YEREL HABERLER - 15 Mart 2014 Cumartesi 19:21

İbramaki Sanat Kitaplığı’na Bağışlar Devam Ediyor

A
A
A
İbramaki Sanat Kitaplığı’na Bağışlar Devam Ediyor

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Kitaplığı Ekim 2013 yılından başlayarak plastik, görsel sanatlar ve Kardeş Kentlerin kültür ve sanat kitapları ile sanatseverlerin ilgisini çekiyor.
4.Kardeş Kentler Festivali sürecinde Abruzzo-İtalya, Ladispoli-İtalya, Marl-Almanya, Bihaç-Bosna Hersek, Prizren-Kosova, Sinaia-Romanya, Batum-Gürcistan, Gorçe Petrov-Makedonya, Samos-Yunanistan, El Mina-Lübnan, Oberursel-Almanya, Monterey-ABD kentlerinden gelen heyetler bölge ve ülkelerinin kitaplarını “İbramaki Sanat Kitaplığı”na hediye etti.
Ödemiş, Selçuk belediyelerinin kültür kitapları ve sanat galerisinde sergi açan kişilerce de desteklenen kitaplığa onüç yıldır Mustafa Veli ve Şiir Dostları ile program yapan tiyatro yönetmeni, ressam, şair ve yerel vakanüvist Kuşadalı sanatçı da kişisel kütüphanesinden önemli bir bölümü bağışladı. Mustafa Veli, gençliğinden başlayarak biriktirdiği sanat dergisi ciltleri, ekonomik zorlukla aldığı tiyatro kitaplarını herkesin yararlanması için bağışladığını belirterek sanatın acıdan doğduğunu ama bilgisiz hedefe ulaşılmadığını vurguladı.
Kuşadası’nın tiyatro kenti olması için çaba ve emekle oyunlar sahnelediğini anlatan Mustafa Veli, birçok kitabın artık piyasada bulunmadığını ve ender bulunan bilgi hazinesine ulaşmak için gençleri ve sanatseverleri İbramaki Sanat Kitaplığı’na bağış yapmaya çağırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir