EKONOMİ - 30 Temmuz 2020 Perşembe 16:22

Etlerin daha lezzetli olması için tonlarca baharat hazırlandı

A
A
A
Etlerin daha lezzetli olması için tonlarca baharat hazırlandı

Et tüketiminin en yoğun olduğu Kurban Bayramı’na yönelik tüm hazırlıklar tamamladı.

Et tüketiminin en yoğun olduğu Kurban Bayramı’na yönelik tüm hazırlıklar tamamladı. Kurban Bayramı saatler kala gündemi en fazla meşgul eden konulardan biri de etin en sağlıklı ve en lezzetli şekilde nasıl tüketileceği oldu. Uzmanlar sağlıklı ve lezzetli et tüketmek isteyenlerin eti mutlaka terbiye ederek tüketmesini önerirken, merkezi Aydın’da bulunan Tuğba Kuruyemiş, Kurban Bayramı’na özel tonlarca baharat hazırladı.


Ramazan Bayramı’nda Türk kahvesinin Kurban Bayramı’nda ise bayrama özel hazırladıkları baharatların yoğun ilgi gördüğünü belirten Gıda Mühendisi Yusuf Bobiç, et tüketiminin ayrı bir kültür olduğunu ve etin en sağlıklı şekilde tüketilmesi için uyulması gereken bazı kuralların olduğunu söyledi.


Tuğba Kuruyemiş olarak her yıl Kurban Bayramı’na öze baharat hazırladıklarını kaydeden firmanın baharatlardan sorumlu Gıda Mühendisi Yusuf Boriç, “Bu yıl da Kurban Bayramı’na özel baharat paketi hazırladık. Kimyon, kekik, kırmızıbiber ve karabiberden oluşan etin ve ızgaranın ayrılmaz dörtlüsünü tek pakette topladık. Ülke genelindeki tüm mağazalarımızda Kurban Bayramı haftasında en çok ilgi gören ürün bayrama özel hazırladığımız bu paket oldu” diyerek ete lezzetli kılan unsurun pişirme tarzı kadar baharatlar olduğunu söyledi.


Baharatta önemli olan aroma ve tazelik olduğunu belirten Tuğba Kurueymiş Mağaza Müdürülerinden Gökhan Özkan, “Bir çok baharat türü bekledikçe özelliğini yitirir. Aroması koruması için tüm ürünler özel ambalajında ve uygun şartlarda saklanarak tüketiciye ulaştırılıyor” diyerek vatandaşların Kurban Bayramı’na özel hazırlanan baharat paketlerine yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.