GENEL - 28 Ekim 2020 Çarşamba 10:26

Vali Aksoy’un Cumhuriyet Bayramı mesajı

A
A
A
Vali Aksoy’un Cumhuriyet Bayramı mesajı

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet’in kuruluşunun 97’inci yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet’in kuruluşunun 97’inci yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.


Vali Aksoy mesajında, “Şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip yüce milletimizin bayramını, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgesi Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü kutlamanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Türk Milletinin, tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonunda kurduğu Cumhuriyet, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca, gerçekleştirdiği en büyük atılım, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de Milli Tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur. Bu mücadele; toplum olarak yakılmış yıkılmış istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir. Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Şüphesiz ki, Cumhuriyet insan onuruna ve yaradılışına en yakışan bir rejim; farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Onu ideal yapan milli iradeyi esas alması, başka hiçbir güce dayanmamasıdır. Cumhuriyet bir değerler bütünüdür; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kavrayan bir yönetim biçimidir. Bu bilinçle bu günü kutluyoruz.


Cumhuriyetin ilanı ile birlikte ülkemiz, kalkınma ve modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde, Türkiye eğitimden sağlığa, sanayileşmeden alt yapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Bugün için görevimiz, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas alarak ülkemizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak olmalıdır. Aynı zamanda Cennet Vatanımızı istila etmek, Aziz Milletimizi tarih sahnesinden silmek için uğraşan iç ve dış şer güçlere karşı, geçmişten aldığımız ilhamla birlik ve beraberlik içinde mücadele etmek tarihi bir sorumluluktur. Tıpkı Malazgirt’te, 1453 İstanbul Surları önünde, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi milletçe el ele omuz omuza vererek, düşmanlara haddini bildirmek için bir ve beraber olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, değerli Aydınlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Perşembe ÇOMÜ’lü öğretim üyesinin projesine 3 milyon TL destek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat’ın Derin Teknoloji Meme Kanseri Görüntüleme Cihazına, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından 3 milyon TL verildi. ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat’ın sağlık bilim ve teknolojileri alanında yapmış olduğu “Lumpektomi ameliyatında meme kanseri tümörünün gerekli cerrahi sınırını ve sentinel lenf nodu (SLN) metastazını 3 boyutlu görüntüleme ile tespit eden portatif derin teknoloji tomosentez cihazının (TomoSyn) üretimi” başlıklı projesi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenerek taraflarca sözleşme imzalandı. 3 milyon TL bütçe desteği alan ve meme tümörünün gerekli cerrahi sınırlarını derin teknoloji ile tespit edecek projede ÇOMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Çetin ve ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Hüseyin Vurur araştırmacı olarak görev alacak. Geliştirilen tıbbi cihaz ile ilgili Proje Yürütücüsü ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat, "2014 yılında başladığım projenin temellerini sırasıyla İTÜ, Lisbon University Biomedical Institue, Harvard Medical School ve Harvard-MIT Health Sciences and Technology’de attım. Türkiye’ye döndükten sonra çalışmalarımı yoğunlaştırarak TomoSyn’i geliştirmeye devam ettim. 10 yıllık bir Ar-Ge çalışması ürünü olan projeyi kısaca özetlemek gerekirse, meme kanseri ameliyatlarında, meme cerrahları 1-2 saat süren ön patoloji raporuna göre ameliyatı sonlandırmaktadır. Dahası yaklaşık 1 ay sonra çıkan detaylı patoloji raporlarına göre ise ikinci bir ameliyat söz konusu olabilmektedir. Patent başvurusu yapılan tıbbi cihaz buluşumuz ile ameliyatı yapan cerrah, hastadan aldığı tümörü ameliyat esnasında sadece 10 dakika içinde 3B görüntüleyerek ameliyatın seyrine anlık karar verebilecek. Bu sayede hem hastanın yaşam motivasyonu artacak hem de ameliyat maliyetleri önemli ölçüde azaltılarak Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlanacaktır" diye konuştu.
Bursa Başkan Özdemir’den dijital alanda iş birliği mesajı Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shri Mijito Vinito, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarette kültürel projelerin yanı sıra Başkan Şadi Özdemir’in Nilüfer’de hayata geçirmek istediği ‘Dijital Köy Projesi’nde karşılıklı iş birliği imkanları da ele alındı. Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shri Mijito Vinito, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde ziyaret etti. 31 Mart 2024’te gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde Nilüfer Belediye Başkanı seçilen Şadi Özdemir’i tebrik eden Vinito, ikili ilişkilerin güzel bir seviyede olduğunu belirterek, yeni dönemde de Özdemir’in liderliğinde bu durumun sürdürüleceğine inandığını söyledi. Nilüfer Belediyesi ile daha önceki yıllarda 21 Haziran ‘Dünya Yoga Günü’’nde etkinlikler düzenlediklerini hatırlatan Vinito, bu yıl da Dünya Yoga Günü etkinliğini yine birlikte düzenlemek istediklerini belirtti. Başkonsolos 21 Haziran’ın bu yıl Kurban Bayramı tatilinin hemen sonrasına denk gelmesi nedeniyle tarihi biraz daha öne çekmek istediklerini de dile getirdi. Ziyaret için teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ise kültürlerin etkileşimini önemsediklerini belirterek, gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikle ilgili destek verebileceklerini aktardı. Başkan Özdemir, görüşmede, seçim vaatleri arasında yer alan ‘Dijital Köy Projesi’nden de bahsetti. Özdemir, “Nilüfer’in geleneksel iş modellerini, yerleşik hayatı reddederek zamandan ve mekandan bağımsız hareket eden dijital göçebeler için cazip bir destinasyon olmasına yönelik projeler ve mekanlar tasarlayacağız. Projeyle, gençlerimize hem köyde doğal ve temiz bir ortamda çalışma fırsatı oluşturacağız, hem de köy yaşamını zenginleştirerek, dijitalleşmeyle köyün tanıtımını ve dünyaya açılımını sağlayacağız. Hindistan’ın yazılım konusunda gelişmiş seviyede olduğunu biliyoruz. Yazılımla ilgili desteklerinizden büyük mutluluk duyarız. Hindistan ve Nilüfer Belediyesi olarak birlikte proje yapmak isteriz” dedi. Nilüfer’in kendileri için değerli olduğunu söyleyen Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shri Mijito Vinito da ‘Dijital Köy Projesi’ ile ilgili ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.