GENEL - 09 Haziran 2021 Çarşamba 17:58

UCİM Derneği çalışmalarını polisleri anlattı

A
A
A
UCİM Derneği çalışmalarını polisleri anlattı

UCİM Aydın İl Temsilciliği, Efeler İlçe Emniyet Müdürü Kadir Erciyes’i makamında ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

UCİM Aydın İl Temsilciliği, Efeler İlçe Emniyet Müdürü Kadir Erciyes’i makamında ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.


Türkiye genelinde yaklaşık 60 ilde temsilcilik oluşturan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), Aydın’da da faaliyetlerini gerçekleştirmek ve işbirliği amacıyla ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda çalışmalarına aralıksız devam eden UCİM Aydın İl Temsilciliği, Efeler İlçe Emniyet Müdürü Kadir Erciyes’i makamında ziyaret etti.


UCİM Aydın İl Sorumlusu Özlem Güngörenler ile birlikte Saha ve Etkinlik Koordinatörü Samet Beyter, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Koordinatörü Sedat Gürbüz ve Afra Nur Çelik’in de yer aldığı ziyarette UCİM Aydın temsilcileri derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Erciyes’i bilgilendirdi.


“Saadet Öğretmen Bir Kahramandır”


Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) ‘i yakından takip ettiğini söyleyen Müdür Erciyes, “ Saadet Öğretmenin çocuklar konusundaki duyarlılığını tüm Türkiye takdir ediyor. Mücadelesi tüm öğretmenlerimize örnek oluyor. Çocuk istismarı ile mücadele eden Saadet öğretmen bir kahramandır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Üreticilere ilaçlama uyarısı Tepebaşı Belediyesi’nin üreticiler için hayata geçirdiği Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi, Eskişehirli üreticileri zirai hastalık ve zararlılara karşı uyarıyor. Eskişehir’de ilk defa uygulanan ve 5 farklı noktaya kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları oluşan herhangi bir hastalık ya da meteorolojik olaylara karşı üreticiye önceden uyarı vererek önlem almalarını sağlıyor. Bu kapsamda 29 Nisan Pazartesi günü istasyonlardan alınan verilere göre bölge genelinde elma karaleke hastalığı enfeksiyonunun oluştuğunun tespit edilmesi üzerine üreticilere bilgi verildi. Üreticilere, en kısa zamanda elma, armut ve ayvada ilaçlı mücadele yapılması yönünde öneride bulunan yetkililer, “Elma küllemesinin de sorun olduğu bahçelerde her iki hastalığa da etkili olan bitki koruma ürünleri tercih edilmelidir” şeklinde uyarıda bulundu. Tepebaşı’nda tarımsal faaliyet gösterilen 477 bin 769 dekar alanı kapsayacak şekilde 5 mahallede istasyonlar kuruldu. Ayrı iklimsel özelliklere sahip Beyazaltın, Cumhuriyet, Kavacık, Yusuflar ve Takmak mahallelerinde kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları, tüm Tepebaşı kırsalına hizmet veriyor. Kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve enfeksiyonla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0 (222) 211 40 00/3214/3219 numaralı telefondan ve Tepebaşı Belediyesi’nin https://www.tepebasi.bel.tr/ adresinden yetkililere ulaşabiliyor.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi turizm alanında en çok akreditasyon alan üniversite oldu Anadolu Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilmiş Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından turizm alanında en çok akredite edilmiş programa sahip üniversite oldu. Anadolu Üniversitesi Senato Salonunda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Eskişehir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Salim Şengel ve öğretim elemanlarının katılımıyla belge teslim töreni düzenlendi. Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna tarafından akredite edilen programların plaketleri Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’a takdim edildi. Törende Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kozak ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökçe Yüksek, Eskişehir Meslek Yüksekokulu adına Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Salim Şengel ve Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Acar akreditasyon belgelerini teslim aldılar. Prof. Dr. Fuat Erdal Anadolu Üniversitesi’nin kalite çalışmalarına verdiği önemi vurgularken, Prof. Dr. Muharrem Tuna Anadolu Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kurulu tarafından öncelikli kabul edilen uluslararasılaşma konusunda öncü olduğunu, sahip olduğu kurumsal altyapı ile turizm alanındaki programların da kısa sürede uluslararası tanınırlığının sağlanacağına inandığını dile getirdi. Turizm Fakültesi’nin 2021 yılında başlattığı süreç sonrasında akredite edilen üç bölümü de yeniden süreci başarıyla tamamlarken; 2023 yılında yaptığı başvuru sonrası Eskişehir Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’ne bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Aşçılık Önlisans programları da ilk kez akredite edilmiş oldu. Turizm alanında akredite olan beş programla Anadolu Üniversitesi’nin kalite ve iyileştirmeye verdiği önem yeniden tescillendi.