YEREL HABERLER - 18 Mart 2012 Pazar 17:17

TFF 3. LİG

A
A
A
TFF 3. LİG

Spor Toto 3. Lig 2. Grup lideri Nazilli Belediyespor, sahasında ağırladığı Maltepespor’u 2-0 mağlup etti.
Maltepespor’u ağırlayan siyah beyazlı ekip, 3 bini aşan taraftarı önünde 2 golle aldığı 3 puanla puanını 63’e çıkartarak en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 12’ye çıkartarak büyük bir avantaj yakaladı. Karşılaşmayı yaklaşık 3 bin 250 Nazilli taraftarı izledi. Maltepe’den gelen taraftar yoktu. Nazilli Belediye ve Nazilli Belediyespor Onursal Başkanı Haluk Alıcık maçı izlemek üzere tribünde yerini almazken Kulüp Başkanı A.Vahit Aysan ve diğer yöneticiler maçı izledi. Perşembe günü çift kale idmanda sakatlanan Aykut kadroda yerini almazken diğer sakatlardan Erhan ilk 11’de, Gökhan ise 90. dakikada oyunda yerini aldı. Maçın başından itibaren muhteşem bir oyun sergileyen Furkan attığı güzel pas ve şutlarla maçın yıldızı olurken 2 sarı kartla oyun dışı kalınca hakeme tepki gösterildi. Teknik yönetimin sahaya girerek itirazda bulunduğu pozisyon sonunda Furkan’ın ardından Yardımcı Antrenör Turgay Kaplakarslan’da saha dışına çıkartıldı. Maçın başında geçtiğimiz günlerde Afganistan’da düşen helikopterde şehit olan askerlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Nazilli Belediyespor yönetimi ve taraftarı maçı kötü yönettiği iddiası ile karşılaşmayı yöneten orta hakem Serkan Bal’a uzun süre tepki gösterdiler.
Çarşamba günü Trabzon deplasmanında oynayacağı Yalıspor maçına moralli bir şekilde gidecek olan ekipte Furkan 62. dakikada yediği 2. sarı kartla kırmızı kart cezalısı durumuna düştü. Maltepesporda ise Ramazan gole giden Muğdat’ı düşürünce 2. sarı kartı da görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Grubun 51 puanlı 2. takımı olan Keçiörengücü ile 12, 3. takım Belediye Bingölspor ile 13, İstanbulspor ile 15 puan fark attı. Maltepespor maçına hızlı başlayan ev sahibi ekip ilk yarının sonlarına kadar 3 net gollük pozisyondan da yararlanamadı. Muğdat, Fatih Özer, Okan, Erhan, Furkan ile sık sık karşı kaleyi yoklayan siyah inciler maçta başka gol bulamayınca 2-0 üstünlükle 90 dakikayı tamamladılar. Maç sonunda taraftarı selamlayan futbolcular, rakip oyuncu ve yönetimle de kucaklaşarak centilmenlik örneği sergilediler. Maçın sonunda tribünlerde ise şampiyonluk nağmeleri marşlar eşliğinde söylendi.
MAÇTAN DAKİKALAR:
Dk.6; Organize bir şekilde atak geliştiren konuk ekip Maltepespor’da rakip ceza alanı içinde topla buluşan Fatih’in dönerek vurduğu şutunda kaleci Hakan topu güçlükle kontrol etti.
Dk.8; Ev sahibi siyeh-beyazlı Nazilli Belediyespor’da Fatih Özer’in ara pasında rakip ceza alanı sol çizgisinden defansla-kaleci arasından topa son dokunan Muğdat’ın şutu az farkla yandan auta çıktı.
Dk.10; Siyah-beyazlı ekipten Furkan’ın kaleyi sağ çaprazdan gören ve yaklaşık 35 metreden vurduğu aşırtma sert şutunu kaleci Alper uçarak son anda kornere çeldi.
Dk.15; Nazilli Belediyespor’da Fatih Üge’nin orta sahadan attığı ara pasında ceza alanında topla buluşan Muğdat’ın gelişine sert vurduğu şutu az farkla üstten auta çıktı.
Dk.16; Nazilli Belediyespor’un ataklarını kesmeye çalışan Maltepespor’da orta saha mücadelesinde topu alan Onur’un sol kanata pasında topla buluşan Sefa’nın yaklaşık 25 metreden vurduğu sert şutu kaleci Hakan kurtardı.
Dk.23; Sahasında gol bulmak için yoğun çaba sarf eden Nazilli Belediyepsor’da ceza yayı üzerinde topla buluşan Okan’ın ara pasında ceza yayı sağ çizgisinde topla buluşan Fatih Özer, topu düzeltip sol ayağıyla mükemmel vurdu. Özer’in şutu üst direği sıyırarak auta çıktı.
