YEREL HABERLER - 24 Şubat 2014 Pazartesi 13:14

Özlenen Yağış Aydınlıları Sevindirdi

A
A
A
Özlenen Yağış Aydınlıları Sevindirdi

Son yılların en kurak kış mevsimini geçiren ve zaman zaman yağmur duasına çıkan Aydınlıların, özlemle beklediği yağış geldi. Fırtınayla birlikte etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkilese de, yüzleri güldürmeye yetti.
Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek olan yağışlı kütlesine karşı Ege Bölgesi’nde İzmir ve Aydın başta olmak üzere tüm yerleşimleri uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin ettiği gibi, Aydın’da aylardır beklenen yağış öğle saatlerinde yüzünü gösterdi. Aydın’ın birçok ilçe ve köyünde geçmiş günlerde yağmur duasına çıkılmıştı.
Son yılların en sıcak kışını yaşayan Aydınlıların beklediği yağmur, gök gürültülü ve sağanak olarak geldi. Öğle saatlerinde aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan birçok Aydınlı, zor durumda kaldı. Kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Fırtına ile birlikte etkili olan yağış nedeniyle vatandaşlar yürümekte dahi güçlük çekti. Trafikte de zaman zaman kilitlenmelerin yaşandığı Aydın’da, ıslanmaktan kurtulamayan vatandaşlar özlemle beklenen yağışın keyfini çıkardı.
Kuraklık tehlikesine karşı aylardır yağış beklendiğine işaret eden Tahir İzdemir; “Çok bekledik yağmuru. İyi olur inşallah. Allah afetsiz versin. Çoktandır bu yağmuru bekliyorduk. Kuraklık tehlikesi vardı ama meteoroloji uyarmıştı. Öğleden sonra kuvvetli yağış var denmişti. Tahminleri doğru çıktı” dedi.
YAĞIŞ HERKESİ SEVİNDİRDİ
Bakliyat ticaretiyle uğraşan ve kuraklık endişesinin kendi sektörlerini de etkilediğine işaret eden Ali Yalçınkaya da, “Allah’a çok şükür yağmur çok güzel yağdı. Ne zamandan bu yana bu yağmur yağmıyordu. Belki memlekette kuraklık olacaktı ve büyük zorluk yaşayacaktık. Ama bu yağmur sayesinde kuraklık tehlikesi geçti Allah çok şükür. Yağmur yağınca hepimiz rahatladık. Çiftçi de, esnafta, herkes rahatladı” diye konuştu.
Ürünlerini ektikten sonra yağmur yağmaması nedeniyle endişe içine giren üreticiler, yağışla birlikte sevindi. Yağmurun yeni ekilen buğday, arpa gibi tahıl ürünlerine fayda edeceği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir