YEREL HABERLER - 30 Ocak 2012 Pazartesi 16:36

AYDIN’DA İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 9

A
A
A
AYDIN’DA İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 9

Aydın Valisi Kerem Al, işsizliğin sonuçları bakımında toplumun genel sorunu olduğunu belirterek, “2011 yılı sonu itibariyle Aydın’da işsizlik oranı yüzde 9 civarındadır” dedi.
Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2012 yılı birinci olağan toplantısı Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı. Valilik Encümen Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Al ile birlikte Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Halil İbrahim Aktemur, İŞKUR İl Müdürü Zafer Alıcı, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Vali Yardımcısı Halis Peker, daire müdürleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Kerem Al, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının ele alınacak konuların öneminin yanı sıra yerel bazda sosyal tarafların ve kamu temsilcilerinin bir araya getirilmesi ve yerel inisiyatifin kullanılması açısından önemli bir toplantı olduğunu söyledi. İşsizlik sorunun dünyada yaşanılan en önemli sorunların başında geldiğine dikkat çeken Vali Al, “Bir ekonomide yapısal nedenlerden dolayı yüzde 4-5 işsizlik her zaman mümkündür. Aydın’da 2011 yılı sonu itibariyle işsizlik yüzde 9 civarındadır. Devasa bir sorun olan işsizlik sorunu işsiz kalan kişinin sorunu değil, ortaya çıkardığı sonuçlar itibariyle toplumun genel sorunudur. Bu sorunu asgari seviyeye indirmek için istihdam kurumları aktif işgücü programlarıyla müdahale etmektedir. Ülkemizde de bu görevin planlama boyutu İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’na yürütme boyutu da İşkur’a verilmiştir. Bu toplantıda alacağımız kararlar Aydın’a hayırlı olmasını diyorum ve kentimizde istihdamın korunmasına ve arttırılmasına, işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamasını ümit ediyorum” diye konuştu.
Aydın’daki mesleki eğitim ve işsizlikle mücadele çalışmaları hakkında bilgiler veren
İŞKUR İl Müdürü Zafer Alıcı ise 2011 yılında kuruma 16 bin civarında iş başvurusu yapıldığını kaydederek, “Kurumumuza 573’ü kamu, 7 bin 881’i özel sektör olmak üzere 8 bin 454 açık iş talebi alınmıştır. Alınan bu açık işlerden 527 kamu, 5 bin 99 özel sektör olmak üzere toplam 5 bin 625 kişi işe yerleştirilmiştir. Kurumuza kayıtlı iş gücü sayısı 28 bin 569 kişi, kayıtlı işsiz sayısı ise 23 bin 735 kişidir. Aradaki 4 bin 834 kişilik fark hali hazırda işi olup daha iyi şartlarda iş aramaktadır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.