GENEL - 23 Haziran 2023 Cuma 09:58

Aydın’da Mayıs ayında 1911 gıda işletmesi denetlendi

A
A
A
Aydın’da Mayıs ayında 1911 gıda işletmesi denetlendi

Aydın’da Mayıs ayı içerisinde, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edilirken, 1911 adet denetim gerçekleştirildi.

Aydın’da Mayıs ayı içerisinde, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edilirken, 1911 adet denetim gerçekleştirildi.


Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimizde toplam, 2 bin 152 adet gıda üretim yeri, 13 bin 531 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Mayıs ayında gıda üretim yerlerine 321 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 1.590 adet olmak üzere toplam; 1911 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim İzleme Programı, şikâyet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme vs.ye istinaden il genelinde toplam 30 adet numune alınmış, yapılan denetim ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan 13 adet gıda işletmesine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği 951 bin 133 TL’lik yasal işlem uygulanmıştır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce Mayıs ayı içerisinde 270 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 1 milyon 574 bin 935 kg kuru incir, 155 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 2 milyon 034 bin 414 kg muhtelif gıda maddesi ihracatı olmak üzere toplam; 425 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 3 milyon 609 bin 349 kg gıda maddesi ihracatı gerçekleştirilmiştir. ALO Gıda 174 hattına, Mayıs ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 38 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 4 adet, üretim yerleri ilgili 6 adet olmak üzere toplam 48 adet şikâyet gelmiştir. Şikâyetlerle ilgili olarak 29 adet işletmeye ait denetim sonlandırılmıştır. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Tarım ve Orman Bakanlığı GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi)’ne kaydedilmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 118 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Darıca Kitap Fuarı kapılarını açtı Darıca Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği kitap fuarı kapılarını açtı. 10 gün sürecek fuar, yüzlerce yayınevi, binlerce kitap ve imza günleriyle kitapseverleri buluşturuyor. Darıca Belediyesi tarafından 20-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 5. Darıca Kitap Fuarı, yoğun katılımla kapılarını açtı. Yüzlerce yayınevi, binlerce kitap, söyleşi ve imza günleriyle kitapseverleri buluşturan fuar, 10 gün boyunca Darıca’da kültür ve edebiyat dolu bir atmosfer yaşatacak. Açılışta konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, kitap fuarının ilçenin kültürel gelişimine önemli katkı sunduğunu belirterek, "Darıca’mızda her yıl daha geniş katılımla gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi kitapla buluşturmanın en güzel vesilelerinden biri oluyor. Bizler belediye olarak sadece fiziki yatırımlar değil; kültüre, eğitime ve geleceğimize yapılan yatırımları da çok önemsiyoruz. Çünkü kitapla büyüyen nesiller, güçlü bir toplumun temelidir" diye konuştu. "Eğitime verilen destek geleceğe yatırımdır" Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez de konuşmasında eğitime yapılan her katkının toplumun geleceğine yapılan yatırım olduğunu belirterek, "Bugün burada sadece bir fuarın açılışını değil, aynı zamanda bilgiyle kurulan güçlü bir köprünün başlangıcını yaşıyoruz. Öğrencilerimizin kitapla daha fazla buluşması için yapılan her çalışma büyük değer taşıyor" dedi. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ise fuarın öğrenciler açısından önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak öğretmenler ve öğrencilerin fuara yoğun katılım sağlayacağını ifade etti. 10 gün boyunca kitap ve kültür şöleni Yayınevleri, yazar söyleşileri, imza günleri ve çeşitli kültürel etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlayacak olan 5. Darıca Kitap Fuarı, 20-29 Nisan tarihleri arasında her yaştan kitapseveri kitapla buluşturacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış programı, kurdele kesimi ve fuar alanının gezilmesiyle sona erdi. Darıca’da 10 gün boyunca sürecek kitap dolu etkinliklerin özellikle öğrenciler ve gençler başta olmak üzere geniş katılımla devam etmesi bekleniyor.