GENEL - 01 Mayıs 2021 Cumartesi 11:22

NTO, Ege ve Marmara Odaları İstişare toplantısına katıldı

A
A
A
NTO, Ege ve Marmara Odaları İstişare toplantısına katıldı

Nazilli Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan’ın iştirak ettiği Ege ve Marmara Odaları İstişare toplantısı TOBB Başkanı M.

Nazilli Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan’ın iştirak ettiği Ege ve Marmara Odaları İstişare toplantısı TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun ev sahipliğinde gerçekleşti.


Oda başkanları toplantıda; Tam Kapanma Tedbirlerinin ekonomiye etkileri ve yapılması gereken çalışmalar hakkında görüşlerini dile getirdi. Çek düzenlemesi ile ilgili olarak; karşılığı olan çeklerin tahsil edilemediği şikayetleri üzerine bu gün yeni bir gelişme yaşandığı; Ticaret Bakanlığı tarafından talebimizin haklılığı görüldüğünden çek takas işlemleri ve karşılığı olan çeklerin tahsilatına tekrar başlandığı, ayrıca yine taleplerimiz neticesinde KOSGEB aracılığı ile yeni bir destek programının başlatılacağı duyuruldu.


Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan yaptığı konuşmada; meslek komiteleri ve üyelerimizden tarafından; pandemi süreci içinde özellikle cam, orman ürünleri ile siyah sac ve profilde ürün sıkıntısı yaşandığı bu nedenle de piyasa fiyatlarının orantısız bir şekilde arttığı yönünde şikayetler alındığını ifade etti.


Ayrıca yurt içi piyasanın daraldığı bir dönemde dış ülkelere yapılan satışlar hayati öneme sahipken dökme zeytinyağına getirilen ihracat yasağının nebati yağ piyasasındaki işletmeleri olumsuz etkilediğini bu yasağın kaldırılması gerektiğini söyledi.


İhracat yapan firmaların önemli bir gider kalemi olan navlun ücretlerinde yaşanan artışların işletmeleri zor durumda bıraktığını ifade eden Arslan, navlun ücretlerinin belirli bir tarihe kadar alınmamasını veya makul bir seviyeye çekilmesini istedi.


Bu konuyla ilgili olarak İhracat işlemlerinin kolaylaştırılmasını, ihracat işlemlerinde görülen bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti.


Üyelerden alınan talepleri dile getiren Nuri Arslan, Hibe desteklerin en kısa sürede özellikle genelge ile kapanmak zorunda olan işletmeler için çıkarılmasını, kredi işlemlerinde bankaların mali sicil değerlendirmesiyle ilgili olarak daha makul olmalarını, SGK, Kredi ve Ticari Kredi ödemeleri ile her türlü resmi tahakkuk işleminin gelecek yıllara ertelenmesini,


İçişleri Bakanlığı genelgesi ile kapanan işletmeleri kapsayacak şekilde karşılıksız Kira Yardımı yapılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.