POLİTİKA - 09 Ekim 2019 Çarşamba 10:19

MHP İl Başkanı Pehlivan’dan açıklama

A
A
A
MHP İl Başkanı Pehlivan’dan açıklama

Aydın’da 5 gün önce CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in saldırıya uğramasının ardından eleştirilen MHP’nin Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan sessizliğini bozdu.

Aydın’da 5 gün önce CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in saldırıya uğramasının ardından eleştirilen MHP’nin Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan sessizliğini bozdu. Adli takibi devam eden bir konuda olay aydınlığa kavuşmadan kendileri hedef alınarak yapılan açıklama ve takınılan tavrın başta Cumhuriyetçi seçmenler olmak üzere demokrasi sevdalılarını hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden MHP İl Başkanı Pehlivan, “Hedef saptırma gayretleri boşunadır. Biz özür dileyecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız” dedi.


Konuyla ilgili uzun bir açıklama yapan MHP Aydın İl başkanı Burak Pehlivan, “Türkiye bir yanda içi boş tartışmalarla meşgul edilirken, diğer yanda milli enerjisi ve gelecek hedefleri maalesef tahrip ve tahrif edilmektedir. Çıkar ittifakları, çürük ortaklıklar, çarpık ilişki ve irtibatlar ülkemizi hem zora sokmakta hem de siyasi yozlaşmayı tehlikeli boyutlara taşımaktadır. Türk Milleti ve Aydın’ın yürekli efeleri, gelişmeleri esef ve endişeyle takip etmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı tahammülsüzlükleri malum ve merbut olan karanlık niyet sahipleri arkadan dolaşarak, aynı zamanda planlı itibar ve irade suikastleriyle ülkemizin diriliş ve yükseliş ümitlerini köstekleme yarışına girmişlerdir. Bu süreçte malum siyasi parti tamamıyla kontrolden çıkmış, siyasi ahlaktan vahim şekilde savrulmuş, millete aidiyet bilincinden hızla uzaklaşmıştır” diye konuştu.


“Büyük Atatürk’ün kemikleri sızlamaktadır”


