YEREL HABERLER - 01 Nisan 2014 Salı 10:08

Engin Berberoğlu Siyaseti Bıraktı

A
A
A
Engin Berberoğlu Siyaseti Bıraktı

Kuşadası’nda iki dönem belediye başkanlığı yapan ve 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Kuşadası Belediye Başkanı olan Engin Berberoğlu, seçimlerin sonuçlanması ve CHP adayının Kuşadası’nın yeni belediye başkanı olmasının ardından yaptığı yazılı açıklamayla aktif siyasetten çekildiğini açıkladı.
1977-1980 yılları arasında CHP’den Kuşadası Belediye Başkan Vekilliği yapan Engin Berberoğlu, 1984-1989 ve 1994-1999 yılları arasında yine CHP’den bu kez Kuşadası Belediye Başkanı olarak iki dönem görev yapmıştı. Son olarak AK Parti’den Kuşadası Belediye Başkan adayı olan Engin Berberoğlu, 16 bin 356 oy alarak, yüzde 28.2 oy oranıyla seçimlerden ikinci çıktı ve belediye başkanlığını CHP adayı Özer Kayalı’ya kaptırdı. Seçimlerin ardından yazılı bir açıklama yapan Engin Berberoğlu, “ 1977 yılından bugüne çıktığım siyasi yolculuğumda binlerce kişinin destek ve katılımıyla birçok işler başardık. Kadınlarımız ve gençlerimiz dahil birçok vatandaşımız ailelerinden ve sevdiklerinden uzak benimle bu yolda yürüdüler. Öncelikle bana bu yolda inanan, güvenen, her koşulda arkamdan gelen ve gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm dostlarıma minnettarlığımı sunarım. Bana inandıkları için oy veren tüm seçmenlerime ayrıca teşekkür ederim.Her seçim yarışında bulunmak benim için bir tutku değildi, sadece yaşadığım ve büyük bir aşkla bağlandığım Kuşadası için en iyisini verme gayretiydi. Ancak halkımız sandıkta kararını vermiş. Bugün itibariyle siyasi yolculuğumu bitirmiş bulunuyorum, tüm dostlarıma ve sevenlerime tekrar tekrar minnettarlığımı sunar gelecek yerel ve genel seçimlerde yarışacak arkadaşlara başarılar dilerim. Halkımızın takdiri ile Belediye Başkanı olan sayın Özer Kayalı'yı kutluyorum ve kendisine düşen bu büyük görevde öncelikle Kuşadası’nın çıkarlarını ve menfaatini düşüneceğine inanıyor, başarılar diliyorum “ dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Ölümle sonuçlanabilen kuduzla ilgili veterinerden aşı uyarısı HATAY (İHA) – Hatay’ın Defne ilçesinde görülen ve bölge halkında tedirginliğe neden olan kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Şerif Güneş, hastalığın direkt temas yoluyla bulaştığını söyledi. Defne’nin Meydancık Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde bir köpekte kuduz vakası tespit edilmişti. Kuduz vakasının görüldüğü Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerinde hayvan giriş çıkışının yasaklanması bölge halkında tedirginliğe neden oldu. Defne Belediyesi ekipleri tarafından köpeklerin tedbir amaçlı toplanarak gözetim altına alması vatandaşları bir nebze de olsa rahatlattı. Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şerif Güneş, ‘kuduz hastalığı’ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, hastalıktan korunmanın en önemli yolunun panik olmadan aşı yaptırmak olduğunu belirtti. “Kuduz hastalığı, bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor” Kuduz hastalığının ölümcül bir hastalık olduğunu ifade eden Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, “Kuduz hastalığı, hayvana veya insana bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor. Tedavi şansı da çok düşük olan bir hastalıktır. İnsanlar ve hayvanlar için tek korunma yöntemi aşılamadır. Kuduz olan hayvan direkt temas etmezse hiçbir şekilde size bulaşma durumu kolay kolay görülmez. Onun için paniklemeye gerek yok” dedi. “Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir” Kuduz hastalığının görüldüğü hayvanlarda aşırı saldırganlaşmanın görüldüğünü dile getiren veteriner Güneş, “Yarasa diğer hayvanlara bulaştırabiliyor. Mikrop, özellikle kuduz olan hayvanın tükürük bezlerinde yerleşiyor. Virüs şeklinde olan bir mikroptur. Bu mikrop hayvan kuduz hastalığına yakalandığı anda belli evreleri var. Bunun üç evre şeklinde görülüyor. Özellikle saldırganlık evresi var. Tam kuduz belirtilerinin görüldüğü bir evredir. Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir. Bir sonraki evrede, özellikle hayvan hiç yapmadığı hareketleri yapabiliyor. Mesela sakin olan bir hayvan aniden saldırganlaşabiliyor. Üçüncü ve son evrede artık felç evresi, hayvan tamamen felçler geçirir ve hareketsiz kalır. Bu felç özellikle solunum felciyle sonuçlanıp ölüme sebep olabiliyor” ifadelerini kullandı.