YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 12:23

Mustafa Savaş İkinci Mega Projesini Açıkladı

A
A
A
Mustafa Savaş İkinci Mega Projesini Açıkladı

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye başkan Adayı Mustafa Savaş, hızlı giden seçim maratonu arasında basınla bir araya gelip sohbet toplantısı yaptı. Aydın için detaylarını daha sonra açıklayacağı Altın Kanal Menderes Projesi’nin yanı sıra ‘Didim Serbest Ticaret-Turizm Bölgesi’ projesini açıklayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, sadece bu proje kapsamında 5 bin kişiye istihdam oluşturulacağını söyledi.
“ÇOCUKLAR TOPU BİLGİSAYARDA DEĞİL, ALANLARDA OYNAYACAK”
Aydın için büyük hayalleri olduğunu ve büyük düşündüğünü kaydeden AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, 4.6 taşında bir oğlu ve 1.5 yaşında bir kızı olduğunu ve kendi çocukları için istediği her şeyi Aydın’daki çocuklar için istediğini belirterek “Aydın çocuk, yaşlı, kadın dostu şehir olacak derken sadece slogan laflar üretmedik. Her projenin altını doldurduk. Mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir kent oluşturmak için yola çıktık. Artık çocuklarımız topu bilgisayarda değil alanlarda oynayacak. Ben büyük düşünüyorum. Şimdiden Aydın hükümetin desteği ile bir çok kazanım elde etmeye başladı. 30 Mart’tan sonra bu destekler AK Parti’nin yerelde de iktidar olması ile kat kat artacaktır” dedi.
“SERBEST TİCARET-TURİZM BÖLGESİ OLUŞTURUYORUZ”
Büyükşehir olan Aydın’ın hazırladıkları mega projelerle Türkiye’nin ilk 9 ili arasında yer almasını hedeflediklerini ve bunu da gerçekleştireceklerini belirten Mustafa Savaş, detayını daha sonra açıklayacağı ‘Serbest Ticaret-Turizm Bölgesi’ oluşturacaklarını, İtalya’da örneği olan bu projenin Türkiye’de ilk olduğunu belirtti. Aydın’a iktidarın gücünün 30 Mart’tan önce değdiğini belirten Şavaş, “Rant oluşmaması için belirlenen bölgeyi şimdilik açıklamıyoruz. Oluşturulan bu serbest Ticaret-Turizm bölgesine Deniz’den ulaşım olacağı gibi karadan da ulaşım var. Bununla birlikte bölgede butik oteller, alışveriş merkezleri, golf sahaları oluşturulacak. KDV ve gümrük anlamında avantajlı olan bu bölgede ilk etapta 5 bin kişi istihdam edilecek. Biz 65 bin kişiye istihdam sağlayacağımızı belirtirken, belki de bu rakamı yüksek bulanlar olmuştur. Bizim işimiz proje. Siyaset olsun diye laf etmeyiz. Ettiğimiz her lafın verdiğimiz her sözün sağlaması tamdır. Kuşadası’nda da Termal turizme yönelik çalışmalarımız var. Turizmin beşiği Kuşadası’nda termal ve sağlık turizmi ile birlikte turizm faaliyetlerini yılın 12 ayına yaymak temel projelerimiz arasında” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir