GENEL - 14 Haziran 2023 Çarşamba 17:10

‘Anne Baba Çocuk Eğitim Merkezi’ ebeveyn ve çocukların gözdesi oldu

A
A
A
‘Anne Baba Çocuk Eğitim Merkezi’ ebeveyn ve çocukların gözdesi oldu

Kuşadası Belediyesi tarafından İkiçeşmelik Mahallesi’nde bulunan Cafer Kotan Parkı’ndaki Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde kente kazandırılan ‘Anne Baba Çocuk Eğitim Merkezi’ çocukların çok yönlü gelişimine katkı sunarken, ebeveynlerin de çocuk gelişimi konusunda bilgilenmelerini hedefleyen eğitimlerle aileler tarafından tercih edilen adreslerin başında geliyor.

Kuşadası Belediyesi tarafından İkiçeşmelik Mahallesi’nde bulunan Cafer Kotan Parkı’ndaki Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde kente kazandırılan ‘Anne Baba Çocuk Eğitim Merkezi’ çocukların çok yönlü gelişimine katkı sunarken, ebeveynlerin de çocuk gelişimi konusunda bilgilenmelerini hedefleyen eğitimlerle aileler tarafından tercih edilen adreslerin başında geliyor.



Kuşadası Belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürüten diyetisyen, psikolog, psikolojik danışman ve sağlık görevlileri tarafından ebeveynler ve 3-6 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz eğitimlerin verildiği ’Anne-Baba Çocuk Eğitim Merkezi’, İkiçeşmelik Mahallesi’ne yeni bir soluk oldu. Kapılarını açtığı günden bu yana geçen 6 aylık sürede 800 ebeveyn ve çocuğu ağırlayan merkez, düzenlenen etkin, sürdürülebilir, dinamik, yenilikçi aktiviteler ve atölyeler ile çocuklar ve ebeveynleri için yeni bir alan haline geldi.



’Anne-Baba Çocuk Eğitim Merkezi’ bu çerçevede hafta içi sunduğu sağlıklı beslenme atölyeleri, okul öncesi gelişim atölyeleri, gebelik ve doğuma hazırlık akademisi, gelişim psikolojisi atölyesi gibi etkinlikler ve eğitimler ile ebeveynlerin kendilerine vakit ayırmasına imkan tanırken aynı zamanda çocukların okul öncesi eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Sınırlı sayıda katılım sağlanan etkinlik ve atölyelere kayıtlar 444 71 14 numaralı Güvercin Masa çağrı merkezi üzerinden yapılabiliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adalet Bakanının faili meçhullerin üzerine gitmesi 9 yıldır çözülemeyen cinayet için umut oldu Adana’da 2017 yılında mezarlıkta öldürülen 3 kişinin failinin bir türlü bulunamamasına hayatını kaybeden Eser Binen’in annesi tepki gösterirken, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in faili meçhul dosyaların üzerine gitmesinin kendilerine umut verdiğini söyledi. Edinilen bilgiye göre, 26 Ocak 2017 tarihinde sabah saatlerinde merkez Yüreğir ilçesi Ali Hocalı Mahallesi’nde mezarlık görevlisi, kaza yapmış 01 ERG 36 plakalı otomobilin şoför koltuğunda bir kişi ile araç çevresinde 2 kişinin hareketsiz yattığını fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaptığı incelemede cesetlerin bir gün önce evlerine gitmeyen ve sabah saatlerinde kayıp başvurusu yapılan oto tamircisi Ufuk Altun (38), Eser Binen (36) ve üniversite öğrencisi Refik Bingül’e (18) ait olduğunu belirledi. Olay yerini güvenlik şeridi ile çeviren ekipler, uzun namlulu silah ve tabancadan çıktığı değerlendirilen yaklaşık 30 adet kovanı tek tek toplayarak inceleme başlattı. Ancak aradan geçen 9 yıla rağmen olayın failleri tespit edilemedi. Adalet Bakanlığı’nın faili meçhul dosyaları yeniden incelemeye alması ve kamuoyunda yankı uyandıran bazı olaylarda ilerleme sağlanması, hayatını kaybeden Eser Binen’in ailesini de umutlandırdı. Acılı anne Zöhre Binen (67), yaşadıkları acının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, gözyaşları içinde şu ifadeleri kullandı: "Katiller bulunmadı, ben ona yanıyorum. Sanki yer yarıldı, içine girdiler. Olay mezarlıkta oldu. Benim oğlum hayatta bir yere gitmezdi. Nasıl olduysa Ufuk götürmüş. Her gün ölüp ölüp diriliyorum.Hastalandım, ne hallere geldim. Önce Rabbime, sonra Adalet Bakanı’na güveniyorum. İnşallah failler yakalanacak. Bazı olaylar çözüldü, failler yakalandığı için seviniyorum. İnşallah bizim failler de yakalanır. Televizyonda çıkan haberi gördük, ’inşallah bizim de katiller bulunur’ dedik. Rabbim oğlumun kanını yerde bırakmasın." Anne her gün mezara gittiğini belirterek, "Yaz kış demeden gidiyordum ama artık hastalandım, aşağıya bile inemiyorum. Hayalleri vardı; bir evi olsun, evlenip çocuk sahibi olmak istiyordu. Evini yaptırmıştı ama hiç oturamadı" dedi.