YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 10:03

YELKEN SPORU DİDİMLİ LİSELİLERE ANLATILDI

A
A
A
YELKEN SPORU DİDİMLİ LİSELİLERE ANLATILDI

Didim Kent Konseyi, D-Marin Didim Marina ve Didim Yelkencilik, Yatçılık ve Spor Kulübü iş birliğiyle Didim’de yelkencilik sporunun geliştirilmesi amacıyla liseli öğrencilere bilgilendirme semineri düzenlendi.
Didim’de lise öğrencileri yelken sporuna konusunda bilgilendirildi. Geçen yıl Didim Turizm Derneği ve D-Marin Didim Marina’nın katkılarıyla kurulan Didim Yelkencilik, Yatçılık ve Spor Kulübü deniz sporlarının gelişmesi amacıyla eğitim seminerlerine başladı. Bu kapsamda Didim Kent Konseyi ve D-Marin Didim Marina iş birliğiyle Zeynep Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde bir seminer düzenlendi. Seminere ilçede eğitim öğretim veren 4 lisenin öğrencileri katıldı. Seminer öncesinde salon içerisine optimist bir yelken monte edildi.
Düzenlenen eğitim seminerine ilçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, İlçe Gençlik ve spor Müdürü İsmail Savran, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, D-Marin Didim Marina Genel Müdürü Can Polat, Didim Yelkencilik, Yatçılık ve Spor Kulübü Başkanı Erdal Baylan ve dernek üyesi Hatice Gençay da katıldı.
Etkinlikte ilk konuşan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız Didim Turizm Derneğinin “Yüzümüzü denize dönelim” adı altında yeni dönem de çalışmaları olacağını belirtti. Ayyıldız denizi olan bir ilçede bulunmalarına rağmen gerek Didim’de gerekse ülke genelinde deniz sporuna olan ilginin azlığında yakınarak “İlçemizin 55 km uzunluğunda bir sahili var ama geçen yıl İlçemizde yapılan Türkiye Optimist yarışmalarına ilçemizden bir sporcu dahi katılmadı. Biz artık bu yılda itibaren deniz sporlarına ilgili gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda D-Marin Didim Marina yetkilileri ücretsiz eğitimler sunacak. Bu konuda biz hazırız; sizlerden de bu konuda ilgi talep bekliyoruz” dedi.
Didim Yelkencilik, Yatçılık ve Spor Kulübü Başkanı Erdal Baylan ise geçen yıl kulübü kurduklarını ve amaçlarının çocukları denizle barıştırmak olduğunu belirtti. D-Marin bünyesinde eğitimler verdiklerini belirten Baylan, “Marina içerisinde uzman eğitmenimiz kapsamında bu eğitimler veriliyor. Burada çocuklarımızı iyi bir eğitime tabii tutuluyor; sizler de bu eğitimlere katılarak gelecekte iyi bir sporcu olabilirsiniz hatta ülkemizi milli takımlar düzeyinde de temsil edebilirsiniz” dedi.
D-Marin Didim Marina Genel Müdürü Can Polat ise Deniz sporunun içinden gelen birisi olduğunu ve küçük yaşlardan itibaren yelken sporuyla ilgilendiğini belirterek “Sporun dışında deniz konusunda eğitim alarak şu anda denizden ekmek kazanan ve hayatını bu şekilde sürdüren birisiyim. Deniz Sporu her yaşta yapılabilecek sporlar arasında; yelken sporu da bu anlamda böle bir spor; henüz geç kalınmış bir şey yok. Şu güzel Didim sahillerinde yelken sporu neden olmasın? Sizler bu sektörlerde neden olmayasınız? Bu anlamda sizlerinde bu sporun içerisinde olacağınıza inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Türkiye Yelken Federasyonunun tanıtım cd’si öğrencilere izlettirildi. Tanıtım CD’sinin ardından D-Marin Didim Marina Müdürü Can Polat Yelken sporunun içeriğine ilişkin kısa bilgiler verdi. Seminer sonunda D-Marin Didim Marina tarafından hazırlanan ve yelken sporunu tanıtan broşürler öğrencilere dağıtıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Savunma sanayide üretim sürüyor, istihdam artıyor: Bin 200 kişi bu tesisten geçimini sağlıyor Sinerji Yüksek Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Duman, şirket bünyesinde çalışan sayısının bin 200 kişiye ulaştığını söyledi. Duman, Kırıkkale’de üretim ve teknoloji alanında yürütülen çalışmaların şehrin istihdamına ve ekonomik gelişimine katkı sağladığını ifade etti. Sinerji Yüksek Teknoloji A.