EKONOMİ - 08 Mart 2020 Pazar 10:43

Su Üstünde, Boat Show Tuzla Fuarı’nda ürünlerini sergiledi

A
A
A
Su Üstünde, Boat Show Tuzla Fuarı’nda ürünlerini sergiledi

Türkiye’nin en görkemli denizcilik fuarından biri olan Boat Show Tuzla 2020 Fuarı 35 bin m2 kapalı alanda, sektörün lider firmalarının da katılımı ile Viaport Marina, Tuzla’da kapılarını açtı.

Türkiye’nin en görkemli denizcilik fuarından biri olan Boat Show Tuzla 2020 Fuarı 35 bin m2 kapalı alanda, sektörün lider firmalarının da katılımı ile Viaport Marina, Tuzla’da kapılarını açtı. Fuara katılan Su Üstünde, 20 farklı kategoride binlerce ürün, 50 ülke, 5000 farklı noktadan özveri ile toplanmış deniz tutkunlarına, antika meraklılarına ve dekoratif ürün arayan herkese hitap eden birikimin ürünlerini Hall 2 Stant B/11’deki standına sergiledi.


Dünyaca ünlü markaların karada ve denizde, 2021 yeni tekne modellerini Dusseldorf’tan sonra ilk defa Viaport Marina sergilendiği, 20 metre üstü tekneleri, mega yatları ve guletleri deniz üzerinde, 20 metre altı tekneleri ve Katamaranları ise kapalı alanda sergilemeye olanak veren Boat Show Tuzla Kara Fuarı, toplam değeri 1 Milyar TL’yi geçen 150’den fazla tekne ile kapılarını yat severlere açtı.


75 bin kişiden fazla ziyaretçiyi ağırlaması beklenilen fuarda 200’den fazla tekne ve 500’den fazla marka, ürünlerini sergiliyor. Boat Show Tuzla Kara Fuarı’nda bu yıl en ucuz teknenin 50 bin TL, en pahalı tekne ise 120 Milyon TL’den satışa çıktığını belirten Su Ütünde Bloğu yetkilisi Eren Budaklı, 5 Metreden 50 Metreye kadar farklı tekne tiplerinin yanı sıra, deniz araçları, deniz ekipmanları ve aksesuarları, dalış ve balıkçılık ekipman ve aksesuarları, tekne bakım ve onarım sanayinin de yeni teknolojilerinin fuarda yer aldığını söyledi.


