YEREL HABERLER - 29 Ocak 2014 Çarşamba 11:25

Mhp’li Uzunırmak Ve Alıcık Esnaf Odalarını Ziyaret Etti

A
A
A
Mhp’li Uzunırmak Ve Alıcık Esnaf Odalarını Ziyaret Etti

30 Mart yerel seçimleri için ziyaretlere ve çalışmalara hız veren TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Ali Uzunırmak ile Nazilli Belediye Başkanı ve MHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Haluk Alıcık, esnaf odalarını ziyaret ederek ekonominin nabzını tuttu.
Esnaf odalarını ziyaret ederek esnafların, çiftçilerin, üreticilerin ve odaların sorunlarını dinleyen MHP’li Uzunırmak ve Alıcık, sorunlara karşı çözümlerinin hazır olduğunu dile getirdi. Aydın ve Nazilli’nin sorunlarını vekilliği döneminde birçok kez çözdüğünü hatırlatan MHP’li Ali Uzunırmak, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın da çalışmalarıyla partinin örnek başkanları arasında yerini aldığını söyledi. Nazilli’nin MHP’li bir belediye başkanıyla çağ atladığını söyleyen Ali Uzunırmak, başkan arkadaşları ile Aydın’ın da kabuğunu kırarak çağ atlayacağını ifade etti.
Seçim çalışmaları kapsamında Nazilli’ye bir haftada 3 kez gelen MHP’li Ali Uzunırmak, beraberinde Nazilli Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık, MHP Nazilli İlçe Başkanı K. Engin Özcan ve partililerin katılımıyla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi-Kefalet Kooperatifini, Esnaf ve Sanatkarlar Odasını, Nazilli Ticaret Odası ile Nazilli Ticaret Borsasını ziyaret etti. Ziyaretlerinde oda çalışanları ve mükelleflerle de sohbet eden Ali Uzunırmak, kooperatif ve odaların çalışmaları hakkında bilgiler aldı. İlk ziyaretini Esnaf ve Sanatkârlar Kredi-Kefalet Kooperatifine yapan MHP’li Uzunırmak ve beraberindekiler, ziyarette vefat eden merhum başkan Ali Gürsoy için de dua okudu. Ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda oda başkanlarıyla sohbet eden Uzunırmak, esnaf odalarıyla uyumlu çalışacaklarını dile getirerek sorunlarını dinledi. Aydın Belediyesi’nin Halk Ekmek uygulamasının piyasayı dengelemesi gerekirken esnafı zor duruma düşürdüğünü dile getiren Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Reşat Oflioğlu ise kaliteli üretim yapmayan Halk Ekmek konusuna el atılmasını istedi. MHP’li Uzunırmak ise konu hakkında bilgilerinin olduğunu söyleyerek, vatandaşın yanında olmak için verilen kararların esnafları yok etme ve kalitesiz ürün ortaya koymayı gerekmediğini savunarak, fırıncılar ile birebir görüşmeler ile bu fiyat sorununun çözülebileceğini dile getirdi. Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Nazilli programını sürdüren MHP’li Ali Uzunırmak ve Haluk Alıcık, Oda Başkanları’ndan odaların son çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’nın ilçe esnaf ve üreticileri için çok önemli olduğunu dile getiren Uzunırmak, birlikte çalışmak için destek istedi. Odaların da şehirlerle birlikte büyüdüğünü vurgulayan Uzunırmak, Aydın’ın marka şehir olmasının odaların katkısıyla olacağını söyledi. Türkiye’de gelişmişlik sırasında 7’den 22’ye düşen Aydın’ın MHP’li belediye başkanları ve adayları ile seçimin ardından eski günlerine kavuşacağını dile getiren Ali Uzunırmak, el ele vererek Aydın’ın kabuğunu kıracaklarını belirtti.
