek istediğini belirten Başkan Çerçioğlu "Bizler de kadınlarımıza yer ve gerekli teçhizatı tahsis ettik. Bizim kadınlarımız çalışkandır, kendilerine destek verildiğinde neler yapabildiklerini Koçarlı’da görüyoruz. Yeter ki onlara destek olalım. Burada ekmeklerini kazanan onlarca kadınımızı yürekten kutluyorum. Kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz" dedi.


’Deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız’


Başkan Çerçioğlu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 30 büyükşehir belediyesi arasında kooperatifçilik birimi olan tek büyükşehir belediyesi olduğunun altını çizip, kooperatifçilik konusunda deneyimlerini yerli-yabancı tüm kurumlarla paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.


Başkan Çerçioğlu, kooperatifleşmek isteyen kadınlar başta olmak üzere tüm üreticileri Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kooperatifler Şube Müdürlüğü’ne davet ettiğini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Çermik ilçesinde yeni eğitim müfredat tanıtım toplantısı yapıldı Diyarbakır’ın Çermik İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan başkanlığında, şube müdürleri, ilçedeki tüm okul müdürlerinin katılımıyla, kaymakamlık toplantı salonunda “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ve yeni eğitim müfredat programının tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde becerilerin gelişimi; zihinsel, sosyal, fiziksel ve ahlaki boyutları içeren bir yapıda ele alındığını söyledi. Bozdoğan, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; öğrenci profili, beceriler çerçevesi, erdem, değer, eylem modeli, sistem okuryazarlığı, alana ait bilgi kümeleri bileşenlerinden oluşan bir modeldir. Bu yapı kapsamında, karmaşık ve soyut fikirleri eyleme dönüştürme sürecinde, ortaya çıkan fikirler, beceriler ile bu becerilerin derse özgü bilgi ve becerileri içeren yapılarını temsil eden, alan becerileri ilgili derse ait alan bilgisi ve bu alana ait bilgileri temsil eden içerik çerçevesi ile bütünleşerek öğrencilerin edinmesi beklenen öğrenme metotlarını oluşturmaktadır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacaktır” dedi.
Erzincan Azmiyle herkese örnek oluyor! Erzincan’da geçirdiği kaza sonucu omurilik felci olan ve yaklaşık 500 gün hastanede yatan Suat Can, tedavi gördüğü mesleki rehabilitasyon merkezinde öğrenmiş olduğu filografi sanatı ile hastalığının tedavi sürecini hızlandırarak hayata yeniden tutundu. Erzincan’da yüksekten düşerek geçirdiği kaza sonucu omurilik felci olan 47 yaşındaki Suat Can, kaza sonrasında tekerlekli sandalyeyle yaşamak zorunda kaldı. Yaklaşık 500 gün hastanede tedavi gören Can, tedavi sürecinde mesleki rehabilitasyon merkezinde filografi sanatını öğrendi. Filografi sanatı ile uğraşmaya başladıktan sonra hastalığının tedavisinin hızlandığını fark eden Suat Can, hayata tekrar bağlanmak için sanatını daha da ileriye taşıyarak ustalaştı. Bugüne kadar yüzlerce eser yapan Can, filografi sanatı ile hayata tekrardan tutunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Filografi sanatının tedavi sürecini hızlandırdığını ifade eden Suat Can, “8 yıl önce geçirdiğim kaza sonucu omurilik felci oldum. 2020 yılında tekrar bir kaza daha yaşadım. Omurgada kırık meydana geldi. Toplam 12 tane vida ve platinler var belimde. Bel altımda şuanda kısmi felçler var. 7 yıldır da filografi ile uğraşıyorum. Filografi ile uğraşmamda ki en büyük nedenlerden biri rehabilite edici özelliği. Niyetimiz bu dünyada hoş bir seda bırakmak hem de insanlarımıza faydalı olabilirsek ne mutlu bize. Özellikle engelli arkadaşlarımızın farklı dallarda uğraşabilecekleri muhakkak bir şeyler vardır. Hayatımızda her türlü zorluklar meydana gelebilir ama hiç birinde de hayata küsmememiz lazım. Her şeyin üstesinden devletimiz, milletimiz ile el ele vererek gelmemiz mümkün. Yeter ki azim olsun. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Filografiyi insanlarımız duydukça, ilgi gösterdikçe potansiyel oluşmaya başlıyor. Üç beş derken geniş kitlelere ulaşmak söz konusu oluyor. Ne kadar çalışırsak Rabbimiz o kadar imkan sunar. Yeter ki çalışalım” dedi.