Fuar organizasyonu ve oluşan yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten Su Üstünde firma yetkilisi Eren Budaklı fuarın yoğun bir katılımla açıldığını ve son güne kadar yoğunluk beklediklerini kaydederek, “Su Üstünde firması olarak 15 farklı kategoride 150’den fazla ürün çeşitlini fuar ziyaretçileri ile buluşturmanın sevinci içerisindeyiz. Deniz tutkunlarının standımıza ve ürünlerimize olan ilgisi bizi çok sevindirdi. Su Üstünde standında herkese uygun ürün bulunmakta olup ürünlerimiz arasından özellikle gemi çıkması vintage ürünler ve gemi maketleri en çok ilgiyi görmektedir. Standımızda birbirinden değerli dekoratif ürünlerden saatlere, gemi maketlerinden biblolara, vintage gemi eşyalarından masa üstü süs eşyalarına kadar çok çeşitli toplama ürünlerimizi bulabilirsiniz” diyerek fuardan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta il güvenlik ve asayiş koordinasyon toplantısı yapıldı Kars’ta güvenlik ve asayiş konularının ele alındığı "İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı" Vali Ziya Polat’ın başkanlığında gerçekleştirildi. İlgili kurum amirleri ve güvenlik birimlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, il genelinde yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde değerlendirildi. Toplantıda, vatandaşların huzur ve güvenliğinin temini amacıyla emniyet ve jandarma birimlerince sürdürülen genel asayiş uygulamaları ele alındı. Özellikle suçun önlenmesine yönelik denetimler, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar, okul çevreleri ve umuma açık alanlarda yapılan kontroller ile trafik uygulamaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Kent genelinde gerçekleştirilen şok uygulamalar, sabit ve hareketli yol kontrolleri ile kamu düzeninin korunmasına yönelik alınan tedbirlerin etkinliği gözden geçirildi. Toplantının önemli başlıklarından biri de sınır güvenliği oldu. Sınır hattında alınan fiziki ve teknolojik tedbirler, devriye faaliyetleri ve koordinasyon çalışmaları detaylı şekilde değerlendirildi. Ayrıca düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, tespit ve geri gönderme süreçleri ile insan kaçakçılığına yönelik operasyonlar ele alındı. İlgili birimler arası iş birliğinin artırılması ve mevcut tedbirlerin daha etkin hale getirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Vali Ziya Polat, Kars’ta huzur ve güven ortamının korunmasının temel öncelikleri olduğunu vurgulayarak, güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarına dikkat çekti. Vatandaşların güvenliğini tehdit eden her türlü unsura karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Polat, kurumlar arası koordinasyonun önemine işaret etti. Toplantı, mevcut güvenlik stratejilerinin değerlendirilmesi ve önümüzdeki döneme ilişkin planlamaların yapılmasının ardından sona erdi. Kars’ta kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceği bildirildi.
Muğla Uçak’tan eğitimcilere yönelik şiddete tepki İstanbul Çekmeyeköy’de öğretmen Fatma Nur Çelik’in aynı okuldaki öğrenci tarafından bıçaklı saldırısı sonrası hayatını kaybetmesine tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, eğitimcilere yönelik saldırıların yaygın bir toplumsal sorun haline geldiğini belirterek tepki gösterdi. Uçak yaptığı açıklamada, "Eğitim sistemimizi nasıl daha verimli ve başarılı kılarız, eğitim çalışanlarının sorunlarına nasıl çözüm getirebiliriz düşüncesiyle çaba sarfeden eğitimciler olarak hazin bir cinayet haberiyle daha derinden sarsılmış bulunuyoruz. İstanbul Çekmeyeköy’de Fatma Nur Çelik öğretmenimiz vefat etmiş; bir diğer öğretmenimiz ile bir öğrencimizin hastanede tedavileri devam etmektedir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiamıza başsağlığı; yaralı öğretmenimiz ile öğrencimize acil şifalar diliyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları münferit eylemler olmaktan çıkmış, yaygın bir toplumsal sorun haline gelmiştir. Öğretmenlerimize yönelen şiddet, eğitimcilerimizin canına kast edilmesi, eğitimin can güvenliği kaygısına teslimi, kabulü ve tahammülü mümkün olmayan bir sorun alanına dönüşmüştür. Eğitimciye yönelen şiddet, bir toplumsal çürüme belirtisidir. Yaşadığımız bu olay, eğitimciye, öğretmene karşı şiddetin ne ilk örneğidir ve korkumuz odur ki ne de son örneği olacaktır. İstanbul Çekmeköy’de yaşandığı gibi şiddetin failinin bizatihi öğrenci ve çocuk olduğu hallerde, bunun sıradan bir şiddet sorunu olmadığı, toplumsal bir sorun olduğu gerçeği tüm çıplaklığıyla toplumun karşısına çıkmaktadır. Çocuk suçluluğun çocuğun aile başta olmak üzere içinde bulunduğu sosyal çevrede çocuğun ruhsal, psikolojik, ahlaki gelişimi için gerekli ilgi, sevgi, şefkat, eğitim ve disiplini alamamasının sonucu olduğu gözetilmelidir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmak için çocuk ve genç eğitimine olduğu kadar yetişkin ve aile eğitimine de ağırlık vermeli; çocuk suçluluğunun arka planında aile olduğunu da görmeli; suçun faili olan çocuğun yanında ailenin de suçtan sorumluluğunu gözetmeliyiz. Eğitimciler her türlü şiddet ve saldırılar karşısında savunmasız, korumasız bırakılmamalı; yaptıkları işin onur, önem ve ağırlığına uygun hayat, çalışma ve güvenlik şartları sağlanmalıdır" dedi.