YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 12:54

AYDIN’DA 179 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

A
A
A
AYDIN’DA 179 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Aydın’da eğitim ve öğretim gören 179 Bin öğrenci bugün karne sevinci yaşadı. Yedi Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerinin karnelerini Vali Kerem Al dağıtırken, Vali Al, öğrencilerle sohbet edip tatil planlarını sordu.
Aydın Valisi Hüseyin Kerem Al, Yedi Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerinin karne sevincine ortak oldu. Yedi Eylül İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Al, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar eşlik etti. Öğrencilere karne dağıtan Vali Al, çocuklara gelecekte hangi mesleği yapmak istediklerini sordu.
Vali Al, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerin tatil planlarını da sordular.
Karne dağıtım töreni sonrası karne alan öğrenci sayısı hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın genelinde yaklaşık 179 Bin 800 öğrencinin karne sevinci yaşadığını kaydetti. Ertuğrul Dindar, “Aydın il genelinde 600’e yakın okulda 179 Bin 800 öğrencimiz bu gün karne aldı. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz. Öğrencilerimiz tatillerini iyi değerlendirsinler. Öncelikle öğrencilerimiz tatillerini dinlenerek geçirsinler” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.