Açıklamasına “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin güçlü Türkiye’nin geleceğinin teminatı inancında ve kararlılığında olan Milliyetçi Hareket Partisi; hiçbir şart altında bu zillete ve ülkemize hezimet vaat eden teşebbüs ve girişimlere sessiz ve seyirci kalmayacaktır” sözleriyle sürdüren MHP Aydın İl başkanı Burak Pehlivan, “Görevi, unvanı, siyasi pozisyonu, makamı ve konumu ne olursa olsun, hiç kimse suç işleme özgürlüğüne, suçluyu övme hakkına, ihanete hizmet ve refakat etme tercihine sahip olamayacaktır. Türkiye ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde hesap yapanlar çuvallamaya; oyun kuranlar, senaryo yazanlar melanetlerinde boğulmaya mahkumdur. Aydın için Aydınlı hemşerilerim için tek kelam etmeyen Siyaset Bezirganı Malum il Başkanı için geçtiğimiz günlerde yaşanan olay basının karşısına çıkmasına vesile olmuş, kamuoyun da Aydın ilinde bu İl Başkanın varlığının fark edilmesine neden olmuştur. Camiamızı hedef gösterip kalleşlikten bahsedenler sözümüz size; Belediyelerde, emek üzerinden siyaset yapıp ekmeğinin peşinde olanları iftira atarak, işten çıkarmak kalleşliktir. Kendi yerel iktidarının gücünü kullanarak insanların gelecek, umut ve ekmekleriyle oynamak kalleşliktir. Adli takibi devam eden bir konuda malum Aydın İl Başkanının takındığı tavır, başta Cumhuriyetçi seçmenleri, demokrasi sevdalısı hemşerilerimi hayal kırıklığına uğratmıştır. Adaletin, Türk Milleti adına vereceği karar beklenmeli, olayın aydınlığa kavuşması sürecini aksatacak açıklamalardan kaçınılmalıdır. Hedef saptırma gayretleri boşunadır. Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarına hiçbir leke süremezsiniz, süremeyeceksiniz. Hukuk dışı hiçbir olayla ilişkilendiremezsiniz. Biz özür dileyecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. Güçlü Cumhur İttifakı ilkelerinde siyaset yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı...6 şüpheli 4 silahla yakalandı Bursa’da aralarında daha önceden husumet bulunan taraflar arasında çıkan silahlı kavgada birbirlerine ateş açan 6 şüpheli Gasp Büro Amirliği tarafından kıskıvrak yakalandı. Polis; olayda kullanılan 4 silahı da ele geçirdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Olay, iki gün önce merkez Osmangazi İlçesi Hüdavendigar Mahallesi 3. Vardar Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, K.A., M.E.K. ile aralarında daha önceden husumet bulunan E.U., K.D., N.S. ve H.U.K. sokak üzerinde karşılaştı. Husumetliler arasındaki gerginlik bir anda artarken yanlarında bulunan silahlar ile birlilerine ateş açtılar. Açılan ateş sonucu yaralanan olmazken çevrede bulunan ev ve araçlara isabet ederek zarar verdi. Husumetliler hızlıca bölgeden uzaklaşırken ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri bölgede geniş çaplı inceleme yaptı. Kimlikleri kolay tespit edildi Gasp Büro Amirliği ekipleri yaptığı geniş çaplı soruşturmada şüphelilerin kimliklerini kolayca tespit etmesiyle birlikte operasyon için düğmeye bastı. 6 şüpheli, farklı yerlerde kısa sürede yanlarındaki silahlarla birlikte yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen 6 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan, Gasp Büro Amirliği ekipleri olayda kullanılan 1 pompalı 2 tabanca ve biri yarı otomatik tabanca olmak üzere toplamda 4 silah ele geçirdi.
Düzce Bu okulu bitirenler evleniyor DÜZCE(İHA) – Düzce Belediyesi bünyesinde sürdürülen ‘Evlilik Okulu’ mahalle bazlı eğitimlere başladı. Uzman Psikolog Ersan Şimşek tarafından Karaca Hacımusa Mahallesi’nde gerçekleştirilen eğitimde, katılımcılara aile birliğinin devamlılığını sağlamaya yönelik püf noktaları anlatıldı. Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı BELMEK ve Düzce Kent Konseyi işbirliğinde devam eden ‘Evlilik Okulu’ mahallelere taşındı. Karaca Hacımusa Mahallesi’nde düzenlenen eğitimde, katılımcılara Uzman Psikolog Dr. Ersan Şimşek tarafından iletişimi daha sağlıklı yönetebilme, sorunlar karşısında problem çözebilme becerilerini geliştirme ve mutlu kalabilmenin yollarına dair bilgiler verildi. Aile birliğinin devamlılığının esas alındığı ücretsiz eğitimlerde, kadınlardan gelen sorular da yanıtlandı. “Çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz” Psikolog Ersan Şimşek, Düzce’nin boşanma oranı olarak Türkiye’de 3. sırada yer aldığını ifade ederken, aileyi ayakta tutacak ve güçlendirecek kurumsal çalışmalar olmadığını, aksine aileyi yıkacak ve toplumun temel değerlerini sarsacak çok fazla uyaran olduğunu kaydetti. Bu noktada evlilik okulunun çok önemli bir eğitim olduğunu kaydeden Şimşek, “Düzce Belediye Başkanımız Faruk Özlü’nün teveccühleri de bu noktada çok güzel. Çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz” dedi. Evlilik süreci ile ilgili farkındalık oluşturarak topluma katkı sağlamak amacıyla başlatılan evlilik okulunun bir yılı aşkın süredir devam ettiğini kaydeden Şimşek, yüzlerce insanın bu eğitimden faydalandığını söyledi. Gelinen noktada vatandaşların da teveccühünün arttığını gözlemlediklerini ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade eden Şimşek, “Bugün de Karaca Hacımusa Mahallesi sakinleri ile bir araya geldik. Sadece mahalle sakinleri değil, dışarıdan bunu duyup, heyecanla gelen insanlar olduğunu da gördük ve bu da bize ne kadar güzel ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Temel noktamız mutlu olmak değil, mutlu kalmaktır. Amacımız burada evlilik ve evlilik süreci ile ilgili farkındalık oluşturmak ve bu anlamda topluma katkı sağlamak” ifadelerini kullandı.
Aydın Miniklerin geri dönüşüm defilesi tam not aldı Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, ilkokul öğrencilerinin geri dönüşüm malzemeleriyle hazırladığı defileye katıldı. Başkan Zencirci, öğrencilerin ciddi bir konuda gösterdikleri hassasiyeti ve sergiledikleri yetenekleri için teşekkür etti. Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Şehit Cafer İlkokulu 3. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerince hazırlanan “Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 tasarım” isimli sergi ve defile, belediyenin konferans salonunda gerçekleştirildi. Uzun süre çalışma sonucunda hazırlanan atık malzemelerden yapılan kıyafetler, davetlilerin beğenisine sunuldu. Plastik tabak, bardak, şişe, gazete kağıtları, karton ve pipet gibi geri dönüşüm eşyalarından hazırlanan kıyafetlerin yer aldığı "sıfır atık defilesi" büyük beğeni topladı. Projede emek veren öğretmen ile velilere katılım belgesi vererek teşekkür eden Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, “Sıfır atık projesi kapsamında Şehit Cafer İlkokulu öğrencilerimizin hazırladıkları muhteşem bir etkinliğine katıldık. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 tasarım projesi etkinliğiyle birbirinden güzel sunumlar sergileyerek önemli bir farkındalığa imza atan öğrencilerimizi ve onlara öncülük eden öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Sıfır atık konusu bugün küresel bir gündem olarak bütün dünya vatandaşlarını ilgilendiren ciddi bir süreçtir. Bu anlamda çocuklarımızın bu gibi ciddi bir konuda gösterdikleri hassasiyeti ve sergiledikleri yetenekleri bir kez daha takdir ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.