GENEL - 16 Haziran 2023 Cuma 17:25

Didim’de öğrenciler karne sevinci yaşadı

A
A
A
Didim’de  öğrenciler karne sevinci yaşadı

2022-2023 Eğitim öğretim yılı sona ermesi dolayısıyla Aydının Didim ilçesinde 46 okulda 15 bin 116 öğrenci karne sevinci yaşadı.

2022-2023 Eğitim öğretim yılı sona ermesi dolayısıyla Aydının Didim ilçesinde 46 okulda 15 bin 116 öğrenci karne sevinci yaşadı.


Ülke genelinde 18 milyon öğrenci, Didim’de 46 okulda 15 bin 116 öğrenci karne sevinci yaşadı. İlçedeki her okulda ayrı ayır karne töreni düzenlenirken, resmi tören ise Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleştirildi.


Okullardaki törende her sınıf kendi salonunda karne töreni düzenlerken, veliler de öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.


Ayrıca Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleşen karne dağıtım törenine Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca’nın yanı sıra Didim Belediye Başkan Yardımcısı Zeynel Şener, İlçe Milli Eğitim Müdür Şakir Sait Üstündağ, Didim İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Gani Solak ve okul idarecileri katıldı. Törende öğrencilere karnelerini takdim eden Kaymakam Kuruca, öğrenci ve öğretmenlere yaz tatillerini sağlıklı ve iyi geçirmeleri temennisinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Birlik Vakfı iftarda bir araya geldi Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından geleneksel iftar programı düzenlendi. Kayseri Anadolu İmam-Hatip Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen iftar programına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Bilal Habeş Bulut, STK temsilciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kayseri Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından söylenen ilahiyle başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak, dua edildi. İftarın açılmasının ardından açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Bilal Habeş Bulut, "Birlik Vakfımızın şiarı, temel felsefesi bir arada olmak. Bir arada olurken de bereketli olmak. Birliğimiz beraberliğimiz her zaman bereketli olsun inşallah" dedi. Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Yaşar Karayel ise, "Birlik Vakfımız 1985’den itibaren çalışmalarına devam ediyor. 55 şubesiyle birlikte Türkiye’nin bekasının taşımak için elinden gelen bütün gayreti göstermektedir. Şuanda bir savaş var. Türkiye’nin dört bir tarafı adeta ateş çemberine döndü. Dışarda devletimiz güvenliği ele alırken, içerde de birlikte ve beraberliğimizi güçlendirmememiz gerekir" ifadelerini kullandı. AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel de, "Bu güzel organizasyon vesilesiyle Kayseri’deyiz. Birlik Vakfı’mız hem bizlerin Kayseri’ye gelmemiz için hem bakanlarımızın Kayseri’ye teşrifleri için hem de Kayseri’deki sivil toplum kuruluşların entelektüel hayatın çeşitlenmesi için çok çeşitli vesileler ile hizmetlerde bulunuyor" diye konuştu. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da eğitimin önemine değinerek, "Buranın temelinde eğitim var. Birlik Vakfı burada sizlerle bireysel olarak bulunduğunuz konumun irfanında bulunmak suretiyle eğitim sorununu çözmemiz lazım. Özellikle genç kardeşlerim, çocuklarımızın 4 yaşındaki eğitimi çok önemli. Çünkü bu yaşlardan sonra kontrol edilmez hale geliyor. Bu çocuklarımızı mutlaka bizim binlerce yıllık tarihimize sükûnet veren milli ve manevi değerlerimizle kaynaştırmamız lazım. Eğer başlangıçta bunları öğretmezsek daha sonra 16 veya 18 yaşına geldiklerinde aynı anneler ’çocuğum eve gelmiyor, tütün içiyor’ gibi söylemlerde bulunuyor. Onun için en başından düzeltmemiz lazım. Bizim atalarımız dünyanın dört bir yanında, 3 kıtada at koşturdu bunun temelinde eğitim var" dedi.