YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 15:26

VALİ KEREM AL DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
VALİ KEREM AL DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Aydın Valisi Kerem Al, Van depreminin ardından Didim’e yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.
Didim’de Demir Yol İş Sendikasına ati Dinlenme tesislerinde de kalan 293, Türkiye Kömür İşletmeleri Dinlenme tesislerinde kalan 406 ve Polis Akademisi’nde kalan 260 depremzedenin sıkıntılarını yerinde dinleyen Aydın Valisi Kerem Al’a hafta sonunda Demiryol İş Sendikasındaki depremzedelerle biraraya geldi. Aydın Valisi Kerem Al ve eşi Beyhan Al, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın İl Afet ve Acil Yardım Müdürü Recep Coşkun ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlun’dan oluşan heyeti ilk durağı Demir Yol İş Dinlenme tesisleri olurken, Kerem Al depremzedelerin sorunlarını dinledi. Depremzedelerin durumları hakkında bilgi aldı.
Depremzedelerle karşılıklı sohbet eden Kerem Al çocuklarla da yakından ilgilenerek, vatandaşların sıkıntılarını not aldı.
Vali Al, “Vatandaşlarımızın sorunlarına vakıf olmak ve onlara moral vermek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Sıkıntıları belirleyerek sorunları aşacağız” dedi.
Vali Al’ın eşi Beyhan Al’da kadınlarla ilgilenerek onların sorunlarını dinledi.
Vali Al daha sonra diğer kampları da ziyaret ederek aynı şekilde depremzedelerin şikayetlerini dinledi.
“DEPREMZEDELER SIKINTILARINI ANLATTI”
Depremzedelerden Hacı Deniz, yerleştirildikleri Demir Yol İş Tesisinde bir aydan fazla kaldıklarını bu süre içinde bir kere bile sıcak su görmediklerini belirterek “Geldiğimiz günden beri musluklardan sıcak su akmadı. Doğru düzgün banyo olamıyoruz. Bunun dışında kıyafetlerimiz yetersiz ve olan kıyafetlerimizi yıkayamıyoruz. Ayrıca musluk suyu içilemediğinden damacana su almamız gerekiyor ama su gelmiyor bizlerinde su alacak parası yok. Buraya 1 aydır kim geldiyse not aldı gitti ama bizlere hiçbir faydası dokunmadı” diye konuştu.
Demir Yol İş Tesislerinde konaklayan ve 1 yaşında bebeği bulunan Derya Erdede ise, “Çocuklarımızın ayakkabı ve kıyafetleri yok. Okula giden çocukların bazılarının giysileri eksik... Çamaşırları sıcak su olmadığı için yıkayamıyoruz. Makineleri de bozuk diyerek açmıyorlar. Ütümüz olmadığı için okula giden çocuklarımızı ütüsüz kıyafetle ile okula gönderiyoruz. Bunun dışında bizlere verilen yorgan ve battaniyeler yetersiz yaşlılarımız ve çocuklar üşüyorlar. Bizlere verilen ikinci el eşyalar kirli oluyor” şeklinde konuştu.
Depremzede öğrenciler ise kırtasiye malzemelerinin hala yetersiz olduğunu ve okula harçlıksız gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir