YEREL HABERLER - 06 Aralık 2011 Salı 09:15

BEY CAMİ’NİN ÖNÜNE DURAK KONDU

A
A
A
BEY CAMİ’NİN ÖNÜNE DURAK KONDU

Aydın’da Adnan Menderes Bulvarı’nın başlangıcı olan İstasyon Meydanı’na durak yerleştirildi.
Aydın trafiğinin gün içerisinde en fazla yoğunluğunu hissettirdiği İstasyon Meydanı’nda durak olmayışı hem trafik açısından hem de şehiriçi dolmuşlarını kullanan vatandaşlar açısından büyük sıkıntı oluşturuyordu. Özellikle Bey Camii’de kılınan cenaze namazlarında, Cuma namazlarında ister istemez trafikte sıkıntı yaşanıyor, dolmuşlar duraklara yaklaşamıyordu. Bunun sonucunda da trafikte sıkışıklık yaşanıyordu.
İstasyon Meydanı’ndaki Gar Cafe’nin önüne yerleştirilen durak ile vatandaşlar hem kışları yağmurlu geçen Aydın’ın yağmurlu havasından korunacak, hem de yazları güneşten korunacak. Durağı kullanan vatandaşlar, yerleştirilen yeni duraktan memnun olduklarını kaydederlerken, “Yetkililere teşekkür ediyoruz. Bu bölgede maddi hasarlı trafik kazaları da yaşanıyordu. Bu durağın yerleştirilmesiyle, vatandaşlar için araç park etme sınırı da çizildi” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.