Dk.38; Siyah-beyazlı ekipte Okan’ın sol kanattan ortasında penaltı noktasında topa kayarak vuran Furkan’ın şutu üstten auta çıktı.
(L) Dk.41; Muğdat’ın pasında orta sahada ikili mücadele ile topu alan Okan, topla rakip ceza alanına kadar depar attı. Defansla mücadele ederek ceza alanına giren Okan, kaleci Alper’i de çalımlayarak topu boş ağlara yuvarladı. 1-0.
Dk.45; Farkı artırmaya çalışan siyah-beyazlı ekipte Muğdat’ın, Mustafa-Gür Ege arasından yaklaşık 30 metreden vurduğu sert şutu yan direği sıyırarak auta çıktı.
Dk.46; Konuk ekipte sol kanattan Sefa’nın açtığı ortasında ceza alanı içinde topa yükselerek vuran Gür Ege’nin kafa şutu az farkla üstten auta çıktı.
Dk.48; Orta sahadan Okan’ın ara pasında ceza yayı üstünde topa sert vuran Muğdat’ın şutunu kaleci Alper uçarak kornere çeldi.
Dk.55; Furkan’ın pasında orta sahanın solunda topla buluşan Fatih Özer, topla rakip ceza alanına kadar ilerledi. Kaleyi sol çaprazdan gören açıdan topa vuran Özer’in şutunu kaleci Alper tokatlayarak oyuna çevirdi.
(L) Dk.59; Furkan’ın 30 metreden kullandığı serbest vuruşta barajdan dönen topu kontrol eden Ali, kaleci Alper’in önde olmasını fırsat bilerek vurduğu sert aşırtma şutunda kaleci Alper’i avlayarak topu ağlarla buluşturdu. 2-0.
Dk.67; Farkı indirmek için atak geliştiren konuk ekipte Yalçın’ın ceza alanı sağ köşesinden vurduğu sert şutunu kaleci Hakan tokatladı. Dönen topu ters köşeye bırakan Gani’nin şutunu kaleci Hakan aynı güzellikle kurtararak mutlak bir golü önledi.
Dk.78; Ceza yayı içinden serbest vuruş kullanan Mehmet Ersavaş’ın şutu barajdan döndü. Dönen topu alan Fatih Özer’in, defansın arkasına sarkıttığı topla buluşan Okan, sıfır noktasından topa sert vurdu, kaleci Alper topu kale direğinin dibinden kurtardı.
Dk.83; Sol kanatta yaptığı muhteşem deparla rakip ceza alanına ilerleyen Erhan, defanstan Yalçın’ı çalımladıktan sonra verdiği pasında topu alan Muğdat’ın defans arasından vurduğu sert şutu kaleci Alper’i geçtikten sonra üst direğe çarparak oyuna döndü.
Dk.90+2; Can’ın 30 metreden ceza alanına ortalayarak kullandığı serbest vuruşta Fatih topu yükselerek kafa şutuyla aşırttı, 6 pas üzerinde topa kafayla sert vuran Gür Ege’nin şutu üstten auta çıktı. Maçın son dakikalarında iki takımda atak geliştirmeye çalıştı. Fakat maçın 4 dakikalık uzatma süresinde etkili atak ve gol olmayınca Nazilli Belediyespor aldığı 2-0’lık galibiyetle ligde liderliğini 12 puan farkla perçinlemiş oldu.
STAD: Nazilli Şehir Stadı
HAKEMLER: Serkan Bal xx, Görkem Konuk xx, Hilmi Göktürk İmamoğlu xxx
NAZİLLİ BELEDİYESPOR: Hakan xxxx, Ali xxxx, Fatih Üge xx (Dk.67 Mehmet Ersavaş xx), Muğdat xxx, Furkan xxx, Bora xxx, Lider xxx, Fatih Özer xxx (Dk.84 Emre ?), Erhan xxxx, Okan xxx (Dk.90 Gökhan ?)
