YEREL HABERLER - 25 Mart 2014 Salı 17:19

Nazilli'de Tehlike Saçan Köprüye Yükseklik Uyarı Sistemi Kuruldu

A
A
A
Nazilli'de Tehlike Saçan Köprüye Yükseklik Uyarı Sistemi Kuruldu

Nazilli’nin en işlek caddelerinden olan Hürriyet Caddesi üzerindeki Demir Yolu Köprüsüne Mekanik Elektronik Gabari sistemi oluşturdu.
Hürriyet Caddesi Üzerinde yer alan Demir Yolu Köprüsünde zaman zaman yüksekliği köprü yüksekliğinden fazla olan araçların sıkışması ve bu yüzden köprü trafiğinde aksamalar meydana gelmesi nedeniyle Nazilli Belediyesi sorunu çözmek için Hürriyet Caddesi’nin Devlet Karayolu’ndan gelen kısmına ‘Yükseklik Uyarı Sistemi’ kurarak yıllardır sorun teşkil eden durumu çözdü. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Elektrik Servisinin gerçekleştirdiği çalışmayla Hürriyet Caddesinin güney kısmına köprüden 105 metre uzağa kurulan Köprü Yükseklik Uyarı Sistemi ile araç yüksekliği 3.50 den fazla olan araçlar uyarılarak, köprüye girmeden kaçış noktası olarak belirlenen iki alternatif yoldan sağa mecburi dönüş yapıp, tren yolu geçişlerini hemzemin geçitlerden sağlayacak.
Kurulan sistemde yukarıdan 3.50 metre yüksekliğe kadar uzanan dört adet plastik zincirle görsel uyarıyı sağlıyor. Yine sistemin 3.50 metre ye yüksekliğinde bulunan sensörler sayesinde yükseklik sınırını aşan araçlar bu sensörler devreye girerek sesli uyarıda bulunuyor. Kurulan sistemin 20 metre ilerisine ‘yükseklik 3.50 metre’, ‘yükseklik sınırını aşan araçlar sağa mecburi yön’ uyarılarının bulunduğu led ışıklı bir levha yerleştirdi. Bu uyarı levhaları ile iki adet sağa dönüşe yönlendirilen araçlar buradan en yakın hemzemin geçit olan Cumhuriyet Mahallesi hemzemin geçidine yönlendirilmiş oluyor.
Nazilli’de ilk defa kurulan bu sistemle artık köprü yüksekliğini aşan araçlar Hürriyet Caddesi üzerindeki Tren Yolu Köprüsünü kullanmayacak, bu sayede köprüde sıkışmalar ve bu nedenle köprü trafiğinde tıkanma ve aksaklıklar önlenmiş olacağı ifade edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.