‘TARIM’DAN VAZGEÇMEYİZ’
Tarımda amacımız randımanı ve rekoltesi yüksek ürünler elde etmek. Aydın’da tarımdan vazgeçmeden büyümeliyiz. Biz bu konuda Organik havzalar, organik tarım, organik sera ve organik besi bölgeleri oluşturmayı düşünüyoruz. Bu da çiftçiyi ve çiftçiliği bilen kişilerle olur. Bunun yanında Aydın’da İthalat-İhracat İhtisas hali kuracağız. Ayrıca soğuk hava deposu yoksa şoklama depoları yoksa o şehrin tarımıyla ilgili yanlışlık ve büyük sorunlar vardır. Biz bu işin ince teferruatına kadar düşünüyoruz. Bu konuda kes-kopyala-yapıştır projeleri değil gerçekçi projelerimiz hazır durumda. Bunları yakında detaylarıyla simülasyon eşliğinde anlatacağız ve basın mensuplarımıza açıklayacağız. Bağarası’ndan Karacasu’ya kadar uzanan yolu Turistik yol yaparak şuanda köylü olan yakında mahallelerimizde yaşayacak olan vatandaşlarımızın ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir projeyi hayata sokacağız. Bu yol güzergahında organik havza, organik ürünleri satış noktaları ve hediyelik eşya satış noktaları oluşturarak turistlerin bölge halkının gelirine katkı sağlaması dolayısıyla bölge ekonomisinin canlanmasını sağlayacağız” dedi.
KÖYDEKİ ARAZİ YOLLARI İÇİN SÖZ ALDI
Çiftçilerin devlet desteklemelerinden yararlanabilmesi için Toprak Analiz Laboratuarı'nda yapılan toprak verimlilik analizinin 50 dönüm ve daha fazla araziye sahip çiftçilerin faydalanabildiğini hatırlatan Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü; “Bilinçli ve kaliteli ürün elde edimi için önemli olan toprak analizi için en az 50 dönüm şartı var. Fakat Aydın ilimizde tarlalar daha küçük ölçekte olduğu için ücretini devletimizin ödediği bu toprak verimlilik analizi maalesef şart olmadığı için fazla talep görmüyor. Bu nedenle öncülüğünüzde yapılacak görüşmeler ile bu şartın en azından 10 dönüme düşürülmesi ilimizin kaliteli ve bilinçli ürün üretimine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca tüketici ve üreticinin ne istediğini bilir hale getirilmeliyiz. Tarımda arz-talep ve arza yöneltici çalışmalar yapmalıyız” şeklinde konuştu.
Oda Başkanı İzgü, 30 Mart seçimlerinde sandıktan çıkması halinde MHP Aydın Büyükşehir Adayı Ali Uzunırmak’tan köylerdeki arazilere giden yolların rutin bakımlarının yapılması için de söz aldı.
‘GÜCÜN ADALETİYLE DEĞİL ADALETİN GÜCÜYLE YÖNETECEĞİZ’
Büyükşehir yapılanması Aydın’a farklı bir bakış getiriyor diyen MHP’li Ali Uzunırmak; “Büyükşehir yeni kurulan bir kurum olarak doğru, bilgilik, deneyim, tecrübe, devlet, kurumsal zihniyet gibi bir takım unsurları doğru okuyan birilerinin elinde şekillenmezse Aydın’ın gelecek yılları heba olur. Bu yapılanma öyle önemli bir yapılanma ki dolayısıyla 30 Mart 2014 seçimlerinde hem ilçemizle ilgili hem de büyük şehirle ilgili çok dikkatli oylar kullanmalıyız. Sayın Özlem Çerçioğlu’nun 2009 seçimleri için bastırdığı bir seçim kitapçığı var. Ben Nazilli ve Aydın’daki arkadaşlarımızın o kitapçığa sahip olmalarını ve incelemelerini istiyorum. 2009 yılından 2014 yılına kadar projelerden kaç tanesi uygulanmış, kaç tanesinin hiç kenarından geçilmemiş, kaç tanesi değişikliğe uğramış” dedi. Konuşmasını sürdüren Uzunırmak; “Yönetim mantığı eğer ortak yönetmek olursa o zaman bu iş çözülür. Mesele iyi niyet, iyi niyetli olursa oturursun, konuşursun, ortak noktayı bulursun. Ama iyi niyet olmaz ben yaptım oldu mu o zaman bu işler tabi ki olmuyor. Bizim en önemli meselemiz de odur. Ortak aklı bulacağız. Muhataplarıyla her şeyi tartışacağız, muhataplarıyla konuşacağız ve muhataplarıyla beraber çözeceğiz. Gücün adaletiyle değil adaletin gücüyle yöneteceğiz. Buradan bütün arkadaşlarıma şunu diyorum bizim ilk yılda başkanlığımızda 8 bin istihdam yaratacağız. İnşallah 5 yıla doğru gittiğinde 18-20 bin kişi aralığında Aydın’da istihdam yaratacağız ve size bir şeyi söz veriyorum. Aydınlının diğer kentlere gittiğinde 5 yıl sonra yürüyüşü de değişecek, Aydın’da nefes alışı da. El birliğiyle Aydın’ımızı Nazilli’mizi farklı bir noktaya taşıyacağız” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Başkan Yalım net konuştu 31 Mart Yerel seçimlerinde rekor farkla Uşak Belediye Başkanlığını kazanan ve AK Partili yönetimden görevi devralan CHP’li Özkan Yalım; TBMM’de konuşma yapan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’e cevap verdi. Güneş’in konuşmasına yaptığı atıfta “Sayın Güneş hak ve hukuk kavramlarından bahsediyor, bizi 31 Mart’tan sonra haksızlık hukuksuzluk yapmakla itham ediyor” diyen Başkan Yalım; Güneş’e sert sözlerle karşılık verdi. “Hak ve hukuktan bahseden Sayın Güneş’e sesleniyorum” diyen Yalım; “Vatandaşımızın ödediği vergilerin bu derneklere nasıl harcandığı, Uşak Belediyesi’nin mülklerinde bu derneklerin ve vakıfların nasıl bedava oturtulduğu, giderlerinin belediye tarafından karşılandığı aşikârdır ve apaçık ortadadır. Eğer hak hukuk istiyorsanız bir an önce bu mülklerde bedava oturan, vatandaşın ödediği vergilere kene gibi yapışan bu derneklerden hep birlikte kurtulalım. Siz de bunların öncülüğünü yapıp mecliste sözcüsü olmayın. Ben Uşak Belediye Başkanı olarak halkımın parasını koruyacağım ve bu sistemi durdurmak için gerekli kararı da en kısa sürede meclisten çıkarttıracağım” dedi. Kamuoyunu yanıltan iddiaların aslını açıkladı Öncelikle Gediz Uluyolunda bulunan TÜGVA binasının önünde konuşan Başkan Yalım; Uşak Belediyesi’ne ait olan bu binanın 7 Ağustos 2017 yılında TÜGVA’ya tahsis edildiğini, 7 yıl boyunca bu vakfın hiçbir ücret ödemeden bu binayı kullandığını anlattı. -Kamu malına bilerek zarar verdiler Seçimi kazandıktan sonra binanın bağlı olduğu birim müdüründen bilgi istediklerini ve binaya geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şok olduklarını ifade eden Başkan yalım; “Buraya gelince karşılaştığımız ortam maalesef çok kötüydü. Binada bulunan her şeyi, tavandaki lambadan dolaplara, raflardan masalara, kombiden peteklere kadar aklınıza gelebilecek her şeyi kırmış ve dağıtmışlardı. Açıkçası kamu malını ve vatandaşın vergileriyle yapılan yatırımları bu şekilde tahrip etmeleri bizi çok üzdü. Daha sonra biz yetkilere açıklama yapınca olayın kamuoyuna yansımasıyla birlikte TÜGVA yetkilileri buraya gelip üstün körü temizleyip kırılan dökülen eşyaları düzeltmeye çalışmış. Hatta içeride bulunan bir panoya “Bir gün elbet geri döneceğiz” diye yazılmış. Bunlar hiç hoş şeyler değil. Ben buradan açıkça diyorum ki, dönemeyeceksiniz. Uşak halkı size bir daha milletin malını har vurup harman savurma hakkını vermeyecek” dedi. -Eski yönetim yıllarca faturayı belediyeye ödetmiş TÜGVA binasının ardından hemen ilerisinde bulunan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği binasının önüne giden Başkan Yalım; daha önce Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün kullandığı bu binanın 2 Ağustos 2021 yılında bu derneğe tahsis edildiğini söyledi. Aynı şekilde bu derneğin de hiçbir ücret ödemeden binayı kullandığını hatırlatan Başkan Yalım, “Maalesef bu giderlerin hepsi Uşaklı vatandaşlarımın ödediği vergilerle karşılanmış” dedi. -Asıl tecavüz vatandaşın ödediği vergilere yapılmıştır AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in TBMM içerisinde yaptığı açıklamada kamuoyunu yanıltacak bilgiler verdiğini ifade eden Başkan Yalım; “Ben Sayın Güneş’e buradan sesleniyorum; bunca yıllık tecrübeli bir milletvekili olarak önce beni arayıp bu konu hakkındaki gerçekleri öğrenip ondan sonra konuşması gerekirdi. Kendisinin iddia ettiği gibi ekiplerimiz bu binalara tecavüz etmedi. Tam tersi ortada bir tecavüz varsa o da TÜGVA ve ÖNDER’in Uşak halkının ödediği vergilere ettiği tecavüzdür” dedi. Açıklamasında ÖNDER yetkililerine de seslenen Başkan Yalım; “Bu bina Uşaklı vatandaşlarımındır. Ben bu binayı halkıma açacağım ve halkımın rahatça kullanabileceği şekilde bir kreş yapacağım. Bir an önce bu binayı boşaltın” dedi.
