YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 09:04

AYDIN’DA GIDA FİRMALARINA SIKI TAKİP

A
A
A
AYDIN’DA GIDA FİRMALARINA SIKI TAKİP

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2011 yılı içerisinde gerçekleştirilen 10 bin 682 denetimde 326 gıda firmasına 1 milyon 162 bin 173 TL ceza kesildi.
2011 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri’nce Aydın genelindeki gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri Gıda Kontrolörlerince denetime tabi tutuldu. Bin 355 adet gıda üretim yeri ile 9 bin 820 adet gıda satış ve toplu tüketim yerinin bulunduğu Aydın’da toplam 105 adet gıda kontrolörü ve kontrolör yardımcısı görev yapıyor.
2011 yılında gıda üretim yerlerinde 2 bin 488, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 8 bin 194 denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, Kalıntı İzleme Programı, şikayet, yıllık denetim programı, zehirlenmeye istinaden; gıda üretim yerlerinden 305, satış ve toplu tüketim yerlerinden ise; toplam 610 numune alındı.
Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller ve numune sonuçlarına göre 171 firmaya 914 bin 311 TL idari para cezası kesildi. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller ve numune sonuçlarına göre ise 155 ayrı firmaya 247 bin 862 TL ceza uygulandı.
İHRACATTA İNCİR DAMGASI
Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nce 2011 yılı içerisinde 4 bin 979 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 26 milyon 105 bin 450,20 kilogram kuru incir, 59 adet sağlık sertifikası düzenlenerek 962 bin 242,20 kilogram zeytin ihracatı gerçekleştirildi.
ALO GIDA HATTI ŞİKAYETLERİ
Alo Gıda 174 hattına, 2011 yılında 464 adet şikayet geldi. Bu şikayetlerden yasal mevzuat doğrultusunda 197 şikayet sonlandırılırken; diğer şikayetlerle ilgili analiz sonucu bekleniyor. Aydın’da faaliyette bulunan gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ait bilgiler ile yapılan denetimler, alınan numuneler ve ihracata dair bilgilerin Bakanlığın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine (GGBS) kaydedilmesi işlemi ise devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.