GÜNDEM - 27 Şubat 2026 Cuma 11:46

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden çocuklara tiyatro şöleni

A
A
A
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden çocuklara tiyatro şöleni

Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ’Müzisyenler Çetesi’ oyunu, Özlem Çerçioğlu’nun çocuklara yönelik kültür-sanat vizyonu doğrultusunda ilçelerde sahnelenmeye başladı; ilk gösterim Yenipazar’da yüzlerce çocuğun katılımıyla gerçekleşti.



Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri, kentin dört bir yanında her yaştan Aydınlı ile buluşmaya devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çocukların kültürel ve sanatsal gelişimine verdiği önem doğrultusunda gerçekleştirilen etkinlikler, minik izleyicilerden yoğun ilgi görüyor.



Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sevilen çocuk oyunu ’Müzisyenler Çetesi’ ile bu kez ilçelerde perdelerini açıyor. Renkli sahneleri ve eğlenceli anlatımıyla dikkat çeken oyun, Aydın’ın farklı noktalarında çocuklarla buluşarak tiyatroyu kentin dört bir yanına taşıyor. Gösterilerin ilk adresi Yenipazar ilçesi oldu. Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu yüzlerce çocuk izledi. Salonu dolduran minikler, tiyatronun keyfini doyasıya yaşarken gösteri boyunca kahkahalar eksik olmadı. Çocuklar etkinlikte eğlenirken öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.



Veliler ise etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.



’Müzisyenler Çetesi’ oyunu; 27 Şubat Cuma günü Koçarlı’da, 5 Mart Perşembe günü İncirliova’da, 6 Mart Cuma günü Köşk’te, 12 Mart Perşembe günü Sultanhisar’ın Atça Mahallesi’nde, 13 Mart Cuma günü Buharkent’te, 3 Nisan Cuma günü Nazilli’de ve 10 Nisan Cuma günü Didim’de sahnelenecek. Başkan Çerçioğlu, tüm çocukları ve aileleri tiyatro gösterimlerine davet etti.



Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden çocuklara tiyatro şöleni

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sergen Yalçın: "Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı" Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fatih Karagümrük beraberliği sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı" dedi. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Oyun ve skor isteğimiz gibi olmadı. Özellikle iç saha maçlarını iyi oyunla kazanmak istiyoruz. Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı. Yakaladığımız pozisyonları atabilseydik kazanabilirdik ama olmadı. Ligin son maçları artık fazla da zaman kalmadı. Toparlanarak iyi bir sezon finali yapmak istiyoruz. Umarım başarılı oluruz. Ligin bitimine 3 maç kaldı. Puan durumundaki yerimizi korumak istiyoruz. Oyunumuz bizi de memnun etmedi. Oyuncularımı zor bir maç olacağı yönünde uyardım. Bazen istediğimiz gibi olmuyor. Rakip bugün iyi savunma yaptı. Sonuçta şampiyonluğu da kaybetmedik. Ligin sonlarında bu tür skorlar çıkabiliyor. Ligde ilk 4 takımın 3’ü puan kaybetti bu hafta. Hedefsiz kaldığınız zaman oyuncuları maç için ikna etmek zor oluyor. Önümüzde kupa var. Bizim için son çıkış Türkiye Kupası. Umarım Konyaspor ile oynayacağımız maç sonrasında final biletini alabiliriz" diye konuştu. "Takım olarak tamamen kupaya odaklandık" Karagümrük karşısında ilk kez siyah-beyazlı formayı giyen 27 yaşındaki kaleci Devis Vasquez hakkında sorulan soruya ise Yalçın, "Şu anda önümüzdeki sezonla alakalı bir karar vermedik. Oyuncuları kullanıyoruz, bakıyoruz. Tam olarak karar vermek için toplantı yapmadık. Takım olarak tamamen kupaya odaklandık. Kupa maçından sonra bu konuyla ilgili daha net konuşabiliriz" yanıt verdi.