Edirne Vali Sezer’den hastanedeki yangına ilişkin açıklama: "Büyük oranda kontrol sağlanmış durumda" Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çatı katında çıkan yangının kontrol atına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çatı katında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Bölgeye itfaiye AFAD ekipleri sevk edildi. Hastanenin 9. katında bulunan hastalar tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Vali Yunus Sezer ve beraberindekiler bölgeye gelerek inceleme yaptı. Ekiplerden bilgi alan Vali Sezer, yangının büyük oradan kontrol altına aldığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini aktardı. 9. katta çocuk servisi olduğunu söyleyen Sezer, “Burada risk almamak adına onlara alt katlara rektörümüzle başhekimimizle alt katlara aldık. Altı tane çocuğumuz da devlet hastanesine o sevk edildi. Herhangi bir yaralama, herhangi bir hastalara etki eden bir durum yok. Şu an itibariyle de büyük oranda yangınla ilgili kontrol sağlanmış durumda. Ama soğutma devam ediyor. Sebebiyle ilgili olarak tabi yangın bittikten sonra itfaiyemiz gerekli raporu düzenleyecektir. Şu an itibariyle yani yangını söndürmesiyle daha çok meşgul oluyorlar. Yani belki oradaki elektrik aksamından olabilir ya da başka şey olabilir. Onunla ilgili net bir şey rapor sonucunda ortaya çıkacak” dedi. Rektör Erhan Tabakoğlu’da hastaların yangından etkilenmesi söz konusu olmadığını ifade ederek, "Biz sadece en üst katı tedbir amaçlı olarak alt katlara tahliye ettik. Şu an hastalarımız etkileyen bir durum söz konusu değil” dedi.
Manisa Başkan Zeyrek’ten Kula çıkarması Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kula’ya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera’yı ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Jeopark Belediyeler Birliği toplantısına da katılan Başkan Zeyrek, ilçedeki son programında mahalle muhtarları ile bir araya geldi. 31 Mart 2024 mahalli idareler yerel seçimlerini kazandıktan sonra ilk kez Kula’yı ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, ilk olarak Kula Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı’nda Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, beraberindeki heyet ve belediye personelleri tarafından karşılanmasının ardından Başkan Dönmez’i ziyaret etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelere eşit bir şekilde hizmet edeceğini dile getiren Başkan Dönmez, birim sorumluları ile görüşüp ilçenin en acil ihtiyaçlarının bir an önce belirlenmesi ve en kısa sürede bu ihtiyaçların giderilmesi gerektiğini söyledi. Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ile de ilçenin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunan Başkan Zeyrek, ülke genelinde en ulaşılabilir bir büyükşehir belediye başkanı olacağını ve her zaman halkın içinde olacağının sözünü verdi. Başkan Zeyrek, belediye ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Kula Belediyesi işbirliğinde kurulan Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera’yı ziyaret edip yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 120 milyon lirayı aşkın bölgenin en büyük yatırımlarından biri olan bu sera ile ilçe halkının istihdam edilmesinin yanı sıra üretime ve ülke ekonomisine büyük katkılar yapılacağının altını çizen Başkan Zeyrek, serada yürütülen çalışmaların yakın takipçisi olacağını söyledi. Başkan Zeyrek, Jeopark Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçildi Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera’yı ziyaret eden Başkan Zayrek, daha sonra Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda düzenlenen Jeopark Belediye Birliği Toplantısına katıldı. Burada yapılan toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Jeopark Belediyeler Birliği’nin yeni Başkanı olarak seçilirken, başkan vekilliklerine Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ve Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu seçildi. Birlik meclis üyeleri, plan bütçe ve komisyon üyeleri ve ilgili üyeliklerin de seçiminin yapıldığı toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle son buldu. Başkan Zeyrek, Kula’daki son programında ilçenin tüm mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya muhtarlara hayırlı olsun dileklerini ileterek başlayan Başkan Zeyrek, 5 yıllık görev sürecinde ilçeler ve mahallelerinde yapmayı hedeflediği projelerini anlattı. Mahalle muhtarlarının sorularını da tek tek yanıtlayan Başkan Zeyrek, muhtarların kendisine ilettiği sorunları tek tek not alarak en kısa sürede çözüme kavuşturma sözünü verdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Başkan Zeyrek tüm mahalle muhtarlarına çalışmalarında başarılar dileyerek Kula’dan ayrıldı.