MALTEPESPOR: Alper x, Yalçın xx, Ramazan x, Mustafa xxx, Erdem xx(Dk.79 Can xx), Çağlar xx (Dk.65 Gani xxx), Onur xxx (Dk.68 Muhammed xx), Gür Ege xxx, Sefa xx, Mahmut x, Fatih xxx
LLER: Dk.41 Okan, Dk.59 Ali (Nazilli Belediyespor)
SARI KARTLAR: Ali, Furkan, Fatih Özer (Nazilli Belediyespor) - Ramazan, Sefa (Maltepespor)
KIRMIZI KARTLAR: Dk.62 Furkan (Nazilli Belediyespor) - Dk.76 Ramazan (Maltepespor)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Çankırı’da ihracat Mart ayında 40 milyon 702 bin dolar oldu Türkiye İstatistik Kurumu tarafından verilen bilgiye göre, Çankırı’da 2026 yılı Mart ayında ihracat 40 milyon 702 bin dolar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) ‘Dış Ticaret İstatistikleri’ni açıkladı. Paylaşılan verilere göre, 2026 yılının Mart ayında Çankırı’da yapılan ihracat 40 milyon 702 bin dolar oldu. Gerçekleşen ihracatın ISIC Rev4 ürün sınıflamasına göre dağılımı incelendiğinde ilk sırada 30 milyon 20 bin dolar ile "iç ve dış lastik imalatı" ürün grubu bulundu. Bu ürün grubunu 6 milyon 961 bin dolar ile "makarna, şehriye, kuskus vb. unlu mamullerin imalatı" ve 924 bin dolar ile "ana demir ve çelik imalatı" ürün grubu takip etti. Mart ayında Çankırı’dan ISIC Rev4 sınıflamasına göre 44 farklı ürün grubundan ihracat gerçekleşti. Mart ayında Çankırı’dan 77 farklı ülkeye ihracat yapılmış olup ilk sırada 9 milyon 923 bin dolar ile Almanya yer aldı. En fazla ihracatın gerçekleştiği ikinci ülke 7 milyon 221 bin dolar ile Birleşik Krallık olurken üçüncü sırada 4 milyon 47 bin dolar ile Fransa bulundu. Çankırı’nın 2026 yılı Mart ayındaki ithalatı ise 14 milyon 235 bin dolar oldu. 36 farklı ürün grubunda gerçekleştirilen ithalatta ilk üç sırada, 3 milyon 906 bin dolar ile "birincil formda plastik ve sentetik kauçuk imalatı" ürün grubu, 2 milyon 345 bin dolar "temel kimyasal maddelerin imalatı" ve 2 milyon 230 bin dolar ile "diğer çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi" ürün grubu yer aldı. Mart ayında 29 farklı ülkeden Çankırı’ya yapılan ithalatta ise ilk sırada 1 milyon 872 bin dolar ile Çin yer aldı. İkinci sırada 1 milyon 551 bin dolar ile Tayland, üçüncü sırada 1 milyon 502 bin dolar ile Rusya Federasyonu takip etti. Öte yandan, Mart ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı Çankırı’da 285,9 oldu.
Gaziantep Türk dünyası Şehitkamil’de buluşuyor Şehitkamil Belediyesi, kültür ve edebiyat alanında önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Türk Dünyası Edebiyat ve Kitap Festivali, 04-09 Mayıs tarihleri arasında geniş kapsamlı etkinliklerle gerçekleştirilecek. Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep Valiliği, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı ve Uluslararası Eser Sahipleri Birliği’nin katkılarıyla hayata geçirilecek festival, Türk dünyasının ortak kültürel mirasını güçlendirmeyi hedefliyor. Festival kapsamında 4 gün boyunca sürecek kitap fuarı ve edebiyat etkinlikleri, kitapseverleri ve akademik çevreleri bir araya getirecek. 7 ülkeden uzman isimler katılacak 4 Mayıs’ta kapılarını açacak olan organizasyonda Türkiye’nin yanı sıra Macaristan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Türkmenistan ve Azerbaycan’dan alanında uzman yazarlar, akademisyenler ve kültür insanları yer alacak. Katılımcılar düzenlenecek konferans, panel ve söyleşilerde; tarih, edebiyat ve kültürel miras başlıklarında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Dülük’te konser Festival, yalnızca edebi yönüyle değil, kültürel etkinlikleriyle de dikkat çekecek. Programın ikinci gününde sevilen sanatçı Osman Öztunç, tarihi atmosferiyle öne çıkan Dülük Antik Kenti’nde sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir konser deneyimi yaşatacak. Müziğin ve tarihin iç içe geçeceği bu özel etkinlik, festivalin en dikkat çeken anlarından biri olacak. Kültür gezileri düzenlenecek Etkinliklerin üçüncü gününde ise katılımcılar, Gaziantep’in önemli kültürel miras alanlarından Dülük Antik Kenti ve Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret edecek. Bu gezi programı sayesinde misafirler, bölgenin köklü tarihini yakından tanıma fırsatı bulacak; aynı zamanda Türk dünyasının ortak geçmişine dair izleri yerinde inceleyebilecek. Şehitkamil’de gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Türk Dünyası Edebiyat ve Kitap Festivali, kitapların, fikirlerin ve kültürlerin buluşma noktası olarak hem şehir hem de Türk dünyası adına önemli bir platform sunacak.