YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 10:27

KIRSAL KALKINMAYA 4 MİLYON 625 BİN TL

A
A
A
KIRSAL KALKINMAYA 4 MİLYON 625 BİN TL

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi’ programı kapsamında Aydın’da geçen yıl bin 690 projeye 4 milyon 625 bin TL destek sağlandığı belirtildi.
Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi” programı çerçevesinde yürütülen ‘Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi’ çalışmalarına 2011 yılında da devam edildi. Bu çerçevede Aydın’da bin 690 adet makine ekipmana Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 4 milyon 625 bin 086,50 TL’lik hibe desteği verildi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edilebilir bir düzeye getirmek için, illerde belirlenmiş makine ve ekipman alımlarını desteklemek amacıyla uygulamaya konuldu.
Kırsal kalkınmaya yönelik projelere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bundan sonra da destek verilmeye devam edilecek. Desteklenmelerden faydalanmak isteyen çiftçiler, desteklemeler hakkında ilgili İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nden detaylı bilgi alabilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.