ASAYİŞ - 31 Aralık 2025 Çarşamba 09:49

Aydın’da ateş savaşçılarının 2025 yılı böyle geçti

A
A
A
Aydın’da ateş savaşçılarının 2025 yılı böyle geçti

Son yılların en hareketli dönemini yaşayan Aydın itfaiyesinde 2025 yılında 29 bin 200 defa kampana çaldı. Yangından yangına olaydan olaya koşan Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, çalışmaları ve olaylara anında müdahalesi ile hem yardım zor duruma düşen kişilerin hem de Aydın halkının takdirini topladı.



Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nde görev yapan 5’i kadın 400’ü erkek 405 görevli 2025 yılında 29 bin 200 olaya müdahale etti. Ev ve arazi yangınından otomobil yangınına, trafik kazasından yüksekte veya çukurda mahsur kalmaya kadar olaydan olaya koşan itfaiye ekiplerinin zamanla yarıştığı anlar objektiflere böyle yansıdı.



"2025 yangın döneminin en uzun yaşandığı yıllardan biri oldu"


2025 yılında haziran ayında başlayan orman ve arazi yangınları normal şartlarda eylül ayında biterken bu yıl Ekim ayının son haftalarında bile Aydın’da orman ve arazi yangınları yaşandı. Adeta yangından yangına koşan Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin 2025 yılında icra ettiği yangın söndürme, arama ve kurtarma faaliyetleri objektiflere bu şekilde yansıdı.



Aydın’da ateş savaşçılarının 2025 yılı böyle geçti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.