YEREL HABERLER - 29 Ocak 2014 Çarşamba 11:03

23 Nisanlı Çocuklara Karne Hediyesi

A
A
A
23 Nisanlı Çocuklara Karne Hediyesi

2013-2014 eğitim öğretim yılı ilk döneminin sona ermesinin ardından düzenlenen ‘kırmızı başlıklı kız’ tiyatrosu ile minikler karne heyecanını hissetti.
Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda sahnelenen ‘kırmızı başlıklı kız’ isimli çocuk tiyatrosu eğlendirici olduğu kadar içeriğindeki eğitici ve öğretici oyunlarıyla da çocukların kendilerini daha kolay ifade edebilmelerini ve algılarını güçlendirerek ufuklarını genişletmeyi hedeflerken, sahne alan oyuncular tiyatronun insana kişilik ve kimlik kazandıran en önemli sanat dallarından biri olduğunu vurguladı. ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ adlı tiyatro oyunu masalını şarkı ve danslarla zamanımıza uyarlanması, oyunun eğitsel fakat bir o kadar da eğlenceli hale getirilmesi izleyen minik öğrencileri çok etkilediği gözlenirken tiyatro oyununu ilgiyle izlenen çocuklar, masal kahramanlarıyla buluşmanın keyfini dolasıyla yaşadı. Minikler, tiyatro oyunu sonunda kırmızı başlıklı kız ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.
Çocukları çok küçük yaştan itibaren, ruhsal ve fiziksel yönden geleceğe hazırlanması gerektiğini ifade eden Özel 23 Nisan Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü Müdürü Esin Ülkü Beyazıt; “Aile içinde başlayan eğitimin, daha sonra okul ve çevre ile birlikte yürüdüğünü dikkate alacak olursak, çocuğun her üç çevrede de üstleneceği rolleri gereğince yerine getirebilmesi için, ona destek olacak eğitim ortamlarının, çok iyi planlanması gerekmektedir. Bizim de, tiyatroyu bir sahne faaliyetinin dışında, çocuğun eğitiminin her safhasında kullanılacak bir öğe olarak görüp, eğitim programlarımızı buna göre düzenlememiz gerekmektedir. Türkiye’de ise, birçok alanda olduğu gibi, çocuk tiyatrosunun gelişimi için, yeterli çalışmaların yapıldığını söylemek mümkün değildir. Son yıllarda, ilçemizde tiyatro faaliyetlerinin artmaya başladığını görmek bizi biraz olsun teselli etmektedir. Bu nedenle Nazilli Özel 23 Nisan Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü olarak bu yönde etkinlikleri olabildiğince desteklemekte ve katılım sağlamaktayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
ÇOCUKLARINIZA VAKİT AYIRIN
Oyunu büyüklerin de beğenerek izlediğini söyleyen Beyazıt; “Burada velilere de mesajlar hazırlanması çok anlamlı. Annenin evde başka işleri var. Belki anne ve baba da işten yorgun geliyor. Mutfaktı yemekti derken doğal olarak çocuğa ayrılan zaman dilimi azalıyor. Dolasıyla çocuğa hadi git birazcık playstation oyna veya televizyon izle deyip te çocuklarımıza ayıracağımız zamanı erteleyebiliyoruz. Oysa onlarla geçirilen kısacık kaliteli zaman bile çok önemli. Hiçbir şey yapamazsak bile bir masal kitabı okumak ya da onu eğlenceli bir dille anlatabilmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.