YEREL HABERLER - 30 Eylül 2013 Pazartesi 17:09

HAYKO CEPKİN’İN PARAŞÜT TUTKUSU ÜNLÜ ROCK MÜZİK SANATÇISI HAYKO CEPKİN, SELÇUK’TA BAŞLAYAN 42. TÜRKİYE PARAŞÜT ŞAMPİYONASI’NA AMATÖR SPORCU OLARAK KATILDI GÖSTERİLERİYLE ALKIŞ ALAN HAYKO CEPKİN, “PARAŞÜT HEM GÜVENLİ HEM DE HEYECANLI“

A
A
A
HAYKO CEPKİN’İN PARAŞÜT TUTKUSU
ÜNLÜ ROCK MÜZİK SANATÇISI HAYKO CEPKİN, SELÇUK’TA BAŞLAYAN 42. TÜRKİYE PARAŞÜT ŞAMPİYONASI’NA AMATÖR SPORCU OLARAK KATILDI
GÖSTERİLERİYLE ALKIŞ ALAN HAYKO CEPKİN, “PARAŞÜT HEM GÜVENLİ HEM DE HEYECANLI“

Ünlü rock müzik sanatçısı Hayko Cepkin, Türk Hava Kurumu’nun (THK) Selçuk’ta düzenlediği 42. Türkiye Paraşüt Şampiyonası’na yarışmacı olarak katıldı ve Kuşadası Körfezi üzerindeki uçuşlar büyük ilgi gördü.
Şampiyonaya katılan sporcuların arasında yer alan ünlü rock müzik sanatçısı Hayko Cepkin dört yıldır uğraştığı paraşüt sporunu çok sevdiğini ve son üç yıldır şampiyonalara katıldığını açıkladı. Paraşüt sporunun sanılanın aksine en güvenli sporlardan biri olduğunu vurgulayan Hayko Cepkin, geçmiş şampiyonalarda grup olarak birinci, bireysel olarak dokuzunculuğu bulunduğunu söyledi.
Paraşüt sporunun kendisi için en önemli kaçık noktası olduğunu anlatan Hayko Cepkin, “Paraşütten atladığımda gökyüzü bana inanılması güç bir özgürlük duygusu veriyor bana. Ayrıca yukarıda hiç kimse yok. Birkaç dakika bile olsa yalnız kalıyorum, kafamı dinliyorum. Yaşadığım heyecan beni rahatlatıyor. Paraşüt sporu hem yapılabilecek en güvenli sporlardan biri hem de çok keyifli. Düşmek çok keyifli ama ben paraşütle süzülmekten daha çok keyif alıyorum. Hedef atlayışlarını daha çok seviyorum. Çünkü özel hayatımda da hem hedefleri olan, planlı yaşayan biriyim. 4 bin metreden atlıyorsunuz ama aşağıdaki birkaç metrekarelik hedefe ulaşmaya çalışıyorsunuz. Hedef belirliyorsunuz kendinize. Bu yüzden çok seviyorum” diye konuştu.
Türk Hava Kuvvetlerine ait CASA tipi uçaktan gerçekleştirilen gösteri atlayışlarıyla başladı. Selçuk Havacılık Eğitim Merkezinde düzenlenen ve 48 profesyonel sporcunun katıldığı şampiyona, 5 Ekim günü sona erecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir