YEREL HABERLER - 03 Aralık 2013 Salı 13:49

Aydın Belediye Meclisi’nde Traji Komik Olaylar

A
A
A
Aydın Belediye Meclisi’nde Traji Komik Olaylar

Aydın Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı 14 maddelik gündemle yapıldı. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılmadığı toplantıya Başkan Vekili Sümran Ünal başkanlık ederken, toplantıda traji komik olaylar yaşandı.Zaman zaman ser tartışmaların da yaşandığı toplantıda bazı gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında oylamayı nasıl yapacağını karıştıran Meclis başkanı Sümran Ünal, “Şimdi ne diyeceğiz, nasıl oylayacağız” diye Meclise sorunca meclis üyeleri kendilerini gülmekten alamadı. Oturumda bazı maddeler komisyona havale edilirken, bazı maddeler de reddedildi.
Muhalefetin sorularını yanıtlaması için birim müdürlerinin de tam kadro katıldığı toplantıda, Başkan Yardımcıları Cemalletin Küçükerol ve eşi Tülay Küçükerol da toplantı süresince Meclis Başkanı Sümran Ünal’a el kol hareketleri ve mimikleri ile sürekli taktik vermeye çalıştı.
Geçtiğimiz ay yapılan bütçe görüşmelerinde yapılan hataların ardından yönetimin yanı sıra muhalefet meclis üyelerinin de daha titiz davrandığı gözlemlenen Meclis toplantısında Aydın Belediyesi’nde biri program yapımcısı, diğeri ekonomist iki adet sözleşmeli personelin ücretinin tespit edilmesi ile ilgili gündem maddesi reddedildi.
Gündemin 10 maddesinde yer alan Teftiş Kurulu Müdürlüğü Yönetmeliği’nin görüşülmesi sırasında ise Aydın Belediyesi’nin uygulamalarına adeta isyan eden Meclis Üyeleri, Belediye Başkanlığı’nın içeriğini okumadıkları yönetmeliği Meclisi onaylatmak istediklerini belirterek Meclis Başkanı Ünal’a tepki gösterdiler. “Okumadığımız bir yönetmeliği kabul etmeyiz” diyen Meclis Üyesi Uğur Alkanlı, “Bu ne biçim bir anlayış.Siz okumadığını ne yazdığını görmediğiniz bir senet ya da çeki imzalar mısınız? Getirin yönetmeliği okuyalım, ondan sonra oylayalım” diye konuştu. Yasa gereği hareket ettiklerini belirterek Başkan Süran Ünal gündemi oyladı. Gündemin bu maddesi de çoğunluğun oyları ile reddedildi. Bu arada Aydn’da düzenlenecek bir programda yapılacak Semazen gösterileri ve diğer etkinlikler için Aydın Belediyesi’nin 50 Bin TL katkı sağlaması hususu komisyona sevk edildi.
Oldukça gergin geçen toplantıda Meclis Üyesi Ahmet Ertürk, “Divan olarak uyarmak zorundayım Sayın Başkan, yanlış yapıyorsunuz” diyerek başkanı uyardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.