Ş. tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Duman, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhuna dikkat çeken Duman, davete katılan basın mensuplarına teşekkür ederek Ramazan’ın toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir dönem olduğunu söyledi. Türkiye’nin savunma sanayisinde son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Duman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu yerli ve milli üretim vizyonunun savunma sanayisinin gelişimine önemli katkı sağladığını belirtti. Duman, bu süreçte kamu ve özel sektörün birlikte önemli projelere imza attığını dile getirdi. Yaklaşık 12 yıldır faaliyetlerini sürdüren Sinerji Yüksek Teknoloji’nin üretim ve teknoloji alanındaki çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Duman, savunma sanayisinin Türkiye için stratejik bir alan olduğuna dikkat çekti. Makine ve Kimya Endüstrisi’nin (MKE) savunma sanayisinde önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Duman, yerli üretim altyapısının güçlenmesinde MKE’nin önemli rol üstlendiğini ifade etti. Duman ayrıca, kamu ve özel sektör iş birliğinin Türkiye’nin üretim kapasitesini artırdığını söyledi. Sinerji Yüksek Teknoloji’nin Kırıkkale’de önemli bir istihdam kaynağı olduğunu belirten Duman, şirket bünyesinde binin üzerinde personelin görev yaptığını, grup şirketleriyle birlikte bu sayının yaklaşık bin 200 kişiye ulaştığını kaydetti. Şirket olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına da önem verdiklerini ifade eden Duman, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetleri yürüttüklerini kaydetti. Bu çalışmaların daha sistemli yürütülmesi amacıyla Sinerji Derneği’nin kurulduğunu ve ilerleyen süreçte vakfa dönüştürülmesinin planlandığını söyledi. Duman, amaçlarının Kırıkkale’de üretim yapmak, istihdam oluşturmak ve şehrin ekonomik gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.
Samsun Thorsten Fink: "İkinci maç var, futbolda her şey mümkün" 1 yenildikleri Rayo Vallecano maçının ardından bir maç daha oynayacaklarını ve futbolda her şeyin mümkün olduğunu söyledi. UEFA Konferans Ligi son 16 turunda sahasında İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano’ya 3-1 yenildi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink mücadeleyi değerlendirdi. Yenildikleri için üzgün olduklarını dile getiren Fink, "Zor bir maç oldu ve kaybettik. Hatalarımızı beklediler, hatalar yaptık ve kaybettik. Rakip çok olgun bir takım. Topa daha çok sahip olan taraf bizdik. Gol beklentisi de benzerdi. İstatistiklere baktığımızda biz daha iyiydik. Onlar ise daha iyi takımdı, ezber oyun becerisi bizden daha iyiydi. İkinci maç var. Futbolda her şey mümkün. Eğer erken gol bulabilirsek, onlara zarar verebiliriz. Çok eksik ve sakat oyuncumuz var. Önümüzdeki haftalar için onların geri dönmesi önemli. Kanatta bugün Carlo Holse ile oynamak zorunda kaldık. Normalde merkez oyuncusu. Diğer kanat oyuncuları ise sakatlıklarından dolayı sonradan oyuna girmek zorunda kaldı" dedi. Rakibin gol yollarını iyi kapattığını dile getiren Fink, ayrıca şunları söyledi: "İyi bir takıma karşı oynadık. Çok fazla şans yakalayamadık. Gol beklentisi 0,55 oranında tutuk ancak ona rağmen çok güçlü bir rakibe karşı oynadık. Boşlukları çok iyi kapattılar. Belki Konferans Ligi’nin bile kazanabilirler. Bu tip güçlü ekiplere karşı bu sonuçlar normal."