SPOR - 12 Aralık 2025 Cuma 08:46

Aydın Lisesi öğrencilerinden spor müsabakalarında madalya başarısı

A
A
A
Aydın Lisesi öğrencilerinden spor müsabakalarında madalya başarısı

Aydın Lisesi öğrencileri yüzme ve judo branşlarında toplam beş gümüş madalya kazanarak okulun gurur kaynağı oldu.



Aydın’da düzenlenen okul sporları müsabakalarında Aydın Lisesi öğrencileri farklı branşlarda elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza attı. Yüzme ve judo kategorilerinde toplam beş gümüş madalya kazanan öğrenciler, okulun gurur kaynağı oldu. Kızlar yüzme kategorisinde yarışan 10. sınıf öğrencisi Asu Beril Öztürk, gösterdiği üstün performansla dört farklı kategoride il ikincisi olarak dikkat çekti. Öztürk, 50, 100 ve 200 metre kurbağalama ile 200 metre karışık yarışlarında gümüş madalya kazanarak müsabakalara damga vurdu.



Erkekler yüzme kategorisinde ise 12. sınıf öğrencisi Ali Kağan Tuna, 50 metre kurbağalama yarışında elde ettiği il ikinciliğiyle madalya kazanan bir diğer sporcu oldu. Judo branşında mücadele eden 9. sınıf öğrencisi Gülizar Melis Erten de gösterdiği başarılı performansla genç kızlar kategorisinde il ikincisi olarak okula bir gümüş madalya daha kazandırdı.



Aydın Lisesi yönetimi, azimle yarışarak okulu en iyi şekilde temsil eden tüm öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.



Aydın Lisesi öğrencilerinden spor müsabakalarında madalya başarısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TUSAŞ, Teknik Gezi XL’de 20 bin öğrenciyi ağırladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Teknik Gezi XL" programında Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 20 bin öğrenciye milli havacılık projelerini tanıttı. TUSAŞ, geleneksel hale getirdiği "Teknik Gezi XL" etkinliğini bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte, ilkokuldan üniversite seviyesine kadar yaklaşık 20 bin öğrenci TUSAŞ tesislerinde ağırlandı. Etkinliğe 74 şehirdeki 177 üniversite, bin 26 lise, 718 ortaokul ve 867 ilkokuldan başvuru yapıldığı bildirildi. İki gün süren programda öğrenciler, Türkiye’nin milli imkanlarla geliştirilen hava platformlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Katılımcılar üretim hatlarını gezerken, ayrıca uçuş gösterileri, deneyim alanları, kariyer oturumları ve interaktif atölyelere katıldı. Etkinliğin ilk gününde ilkokul ve ortaokul öğrencileri ağırlandı. HÜRJET ve KAAN temalı gösteriler yoğun ilgi görürken, GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ile ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçlarının uçuş gösterileri gerçekleştirildi. Çocuklar ayrıca HÜRKUŞ deneyim alanında vakit geçirirken, KAAN’ı sanal gerçeklik teknolojisiyle deneyimledi ve HÜRJET 360 simülatöründe uçuş tecrübesi yaşadı. İkinci gün ise lise ve üniversite öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlendi. HÜRJET ve GÖKBEY’in gerçekleştirdiği uçuş gösterileri izleyicilerden ilgi gördü. TUSAŞ insan kaynakları ekipleri tarafından kariyer fırsatları ve staj programlarına ilişkin bilgilendirme de yapıldı. Test pilotlarıyla söyleşi ve imza etkinlikleri gerçekleştirildi. Öte yandan, TUSAŞ’ın uzun dönem yetenek programlarından biri olan "SKY Experience Programı" kapsamında mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yürütülen programda bu yıl 600 adaydan 293’ünün başarıyla mezun olduğu belirtildi.