Ankara FETÖ’ye yönelik 17 ildeki ‘KISKAÇ-14’ operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen ‘KISKAÇ-14’ operasyonlarında 36 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen “KISKAÇ-14” operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı. FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz” ifadelerine yer verdi. Operasyon hakkında Bakan Yerlikaya şu bilgileri paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen ‘KISKAÇ-14’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ‘Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları, örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla operasyonel hatlar üzerinden irtibatlı oldukları, terörizmin finansmanı suçu kapsamında faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, münferit sınav soruşturmaları kapsamında mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları ve ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.” Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ve dokümanlara el konulduğunu açıklayan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.
Erzurum Şehit karakol komutanı törenle memleketine uğurlandı Erzurum’da geçtiğimiz yıl kavgaya müdahale ettiği sırada yaralanan ve uzun süredir hastanede tedavi gören Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu. Şehidin cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Hatay’a uğurlandı. Erzurum Pasinler İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde 22’nci Jandarma Trafik Tim Komutanı olarak görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, Pasinler Merkez Jandarma Karakol Komutanlığına vekalet ederken 3 Temmuz 2023 tarihinde Taşağıl Mahallesinde aileler arasında meydana gelen kavga olayına müdahale esnasında yaralanmıştı. Tedavi süreci devam eden Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, yaralanmasına bağlı beyinde su toplaması rahatsızlığı nedeniyle 24 Nisan 2024 tarihinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniğinde yatırılarak tedavi altına alınmasına rağmen yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Şehit Astsubay Mustafa Yaşar için bugün İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Cenaze törenine; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, protokol üyeleri, m silah arkadaşları, askerler ve polisler katıldı. Şehit Mustafa Yaşar’ın cenazesi daha sonra Erzurum havalimanından toprağa verilmek üzere Hatay’a gönderildi. Şehit için düzenlenen törende eşi ve çocukları gözyaşlarını tutamadı.
Hatay Boğazına bozuk para kaçan yeğenini Heimlich manevrasıyla kurtardı Hatay’ın Antakya ilçesinde boğazına madeni para kaçan çocuk, amcasının sürücü kursunda öğrendiği Heimlich manevrasını uygulamasıyla kurtarıldı. Amcanın yeğenini kurtardığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Hatay’ın Narlıca Mahallesi’nde evlerinin bahçesinde oyun oynayan 3 yaşındaki Ömer Arslan’ın boğazına 1 TL’lik madeni para kaçtı. Bahçede dinlenmek için oturan 23 yaşındaki Adnan Arslan, yeğeni Ömer’in nefes almakta güçlük çektiğini fark etti. Sürücü kursundan öğrendiği Heimlich manevrasını uygulayan Arslan, 7. denemede madeni parayı yeğeninin boğazından çıkarmayı başardı. Amca Arslan’ın ölümle burun buruna gelen 3 yaşındaki yeğenini kurtardığı anlarsa saniye saniye anlar güvenlik kamerasınca görüntülendi. Görüntülerde 3 yaşındaki çocuğun salıncakta sallanırken boğazına paranın kaçması ve amcası Adnan’ın Heimlich manevrasıyla yeğenini kurtardığı anlar yer aldı. "Heimlich manevrasıyla yeğenimin hayatını kurtardım” Heimlich manevrasıyla yeğeninin hayatını kurtaran Adnan Arslan, “Bahçede dinlenmek için oturuyordum, o esnada yeğenim salıncakta sallanıyordu. Elinde bozuk paralarla sallanırken boğazına kaçtı. Ben otururken yeğenim yüzü kırmızı şekilde yanıma geldi. İlk önce fark etmedim ama sonra nefes alamadığını fark ettim. Hemen sırtını kendime doğru çevirip Heimlich manevrasına başladım. 7 manevradan sonra boğazından 1 TL metal para çıktı. Ondan sonra derin bir nefes aldım. Sürücü kursundaki derslerden öğrendim. Sosyal medyalardan gördüğüm Heimlich manevrası videolarını izlerken öğrendim. Heimlich manevrasıyla yeğenimin hayatını kurtardım” dedi.